Aydın'ın Efeler ilçesi Gölhisar Mahallesi'ne 600 kilometre uzaklıktan özel olarak gelen ekip, her gün makine gibi çalışıp saniyeler içerisinde özel kabiliyetleri ile enginarları soyarak yaklaşık asgari ücretin 4 katı tutarında aylık kazanç elde ediyor. Enginar soymanın kolay bir iş olmadığını ve inceliklerinin bulunduğunu belirten Ömer Faruk Taşyürek, 'Kimse eline bıçağı alıp hemen ilk seferde bu kadar soyamaz. Elma, patates soymaya benzemez bu iş" dedi.
#EnginarAydın'ın Efeler ilçesi Gölhisar Mahallesi'ne 600 kilometre uzaklıktan özel olarak gelen ekip, her gün makine gibi çalışıp saniyeler içerisinde özel kabiliyetleri ile enginarları soyarak yaklaşık asgari ücretin 4 katı tutarında aylık kazanç elde ediyor. Enginar soymanın kolay bir iş olmadığını ve inceliklerinin bulunduğunu belirten Ömer Faruk Taşyürek, 'Kimse eline bıçağı alıp hemen ilk seferde bu kadar soyamaz. Elma, patates soymaya benzemez bu iş" dedi.
#EnginarSevgili Hürriyet okurları... Dünya genelinde kanser vakaları giderek artıyor. Kanserin başlıca görülme nedenleri arasında genetik özellikler ve çevresel faktörler yatıyor. Kansere neden olabilecek çevresel faktörleri azaltmak ise bizim elimizde.
#SağlıkAkdenizliler binler yıldır tüketiyor... Kalp dostu ve aynı zamanda sindirimi düzenliyor. Yunan, İtalyan ve Türk mutfaklarının eşsiz lezzeti enginarın faydaları saymakla bitmiyor. Bir çoğumuz enginarı duyduğumuzda burun kıvırsak da bu eşsiz sebzenin faydaları vücudumuz için eşsiz nitelikte... İşte enginar ile ilgili bilinmesi gerekenler...
#EnginarMustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yummadan önce yaverinden daha önce hiç tatmadığı bir yiyecek olan Enginar istemiştir. Bazı söylentilere göre İzmir'den, bazı söylentilere göre de Hatay'dan özel olarak getirilen Enginarı maalesef Mustafa Kemal Atatürk tadamadan vefat etmiştir.
#EnginarGlutatyon faydalı ve son derece güçlü bir antioksidandır. Vücuttaki glutatyon seviyeleri, yetersiz beslenme, çevresel toksinler ve stres gibi bir dizi faktör tarafından azaltılabilir. Seviyeleri de yaşla birlikte düşer. İşte bazı bitkilerde, hayvanlarda, mantar türlerinde ve bakterilerde bulunan glutatyonun vücuda olan faydaları için tüm detaylar
#GlutatyonPandemi ile birlikte ‘sağlıklı beslenmenin ve bağışıklık sistemini destekleyici besinler tüketmenin’ ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. “Sağlıklı besinler nelerdir?”, “Günlük tükettiğimiz gıdaları daha sağlıklı hale getirmek için neler yapabiliriz?” soruları ise en çok araştırılan konular arasında. Gelin biz de bugün yaşamımızı sürdürmek için ihtiyaç duymadığımız ancak hastalıklara karşı koruyucu etki gösteren fito besinlerin ne olduğuna ve bu besinlerle hazırlanmış detoks tariflerine bir göz atalım...
#Sağlıkİshal, vücudun dengesini bozan ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir rahatsızlık. Genel olarak da birkaç gün içinde kendiliğinden geçen bir durumdur. Faka birkaç günden fazla sürerse farklı sorunların habercisi olabilir. Tedavi sürecinde de dikkat edilmesi birkaç nokta vardır. Peki ishal nasıl geçer? İshale ne iyi gelir? İşte ishal nedenleri ve yetişkinlerde ishale iyi gelen yiyecekler...
#İshale Ne İyi Gelir?İlkbaharın sağlık deposu olarak öne çıkan sebzelerinden biri enginar… Çoğunlukla, yeşil yeşil yapraklar arasına saklanmış ‘enginar kalbi’ olarak adlandırılan, çanak şeklindeki etli kısmı tüketilse de, yaprakları da ayrı birer şifa kaynağı. Peki enginarın faydaları nelerdir, nasıl tüketilmeli? İşte enginarın sağlığa yararları...
