Brezilya'nın Ceara eyaletinde yaşayan ve anne olma hayalleri kuran bir kadın, "Tembel hayvan ateşi" virüsüne yakalandı. Ateş, titreme, kas ağrıları ve şiddetli baş ağrısı şikayetleri yaşayan 40 yaşındaki kadının, bebeğini ölü doğurduğu bildirildi. 1955 yılında keşfedilen virüs İtalya, İspanya ve Almanya'ya sıçrarken, uzmanlar virüse karşı uyarı yazısı yayınladı.
#VirüsAnne Iarchy, hayatı boyunca böcek ısırıklarına karşı aşırı mücadele etti çünkü her seferinde vücudu aşırı reaksiyon gösteriyordu. Ayakları ve elleri bu ısırıklardan sonra normal boyutlarının neredeyse iki katı kadar şişiyor, enfeksiyon oluşuyor, her yaz en az bir kez acillik oluyor. Peki neden bazı insanların böcek ısırıklara neden bu şekilde tepki veriyor? Uzmanlar bağışıklık sistemimiz, vücut kokumuz ve hatta vücut ölçülerimizin bile bunda etkili olduğunu söylüyor.
#SivrisinekHavuz suyunun neden olduğu vajinal mantar enfeksiyonuna yakalanan birçok kadın, bugünlerde soluğu doktorda alıyor. Peki, vajinada kaşıntı, yanma ve akıntı ile kendini gösteren bu hastalığa karşı nasıl önlem almalıyız? Hadi gelin, bugün yaz tatilinizin bu can sıkıcı hastalık ile bölünmemesi için neler yapmanız gerektiğine bir göz atalım.
#AnkaraHavaların ısınmasıyla birlikte deniz sezonu açıldı. Ancak deniz tatili planı yaparken bazı sağlık risklerini göz ardı etmemek gerekiyor. ABD’de Güney Carolina’da yaşanan ve bir kişinin deniz kabuğuna basarak ‘vibrio’ bakterisiyle enfekte olduğu olay, bu risklerin ne kadar ciddi olabileceğini bir kez daha gösterdi. Peki deniz ve plajlarda hangi zararlı bakteriler yaşıyor? Bu bakterilerden korunmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aslı Tatlıparmak ile mercek altına aldık.
#SağlıkErken teşhiste tedavi oranı neredeyse yüzde 100’e yakın olan rahim ağzı kanserinin nedeni yüzde 99 oranında insan papilloma virüsü (HPV). Ve günümüzde HPV aşısıyla bunu önlemek mümkün. 1-31 Ocak Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı’nda kimsenin aklında bu virüsle ilgili soru işareti kalmasın istedik. HPV hakkında bilinmesi gerekenleri uzmanlara sorduk.
#HPVBeyaz kan değeri, sağlık alanında sıklıkla karşılaşılan terimlerden biridir. Kan sayımı testlerinde beyaz kan sayımları belli değer aralıklarından gözlemlenmektedir. Beyaz kan değerleri WBC testi ile belirlenmektedir. Beyaz kan nedir? Beyaz kan değeri kaç olmalıdır? Beyaz kan değerinin eksikliği ve yüksekliğinin belirtileri nelerdir? Konu hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Beyaz Kan NedirGöz nezlesi olarak bilinen “viral keratokonjonktivit”, adenovirüslere bağlı bir göz enfeksiyonudur. Oldukça bulaşıcıdır. Adenoviral keratokonjonktivit salgınlarının en sık görüldüğü yerler hastaneler, okullar ve yüzme havuzlarıdır…
#Göz NezlesiYakın zamanda, çocuğunuzun kanal tedavisi görmesi gerekebileceği size söylenmiş olabilir. Bu durumdan dolayı endişe ediyorsanız; çocuklarda kanal tedavisi, tedavinin önemini, kök kanalının neden diş çekiminden daha iyi bir seçenek olabileceğini ve diş çekiminden ne beklenebileceğini detayları ile derledik.
Birtakım hastalıklar neticesinde viral enfeksiyon bebeklerde görülen yaygın durumlardan biridir. Özellikle bu rahatsızlıklar konusunda belirtileri dikkat etmek ve buna göre önlem almak önemli bir yer taşır. Peki bebeklerde viral enfeksiyon nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir? Bebekte viral enfeksiyon ne zaman geçer ayrıntıları ile derledik.
#Virel EnfeksiyonÜlkemizde en az 1,7 milyon yetişkin kanda enfeksiyon belirtileri nedeni ile hastanenin yolunu tutuyor. Hastanede ölen 3 hastadan 1'i bu nedenden dolayı yaşamını yitiriyor. Sepsis hastalığı olarak da bilinen Kanda Enfeksiyon nedir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkGribal enfeksiyon genellikle koronavirüs ve soğuk algınlığı ile karıştırılabilen belirtilere sahiptir. Ancak gribal enfeksiyonu diğerlerinden ayırt etmenizi sağlayacak birkaç önemli özelliği vardır. Peki, bunlar nelerdir, gribal enfeksiyon nasıl anlaşılır? İşte gribal enfeksiyon belirtileri ve evde ilk olarak yapılabilek tedavi yöntemleri...
#Gribal EnfeksiyonGece yarısı nöbet geçirip yatağından düşen adam titremeye ve anlamsız bir şekilde konuşmaya başladı. Hiçbir hastalık öyküsü olmayan, ilaç kullanmayan adama hastanede yapılan beyin taramaları ve kan testleri sonrası beyin tenyası olarak bilinen sistiserkoz teşhisi koyuldu. Nedeni ise...
