Destan milletlerin hayatında önemli etkileri olan genel olarak tarihi toplumsal veya doğal olayların anlatıldığı hayal ürünleri ile süslenmiş uzun manzum olarak kaleme alınmış eserlere denir. Destanlar iki şekilde incelenmektedir. Bunları doğal destan diğeri ise yapay destan olarak karşımıza çıkar. Birçok millet kendine ait destanları bulunur ve edebi eserleri arasında yer alır. Bunlardan bir tanesi de Ergenekon Destanı’dır. Ergenekon Destanı ile ilgili merak edilen detayları yazımızda inceledik.
#Ergenekon Destanı Nedir?Börü ne demek? 6 bölümden oluşan ve 2018 yılında yayınlanan BÖRÜ dizisi yeniden izleyici karşısına çıkıyor. Türkiye'nin yakın geçmişteki iç ve dış sorunlarını konu alan dizinin ekranlara gelmesiyle, dizinin ismi BÖRÜ'nün anlamı da yeniden gündeme geldi. Kurt, yiğit, bahadır ve cesur gibi farklı anlamlar taşıyan BÖRÜ kelimesinin mitolojik bir anlamının da olduğu anlaşılıyor. İşte, BÖRÜ'nün anlamıyla ilgili merak edilenler.
#Börü Ne DemekStar TV'de çok yakında başlayacak olan BÖRÜ dizisi öncesi vatandaşlar internetten BÖRÜ nedir? sorusunun cevabını merak edip araştırmaya başladı. BÖRÜ adındaki Özel Harekât ekibinin başından geçen olayların anlatıldığı dizi, 28 Şubat'ta ekranlarda yayınlanmaya başlayacak. Peki BÖRÜ ne demektir? Anlamı nedir? İşte detaylar...
#Börü DizisiKızıl Elma, son zamanların en çok araştırılan konuları arasında yer almaya devam ediyor. Kızıl Elma ülküsü olarak bilinen ve Türk Edebi tarihinde de sık sık kullanılan ifade, içerisinde birçok anlam barındırıyor. Peki, Kızıl Elma nedir ve ne anlama gelmektedir? İşte, merak edilen ifade hakkında detaylı bilgiler
#Kızıl ElmaBÖRÜ nedir sorusu, Star TV ekranlarında başlayacak olan dizi öncesinde sorgulanmaya başlandı. BÖRÜ isimli bir Özel Harekat timinin başından geçen olayların anlatıldığı dizi, 2017 sonbaharında izleyicilerin karşısında yer alacak. Peki, BÖRÜ ne demektir, ne anlama gelmektedir? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler
#BörüMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) 11. Olağan Büyük Kurultayı “Bizimle Yürü Türkiye” sloganıyla Ankara’da başladı. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ‘iki bayram bir arada olsun’ teklifi ile 21 Mart Nevruz gününe denk getirilen kurultay, Arena Spor Salonu’nda şenlik havasında gerçekleştirildi. MHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "kaçak ve karanlık sarayında diktatörlük hesapları yapan 17/25 rumuzlu şahıs" ifadesini kullanırken, Başbakan Davutoğlu'na ise, "saray süsü Başbakan", hükümete ise, "sanal hükümet" olarak seslendi. İsim vermeden "izleme heyetinde" olacağı söylenen sanatçı Kadir İnanır'a yüklenen Bahçeli, "Şimdi de İzleme heyeti kurulmuştur. Bu heyet neleri izleyecektir. Sözde sanatçılar, gazeteciler, Yeşilçam kalıntıları, PKK'nın boğazda demlenen adamları hangi film fırıldağını çevireceklerdir?" dedi. 20 bin kişinin katıldığı kurultayda Bahçeli, 1149 delegenin oyuyla yeniden genel başkan seçildi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin ’Milli Değerleri Koru ve Yaşat’ temalı açık hava toplantıları kapsamında düzenlenen Konya'daki 'Türkçe Mitingi'ne katılıyor. Bahçeli, konuşmasında AK Parti seçmenine de şöyle seslendi: AKP’ye bir nedenden destek vermiş kardeşlerim, sizleri anlıyorum. Ancak vatan elden gidiyor. Farkında mısınız?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katıldığı ve hükümetin çözüm sürecine karşı çarpıcı mesajlar verdiği Bayrak Mitingi Gündoğdu Meydanı’nda yapıldı. Miting nedeniyle kentte sabah itibaren trafik adeta kilitlendi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "Akil İnsanları protesto edenler üç-beş çapulcu. MHP'nin parmağı var" sözlerine sert şekilde cevap verdi.