Yazar Buket Uzuner, son yüzyılda gezegene, doğaya, hayvanlara, çocuklara, kadınlara gösterdiğimiz saygısız tavra duyduğu öfkeyle 2008 başında yazmaya başladığı ‘Tabiat Dörtlemesi’nin son romanı ‘Ateş’ ile karşımızda. Yazar “İnsan haksızlıklara karşı isyan etmez, çığlık atmazsa çıldırıyor. Benim çığlığımsa yazarak anlatmak” diyor.
#Buket UzunerHer yeni yıla yepyeni hevesler ve beklentilerle, en iyi dileklerle giriyoruz. 2023’te Türkiye ve dünya gündeminde neler olacağını sizler için özetledim. Bu yıl jenerasyon gezegenlerinden biri olan Plüton Kova burcuna geçecek, akabinde tutulmalar Koç-Terazi aksına kayacak, şans ve bereket gezegeni Jüpiter Boğa’da ve ‘karmanın lordu’ Satürn ise Balık burcunda seyahat edecek. Tüm bunlar beraberinde hem dünya hem de Türkiye için önemli değişiklikleri getirecek. Önümüzde tarih kitaplarına geçecek nitelikte bir yıl var, hazır mısınız?
#Dinçer GünerÇin medeniyeti dünyadaki önemli medeniyetlerden biri olarak tarih sayfasında yer almaktadır. Bu medeniyetin uygarlığa kazandırdığı pek çok buluş bulunmaktadır. Bu durum medeniyetin önemini bir kat daha arttırmaktadır. Çin medeniyetinin tarihi araştırıldığında pek çok ilginç bilginin olduğu görülmektedir. Uygarlığın kuruluş yeri tam olarak bilinmese de araştırmalar Huang Irmağı çevresinde kurulduğunu işaret etmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
#Çin Medeniyeti Nerede Kurulmuştur?Pandeminin gölgesinde geçen bir yılı daha geride bıraktık. 2022, geçen seneyi aratır mı yoksa nihayet rahat bir nefes alacak mıyız? En iyisi, buna öngörülerimi okuduktan sonra siz karar verin. 2022, özellikle depremlerin çokça konuşulduğu bir sene olabilir. Eğitim sistemi ve gençler, kur hareketleri, kripto paraların güvenirliği, önümüzdeki yıllarda insanlığın yeni sosyalleşme alanı olacak metaverse, gündemimizin öne çıkan diğer konuları olacak. Teknolojiyle ilgili yeni gelişmeler de kapıda! Biliyorsunuz, koronayla birlikte kontrollü bir özgürlük içindeyiz. Satürn Kova burcundan çıkmadan, yani Mart 2023’e kadar eski özgür günlerimize tam olarak döneceğimizi düşünmek hata olur. Türkiye’deyse anayasada büyük bir değişikliğe gidilebilir. Gökyüzünde erken seçime dair güçlü işaretler de var! Buyurun 2022’de meydana gelecek önemli gökyüzü pozisyonlarının dünyaya ve Türkiye’ye etkilerine...
#AstrolojiYeni yılın ilk söyleşisi için ‘Anadolu rock’ın öncüsü Moğollar’ın kurucularından Cahit Berkay ile buluştuk. Önce eski albümleri karıştırdık; İngiliz dedesinin, Moğollar’ın kuruluşunun, koyun postlu sahne tecrübelerinin hikayesini dinledik. Sonra yarınlarla ilgili ümitlerini konuştuk. Berkay diyor ki: “Sevgiyi daha çok paylaşmalıyız.”
