Toplumları var eden ve birbirlerinden ayıran özellikleri kültürleridir. Kültürün en önemli unsurlarından biri de mutfaktır. Türkler; sağlığa ve beslenmeye önem vermişler, sahip oldukları damak zevkini de sanatla birleştirmişlerdir. Ayrıca çok geniş coğrafyalara yayılmış olduklarından çeşitli kültürlerle etkileşim içine girmişler, büyük medeniyetler kurmuşlardır. Yayıldıkları geniş topraklarda, farklı iklimlerin ve kültürlerin de etkisiyle zengin bir mutfağın eşsiz ürünlerini büyük bir ustalıkla sergilemişler, Orta Asya’dan getirdikleri mutfak kültürünü zirveye çıkarmışlardır. Yemek, sadece karın doyurmak anlamına gelmez. Savaşta ve barışta, varlıkta ve yoklukta, düğünde ve toyda, her zaman en büyük ihtiyaçtır ve bir emeğin eseridir.
#Türk MutfağıDemirören Yayınları'ndan çıkan Antoine Ignace Melling'in 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' adlı eserinin çok özenle hazırlandığını söyleyen Zero Kitap'ın sahibi Ahmet Boratav, "Demirören Yayınları'nın çıkartmaya başladığı prestij yayınları gerçekten çok önemli. Baskı kaliteleri çok iyi ve satışında kitapçılar ile sahafları desteklemesi de önemli. Çünkü satış kanalları bunlar. Yani Demirören Yayınları piyasayı olumlu yönde destekliyor. Örneğin Antoine Ignance Melling'in A Picture Voyage to Constantinople kitabı yeniden basıldı. Bu çok kaliteli bir baskı ve çok kaliteli bir cilt. Bugüne kadar alamamış olan kitap meraklıları için çok önemli bir yayın. Eski bir matbaacı olarak söylüyorum Melling'in kitabının baskısı gerçekten çok iyi. Seçilen kağıt, baskı kalitesi orijinal, arşivlerden alınıp renk ayrımı düzgün yapılmış. Mükemmel bir cilt ile gerçek bir koleksiyon kitabı" diye konuştu.
#Demirören YayınlarıKOSGEB çalışma saatleri, yatırım desteği almak için işlemlerini gerçekleştirecek olan vatandaşlarca sorgulanıyor. KOSGEB saat kaçta açılıyor ve kapanıyor sorusuna alacakları cevaba göre hareket edecek olan vatandaşlar, buna göre harekete geçecek. Peki KOSGEB saat kaçta açılıyor ve saat kaçta kapanıyor? Öğle arası çalışma saatleri nedir? KOSGEB hafta sonu ve bayramlarda açık mı? İşte KOSGEB çalışma saatleri 2024...
#KOSGEBAK Parti İBB Adayı Murat Kurum, İstanbul Ticaret Odasını ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan Kurum, "Biz İstanbul'un geleceğini yatırımda, üretimde, istihdamda, kalkınmada olduğu ve bununla birlikte de alın terinde olduğu inancıyla bu ziyaretleri yapıyoruz. Buna katkı sağlayan herkesi de destekliyoruz. Çünkü biz; yenilikçi ve girişimci; ekonomide oyun kurucu bir İstanbul vaat ediyoruz" dedi.
#AK PartiMilli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın dün açılışını gerçekleştirdiklerini duyurduğu Milli İstihbarat Akademisi, 6 Ocak tarihi itibarıyla faaliyetine başladı. Akademi, 2024 yılı güz döneminde yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci almaya başlayacak. Üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren ilgili lisans programlarından mezun olan ve başvuru koşullarını karşılayanlar Akademi’deki lisansüstü programlara başvurabilecek.
#MİTCumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlamaları yıl sonuna kadar devam ediyor, hatta 2024’e taşıyor. Öte yandan bu hafta sonsuzluğa uğurlanışının 85’inci yılında pek çok yerde Atatürk’ü anma konserleri düzenlenecek. 5 Kasım Pazar günü İstanbul’da ‘Yüz Yılın Koşusu’ var. Haftanın diğer etkinlikleri de ajandamızda…
#MüzikTürk mutfak kültürü devirdiğimiz 100 yıllık süreçte sürekli olarak gelişmiş. Batılılaşma dönemi, ilk lokantacılık adımları, göçmenlerin etkisiyle gelişen pastacılık kültürü, küreselleşmenin etkisiyle hayatımıza giren restoran zincirleri, yerel ürünlerimizin çeşitlenmesi gibi başlıklarla yemek kültürümüzün mihenk taşlarını inceledik.
#CumhuriyetYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'daki üniversiteler isterlerse 1 yıl uzaktan eğitim yapabilecek." dedi. Özvar, “Üniversitelerin mevcut fiziksel durumları, şehirdeki barınma imkanları gibi etkenleri göz önünde tutarak, fakülte ve yüksekokulları bünyesindeki önlisans ve lisans programlarında hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzaktan öğretim yapılacağını, enstitüler bünyesindeki lisansüstü programlarda anabilim dalı veya program bazında yüz yüze ve uzaktan öğretim yapılacağını üniversite senatoları karara bağlayacaktır” dedi.