#Çiğ Et TüketimiBeyinde lezyon adı verilen lekeler, beyne MR çekildiğinde görülen lekelerdir. Bu lekelerin genellikle de iyi huylu olduğu bilinir. Bu nedenle de herhangi bir tehlikesi bulunmaz. Bu lekeler, beyinde bulunan kılcal damarların tıkanması sonucunda meydana gelir. Bazı zamanlarda da nedensiz bir şekilde sadece ailesel faktörlerden dolayı ortaya çıkabilir. Beyinde lezyon nedir tüm detayları ile sizler için derledik.
#Beyinde LezyonÜst ve alt solunum yolu, soğuk algınlığı gibi hastalıkları içerisine alan ve belirtileri Kovid-19'la karışabilen viral enfeksiyonlar ile bu hastalıklardan korunma yöntemleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. Peki, viral enfeksiyon nedir, belirtileri neler?
#Viral EnfeksiyonKan zehirlenmesi şeklinde de bilinen kan dolaşım enfeksiyonu ya da septisemi oldukça önemli bir konudur. Sizin için kanda enfeksiyonun nedenlerini, bu enfeksiyonun neden oluştuğunu, belirtilerinin neler olduğunu ve nasıl tedavi edildiğini derledik.
#Kanda EnfeksiyonDiş eti iltihabı, Ağız ve diş yeteri kadar önem gösterilmediği takdirde meydana gelen rahatsızlıktır. Eksik ve dengesiz beslenme ve geçirilen hastalıkların ardından diş etlerinde ortaya çıkan enfeksiyonlar, diş etlerinde iltihaplanmaya sebep olabilir. Genellikle bakteriyel enfeksiyonlar nedeniyle oluşan diş eti iltihabı gingivitis olarak da isimlendirilir. Apse de bir tür iltihap olarak gösterilmektedir. Ayrıca çürük dişler ve çekilen dişler de antibiyotikle geçmeyen diş eti iltihabına neden olabilir. Diş eti iltihabına iyi gelen bitkisel ve doğal yollarla evde çözüm üretmek mümkün. Peki diş eti iltihabı evde nasıl geçer, diş eti iltihabına ne iyi gelir? Diş eti iltihabı neden olur, belirtileri nelerdir? Diş eti iltihabı ve diş ağrısına ne iyi gelir? 20'lik diş iltihabına ne iyi gelir? İşte Evde diş iltihabına iyi gelen bitkisel ve doğal çözüm önerileri..
#Diş Eti İltihabı Nasıl GeçerDış görünüşü olumsuz yönde etkileyen ve acılı bir enfeksiyon olan uçuk, çoğu insanın ortak şikayetlerinden. Ayrıca ağrı ve sızıya da neden olabiliyor. Herpes simplex virüsü nedeniyle oluşan bu durum lezyonların oluşmasına neden oluyor. Uçuğa iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde hızlı çözüm üretmek mümkün. Peki uçuk nasıl geçer? Evde uçuğa ne iyi gelir? Ağız içindeki yara ve uçuk nasıl geçer? Limon uçuğa iyi gelir mi? Yeni çıkan uçuğa ne iyi gelir? İşte uçuk nedenleri ve uçuğa en hızlı çözüm olabilecek öneriler...
#Dudaktaki Uçuk Kaç Günde GeçerHer yaş ve cinsiyet grubundan pek çok kişinin ortak sorunu olan ayak mantarları, kötü görüntü vermesinin yanı sıra sosyal hayatı olumsuz etkiliyor. Ayrıca kızarıklık ve kaşıntıyla kendini gösteriyor. Ayak mantarı ile bu sorunu bulunan başka kişilerin eşyalarının kullanılmasıyla da karşılaşılabiliyor. Ayak mantarına iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yöntemler sayesinde evde çare üretmek mümkün. Peki, ayak mantarı nasıl geçer? Evde ayak mantarına ne iyi gelir? Karbonat ayak mantarını geçirir mi? Ayak mantarına kolonya sürülür mü? Sirke ayak mantarına iyi gelir mi? İşte evde ayak mantarına iyi gelen bitkisel ve doğal öneriler...
#Ayak Mantarına Ne İyi Gelir?Kara mantar salgınında son durum korkutuyor. Ülkenin batısındaki Maharaştra ve Gujarat eyaletlerinde kara mantar enfeksiyonunda en yüksek sayıların tespit edildiğini aktaran Bakan Vardhan, Maharaştra’da 6 bin 329, Gujarat’ta 5 bin 486 kara mantar vakasının kayıtlara geçtiğini belirtti.
#DünyaKüçük ve kısa ömürlü bir canlı olmasına rağmen sinekler bazen çok can sıkıcı olabiliyor. Vücudumuzda herhangi bir yeri ısırdıklarında oldukça rahatsız edici bir kaşıntı o bölgeye hakim olur. Peki, sinek ısırığı ve kaşıntısı nasıl geçer merak edilen detayları derledik.
#Sinek Isırığı Nasıl Olur2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi bugün başlıyor. Pandemi dolayısıyla uzun bir süre online eğitime devam eden öğrenciler yeniden okullarına kavuşmanın heyecanını yaşıyor. Veliler ise tereddütte… Okulların kademeli olarak açılması salgın sürecini ve çocukları nasıl etkiler? İşte akıllardaki tüm soruların yanıtları…
#Yüz Yüze Eğitim