#EnginarEnginar, karaciğer sağlığı için oldukça faydalı bir besin. Asteraceae familyasından olan bu besin bahar aylarının habercisidir. Üstelik antioksidan kaynağı ve vücuda pek çok olumlu etkisi vardır. Peki enginarın faydaları nelerdir? Enginar tüketirken buna dikkat
#EnginarKış aylarında vücudumuzun direnci azalıyor ve hastalıklara yatkın hale geliyor. Özellikle soğuk algınlığı ve grip vakaları artıyor. Uzmanlar, bu dönemde soğuk algınlığı ve gribe karşı dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki bu süreçte hangi besinler tüketilmeli?
#GripKaraciğer kendini yenileyebilme özelliğine sahiptir ve bu yenilenmenin sağlanabilmesi için tüketilmesi gereken bazı besinler vardır. Bu besinlerden birinin de enginar olduğunu belirten Diyetisyen Deniz Zünbülcan, enginarın faydaları ve tüketilirken nelere dikkat edilmesiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#EnginarRamazan ayı bu yıl koronavirüs salgını gölgesinde geçerken oruç tutanlar bir yandan bağışıklık sistemini de güçlü tutacak besinler tüketmeye çalışıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Gürkan Taşkale, ramazan’da çilek, yaban mersini, kırmızı biber, kırmızı pancar gibi antioksidan içeriği yüksek olan kırmızı renkli meyve sebzelerle bağışıklığımızı güçlendirerek koronavirüse karşı önlem alabileceğimizi söyledi. Peki başka hangi besinleri tüketmeliyiz?
#KoronavirüsRamazan ayı bu yıl koronavirüs salgını gölgesinde geçerken oruç tutanlar bir yandan bağışıklık sistemini de güçlü tutacak besinler tüketmeye çalışıyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Gürkan Taşkale, “Ramazan’da çilek, yabanmersini, kırmızıbiber, kırmızı pancar gibi antioksidan içeriği yüksek olan kırmızı renkli meyve sebzelerle bağışıklığımızı güçlendirerek koronavirüse karşı önlem alabiliriz” dedi.
#Altınbaş Üniversite Hastanesi Medical Park BahçelievlerGereksiz yere demir yüklemek ciddi bir risk. Demiri takviye olarak kullanmak da öyle. Bu nedenle içinde demir bulunan hiçbir multivitamini yutmayın. Doktorunuz reçetelendirmedikçe kendi kararınızla demir takviyesi almayın. Fazla demirin erken yaşlanma ve toksik zararları var. Mesela mı?
#Osman MüftüoğluUzmanların karaciğer dostu olarak bol bol tüketilmesini önerdiği enginar, doğal probiyotik kaynağı olma ve yağ azaltıcı gibi özellikleri ile de sağlık açısından fayda sağlıyor. Akdeniz diyetinin vazgeçilmez sebzelerinden olan enginar, bahar ayları ile sofralardaki yerini tutmaya başlıyor. Peki, enginarın faydaları nelerdir? Enginarı ne zaman tüketmek doğru olur? İşte, o konu ile ilgili bilgiler.
#Enginar Ne Zaman Tüketilir?Havalar ısınmaya başladı derken baharda hastalıklar kapınızı çalabilir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için dengeli beslenmek ve antioksidan besin öğelerini her gün düzenli almak gerekir. Her renk, her çeşit besini tüketmenin önemini vurgulayan Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Güzel bahara sağlıklı girmeyi sağlayacak ve bağışıklık sistemini güçlendirecek 10 besin hakkında bilgi verdi.
#Bağışıklık Sistemini Güçlendiren BesinlerBeslenme alışkanlıkları, karaciğer sağlığını doğrudan etkiliyor. Yağlı gıdaların yanı sıra, şekerli ve tuzlu yiyecekler de karaciğer sağlığına zarar veriyor. Lif oranı yüksek olan yiyeceklerin karaciğerin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olabileceğini belirten uzmanlar, paketli atıştırmalıkların zararları konusunda uyarıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, karaciğer sağlığını olumlu ve olumsuz etkileyen gıdalar hakkında önemli bilgiler verdi.
#Enginarın Faydaları