#Erol ÖzvarYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'daki üniversiteler isterlerse 1 yıl uzaktan eğitim yapabilecek." dedi. Özvar, “Üniversitelerin mevcut fiziksel durumları, şehirdeki barınma imkanları gibi etkenleri göz önünde tutarak, fakülte ve yüksekokulları bünyesindeki önlisans ve lisans programlarında hangi program ve sınıflarda yüz yüze, hangi program ve sınıflarda ise uzaktan öğretim yapılacağını, enstitüler bünyesindeki lisansüstü programlarda anabilim dalı veya program bazında yüz yüze ve uzaktan öğretim yapılacağını üniversite senatoları karara bağlayacaktır” dedi.
#YÖKDünyada yaygın referans gösterilen üniversite sıralamalarının yayıncısı olan ve İngiltere’de yayınlanan Times Higher Education (THE), 12 Ekim 2022 Çarşamba günü, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasını açıkladı. Değerlendirmede; Eğitim: Çevreyi Öğrenme (%27.5), Araştırma: Sayı, Gelir ve İtibar (%27.5), Atıflar: Araştırma Etkinliği (%35), Uluslararası Görünüm: Personel, Öğrenciler ve Araştırma (%7.5) ile Endüstriyel Gelir: Buluş (%2.5) olmak üzere 5 kategoride 13 performans göstergesi ele alındı.
#Sponsorlu İçerikYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “YÖK İLE TUSAŞ arasında örnek bir üniversite sanayi iş birliği modelini Marmara Üniversitesi’nde hayata geçiriyoruz” dedi. YÖK Başkanı Özvar, İstanbul’da Marmara Üniversitesi Havacılık Yapısalları ve Optimizasyon Laboratuvarı Açılış Töreni’ne katıldı.
#TUSAŞSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “İhracat rakamları son dönemdeki ivmeyle hamdolsun 252 milyar doları aştı. Biz bu rakamları petrol satarak mı yakaladık, doğalgaz ihracatı mı yapıyoruz, tabii ki hayır. Biz 252 milyar dolarlık ihracatı güçlü imalat sanayimizle gerçekleştiriyoruz” dedi.
#Mustafa VarankAlmanca, Avrupa dillerinin temeli olan bir dil olmakla beraber, İngilizce ve Lüksemburg dillerinde Almancanın yoğun etkisini görmek mümkündür. Ülkemizde de ikinci yabancı dil olarak çok sık eğitim verilen Almanca, gramer yapısı itibari ile özne yapısına göre çekim yapılan dillerdendir. Almanca hangi ülkelerde resmi statüsünde konuşulmaktadır? Hangi ülkelerde bu dilde yaygın eğitim verilmektedir. İşte, tüm detaylarıyla sizler için derledik.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan 'Türkiye Dokuma Atlası' sergisinin Tophane-i Amire Kültür Merkezi'nde yapılan açılışına katıldı. Bakan Özer burada yaptığı konuşmada, "Genel müdürlüğümüz, tüm olgunlaşma enstitülerindeki arşivleri hızlı bir şekilde tasarım tescilini alması için fikri mülkiyet kapsamında çalışmalara başladılar. 7 bin 843 tane tasarım tescili için Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurdular. Ve 6 bin 830 tane tasarım tescilini aldılar. 2022 yılının sonuna kadar bu çalışmaların kapsamını geliştirerek yaklaşık 10 bin tane tasarım tescili almayı hedefliyorlar" dedi.
#Mahmut ÖzerOlgunlaşma Enstitüleri, 1945’ten bu yana kültürel değerleri ve geleneksel sanatları araştıran, özelliklerini bozmadan geliştiren, arşivleyen ve onları gelecek kuşaklara aktaran kurumlar. 24 ilde bulunan bu enstitüler, kültürel değerleri koruyup yaşattığı gibi modern tasarımlar üretip gündelik yaşama sunuyor, ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtıyor.
#Olgunlaşma EnstitüleriDünyanın neresinde ve hangi kültür havzasında olursa olsun, çocukların eğitimi öteden beri en önemli ve öncelikli konular arasında yer alıyor. Bu duyarlılık, günümüze doğru gelindiğinde bilgi ve teknolojinin gelişimi, aynı zamanda uzmanlaşmaya bağlı olarak daha da gelişiyor Modern eğitimin en çok üzerinde odaklandığı hususlardan biri, belki en önemlisi, bireyin zihinsel yeterliği çerçevesinde düşünme becerileri (eleştirel, yansıtıcı, yaratıcı düşünme), kişisel tatmin ve verimliliğin artırılması konusu.
#Çocuklarda