Güncelleme Tarihi:
Karaciğer dostu enginar, vücutta faydalı bakterilerin çoğalmasını sağlıyor. Enginar; bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kolesterolü düşürdüğü, diyabet ve kalp krizi gibi hastalıklara karşı koruma sağladığı için bol bol tüketiliyor. Aynı zamanda karaciğer ve böbrek sağlığına da oldukça faydalı.
* Sindirim sistemini güçlendirir.
* Kolesterolü düşürür.
* Mideyi rahatlatır, mide ağrılarına iyi gelir.
* Karaciğeri korur ve temizler. Karaciğerde oluşan hastalıkların iyileşmesini sağlar.
* Enginar, kan yağlarını azaltmaya yardımcı olur. Kan hücrelerini güçlendirir.
* Faydalı bakterilerin çoğalmasını sağlar.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Enginar, kansere yakalanma riskini azaltır.
* Beyin ve sinir sitemi üzerine etkisi vardır.
* İçinde bulunan K vitamini sayesinde kemik sağlığı için önemlidir.
* Böbreklerin çalışmasını düzenler.
Kalp dostu olan enginar, eğer 40 gün çiğ olarak tüketilirse karaciğeri yeniler. Enginarı çiğ yediğinizde hem vitaminlerini hiç kaybetmez hem de çıtır çıtır yemesi daha keyifli olabilir. Üzerine limon sıkarak tüketebilirsiniz.
Enginarı çiğ olarak tüketmek vücuda direnç sağlar.
Enginarın sapı kaynatılarak suyu içildiğinde de çok yararlıdır.
Enginar, içinde bulunan liflerin çok faydalı olması nedeniyle her yaş grubu tarafından tüketilebilir.
Kengel, kenger, eşekdikeni, büyük devedikeni isimleriyle de bilinen yabani enginar, birçok fayda sağlar. Yabani enginar, hastalıkların giderilmesinde önemli rol oynar.
* Mide rahatsızlığına iyi gelir.
* Sinir sistemini kuvvetlendirir.
* Baş ağrısına ya da migren rahatsızlığına iyi gelir.
* Diş ağrılarını giderir.
* Sindirim sistemine iyi gelir.
* Yabani enginar, karaciğer rahatsızlıklarına karşı etkilidir.
* İltihapları giderir.