#Cahit BerkayTarihi çağlar içerisinde her dönem ayrı arı önem taşımaktadır. Özellikle aydınlanma çağı tarihe damga vurmuştur. Aydınlanma çağı herkes tarafından merak uyandırmaktadır. Aydınlanma çağı nedir ve nasıl başladı? Aydınlanma çağı düşünürleri, gelişmeleri, bilim insanları ve Osmanlı'ya etkileri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Aydınlanma Çağı NedirBloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, 203 milyar dolarlık servetiyle şu an dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos, garajında kurduğu Amazon'un CEO'luk görevini Andy Jassy'e devretti. Bezos'un çalkantılarla dolu 27 yıllık yönetiminin ayrıntılarını, Amazon çalışanları anlattı...
#AmazonAstrolojinin ne kadar büyük bir yol haritası olduğu pandemiyle birlikte daha çok anlaşılır oldu. İzole olmanın en büyük getirisi hayatlarımızı sorgulayıp, hayat amacımızı öğrenmeye başlamamızdır. Astroloji hem bireysel hayatımızda, hem de dünya için çok önemli bir bilgi kaynağıı. Bireysel olarak doğum haritanız sizin yol haritanızdır. Bunu parmak iziniz gibi de düşünebilirsiniz.
#İzmirEski zamanlarda icat edilmiş çok sayıda alet bulunmaktaydı. Bu aletlerin daha gelişmiş halleri ise günümüzde kullanılmaktadır. Eski zamanlardaki icatlar, günümüzde kullanılanlara örnek olmuştur. Sizler için Fonograf nedir ve ne işe yarar? Fonograf nasıl çalışır ve kim icat etmiştir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Fonograf Nedir?İnternet ve cep telefonsuz dünyayı hiç tanımamış kuşak bizi sanki masal anlatıyoruz ya da tarih dersi veriyoruz gibi dinliyor. Çoğu ‘disket’in ne olduğunu bile bilmiyor. Bu nesil de elbette teknoloji devrimleri yaşayacak ancak onların yakından şahit olacağı devrim, cep telefonu gibi icatlarla değil, değişen yaşam alışkanlıklarıyla gerçekleşecek.
#Yazar2020’nin bu denli zor geçeceğini ne ekonomistler ne de biliminsanları söyledi. Tüm bu olup bitenler en çok astrologların dilindeydi... Peki 2021 nasıl geçecek? İsabetli tahminleriyle popüler iki astroloji yazarımıza, Dinçer Güner ve Aygül Aydın’a yeni yılla ilgili öngörülerini sorduk...
#Gazetehaberleriİsrailli sokak sanatçısı Nir Peled, namı diğer ‘Pilpeled’, Türkiye’deki ilk kamusal alan yapıtı ve sergisiyle Kadıköy Yeldeğirmeni’nde. Tarih ile kültürü buluşturan bir ‘imge DJ’i gibi üretimde bulunan sanatçı, altı katlı bir bina duvarına çizdiği, baykuş taklidi yapan pembe gözlüklü çocuk kompozisyonunun iyimser bir bakış açısı yayacağını söylüyor.
#Nir PeledSanat tarihi ve jeoloji başta olmak üzere farklı uzmanlık alanlarındaki birçok eserin toplandığı ve sergilendiği yerlere müze denir. Toplanan ve sergilenen eserlerin türlerine göre çeşitlere ayrılır. Müze çeşitleri ve isimleri nelerdir? Sizin için derledik.
#Müze Çeşitleri Ve İsimleri Nelerdir?Çok eski tarihlerden günümüze kadar insanlar çok çalışmış ve önemli teknolojik icatlar gerçekleştirmiştir. İhtiyaçları gidermek için bulunmuş olan bu icatlar, zaman içerisinde gelişen teknoloji ile daha güçlü hale geldi. Şimdi zamana ve ihtiyaca göre yenilenmiş olan bu teknolojik ürünlere bakacağız ve ilerleyişini inceleyeceğiz. İşte 4. sınıf sosyal bilgiler teknolojik Ürünlerin zaman İçinde gelişimi konu anlatımı.
#4. Sınıf Sosyal Bilgiler Teknolojik Ürünlerin Zaman İçinde Gelişimi Konu AnlatımıHayatımızda kullandığımız teknolojik ürünler zamanında bazı mucitler tarafından tasarlandı. Bu tasarlanan buluşlar hayatımızı değiştirdi ve kolaylaştırdı. Şimdi yaşamamıza giren önemli teknolojileri öğreneceğiz ve bu teknolojileri kimlerin bulduğuna bakacağız. İşte 4. sınıf sosyal bilgiler teknolojik ürünlerin mucitleri konu anlatımı.
#4. Sınıf Sosyal Bilgiler Teknolojik Ürünlerin Mucitleri Konu AnlatımıGeçmişten günümüze Işık insanoğlu için her zaman en önemli ihtiyaçlar arasında yer almıştır. Eski zamanlardan günümüze kadar ileri teknolojiye sahip aydınlatma sistemleri bulmak için insanlar icatlar gerçekleştirmiştir. Şimdi aydınlatmayı ele alacağız ve bu konu hakkında farklı bilgileri öğreneceğiz. İşte 4. sınıf fen bilimleri aydınlatma teknolojileri konu anlatımı.
#4. Sınıf Fen Bilimleri Aydınlatma Teknolojileri Konu AnlatımıNorveç’in dünyaca ünlü polisiye yazarı Jo Nesbo, başı dertten kurtulmayan dedektif Harry’nin maceralarına serinin 12’nci kitabı ‘Bıçak’ ile devam ediyor. Okurlarıyla buluşmak üzere İstanbul’a gelen Jo Nesbo ile bir araya geldik, Dedektif Harry’nin son hikâyesini ve ülkesi Norveç’in romanlarındaki yerini konuştuk...
#BıçakTurkcell Geleceği Yazan Kadınlar 2019 Ödül Töreni’nde konuşan Emine Erdoğan, parlak fikirlerin cinsiyetle ilgisinin olmadığını vurguladı. Erdoğan, “Bilgisayar ya da teknoloji dediğimizde akla önce erkekler geliyor. Erkekler bu alanın kurucusu, kadınlar ise tüketicisi gibi bir algı var. Oysa parlak fikirlerin ve icat etmenin cinsiyeti yoktur” dedi.
#GazetehaberleriCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, teknolojiyi tasarlamanın sadece belli bir şehirli zümreye ait imtiyaz alanı olmaktan çıktığını belirterek, "Fikri olan, kendine güvenen her kadın, dünyanın geleceğine katkıda bulunabileceğini görüyor. Umuyorum, ülkemizin tüm kurumları, kadın zekasını işlerine katmada yarışır hale gelirler. Çünkü büyük başarılara imza atmanın tek yolu budur. Şu bir gerçek ki bizi, dünyada kadın ruhunun daha etkin olacağı bir gelecek bekliyor." dedi.
#Emine ErdoğanKlima ne zaman icat edildi sorusu, bugün kullanılan soğutma sistemlerinin temel noktasını merak eden birçok kişinin gündeminde yer alıyor. Araçlarda ve evlerde konfor seviyesini arttıran klima, 1500'lü yıllardan bu yana gündemde yer alıyor. Peki, klima ne zaman icat edildi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#KlimaYaratıcı düşünen insanlar yetiştirmek her zaman önemli ve gerekli bulunur. Yaratıcı insanlar yetiştirilmesinde ebeveyn veya öğretmen olarak bir katkımız olabileceğini sezgisel olarak biliriz. Fakat bunun nasıl olduğunu ya da neden olmadığını tam olarak açıklayamayız. Belki de neden, yaratıcılık hakkındaki peşin hükümlerimizdir. Çünkü, yaratıcılığın mahiyeti veya yaratıcı insanların özellikleri kadar şehir efsaneleriyle dolu bir konu az bulunur. O yüzden, yaratıcılığın ne olduğundan çok ne olmadığını anlamak belki de daha iyi bir başlangıç yolu olacak.
#Yaratıcılık