Kırılgan tırnaklar kötü beslenmenin bir işareti olabilirken çıkıntılar aşırı temizliği gösterir. Ama bazı lekeler kanser gibi çok ciddi hastalıkların uyarı işareti olabilir...
#SağlıkEndokardit, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Endokardit nedir öğrenebilir ve nasıl tedavi edildiği hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Endokardit nedir? Nasıl tedavi edilir? Endokardit tanısı ve belirtileri hakkında tüm detayları derledik.
Cinsellik birçok canlı için olmazsa olmaz olduğu gibi insan için de benzer bir öneme sahiptir. Ancak cinsellik ile ilgili akıllarda birçok soru işareti de oluşmaktadır. Hem cinsellik öncesi hem de sonrası ortaya çıkan bu sorular endişe yaratıcı boyutlara ulaşabilmektedir. Böylece kişi huzursuz olmakta ve cinsellik konusunda çekimser olmaktadır. Bunun gidermek için ise bilgilenmek ve bilinçlenmek istenmektedir. İşte, cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında tüm detayları derledik.
#SağlıkSerap Şimşek Yavuz, biyografisi ile araştırılan doktorlar arasında yer almaya başladı. Bilim Kurulu üyeleri arasında yer alan ve pandemi süresince önemli açıklamalarda bulunan Serap Şimşek Yavuz, kariyeri ile merak ediliyor. Peki, Serap Şimşek Yavuz kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Serap Şimşek Yavuz KimdirSerap Şimşek Yavuz, yaptığı açıklamaların ardından araştırılan isim olmaya başladı. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Genel Sekreteri olan Serap Şimşek Yavuz, Kardiyovasküler infeksiyonlar ve sağlık bakımıyla ilişkili infeksiyonlarla ilgili uzmanlığa sahiptir. İşte, Serap Şimşek Yavuz kimdir sorusuna yönelik önemli bilgiler
#Serap Şimşek YavuzÇocuklarda ateşin her zaman dikkate alınması gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Aslı Yalçınkaya “1 yaş altı bebekler her ne olursa olsun ateşlendiklerinde bir çocuk hekimi tarafından değerlendirilmelidir. Ateşe ishal, kusma eşlik ediyorsa sıvı kaybını arttırarak daha riskli hale gelebilir” dedi.
#ÇocukLupus hastalığı, vücutta pek çok organı birden tutan romatizmal bir hastalıktır. Yüzde meydana gelen ve ilk bakıldığında kelebeği anımsatan kırmızı kabarcıklar, lupus hastalığının en belirgin belirtileri arasında yer alır. Peki, lupus hastalığı nedir, neden olur? Lupus hastalığının belirtileri neledir, tedavisi nasıl yapılır? İşte uzman biglileri doğrultusunda lupus hastalığı ile ilgili merak edilenler…
#LupusKardiyoloji Uzmanı Dr. Kemal Kunovac, cilt, eklem, böbrek, beyin, kalp ve damarlar gibi çeşitli organlara zarar veren otoimmün bir hastalık olan Lupus'un daha çok 15-45 yaş arasında görüldüğünü söyleyerek, "Hastaların yüzde 90’ını kadınlar oluşturuyor. Bu hastalık kalp krizlerine ve ani ölümlere yol açabilir” dedi.
#Uzm. Dr. Kemal KunovacMenenjit aşısı, bulaşıcı bir hastalık olan menenjitten korunmak için önem arz etmektedir. Özellikle çocuklarda görünen menenjit, meningokok aşısı olarak bilinen bu aşı aracılığıyla korunma imkanı taşıyabilmektedir. Menenjit hastalığı kontrol altına alınmadığı taktirde ölüme kadar gidebilmektedir. Peki, menenjit aşısı ne zaman yapılır? İşte, menenjit aşısı ve hastalığın seyri hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar
#Menenjit AşısıBeyni ve omuriliği kaplayan meninks ismindeki zarın iltihaplanması ile ortaya çıkan menenjit hastalığı virüsler, bakteriler ve parazitlerin etkeni ile görülüyor. Her yaş grubunda görülebilen bakteriyel menenjit hastalarda farklı semptomlar ile beliti gösteriyor. Peki, Menenjit nedir ve belirtileri nelerdir? Bakteriyel Menenjit hastalığı bulaşıcı mıdır? İşte, menenjitle ilgili ayrıntılı bilgiler...
#Bakteriyel MenenjitEndokardit, daha çok kalp kapaklarının döşeyici bölgesi olan endotel tabakasının mikrobik (bakteriyel) enfeksiyonudur. Hastalık, doğumsal veya sonradan kazanılmış kalp hastalıkları olan kişilerde görülür. Bu hastalarda kalp hastalığı nedeniyle gözlenen anormal kan akımlarının endotel tabakaya hasar vererek bu tabakanın altındaki kollojeni ortaya çıkardığını söyleyen Doğumsal-Pediatrik Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alpay Çeliker, bu durumun bakterilerin yerleşmesini oldukça kolaylaştırdığını dile getirdi.
#EndokarditBeyin ve spinal kordu çevreleyen pia ve araknoid zarın infeksiyoz ve noninfeksiyoz nedenJerle gelisen akut ya da kronik inflamasyonuna menenjit denir. Menenjit, hemen her yaş grubunda görülebilen ciddi bir enfeksiyondur Akut bakteriyel menenjit (ABM) yuksek oranda mortaliteye neden olabilen ciddi bir infeksiyon hastalığıdır. Peki Menenjit belirtileri nelerdir, bulaşıcı bir hastalık mıdır?
#MenenjitCinsel yolla bulaşan hastalık denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de Gonore (Bel Soğukluğu) oluyor. Bel soğukluğu, özellikle üreme sisteminin serviks (Rahimağzı), rahim, tüpler ve üretra (İdrar yolları) gibi sıcak ve nemli bölgelerinde kolayca çoğalabilmektedir. Peki, bel soğukluğu nasıl anlaşılır, belirtileri neler?
#Gonore (Bel Soğukluğu)Tıptaki ismi ‘Rahim İçi Araç’ uygulaması, olmasına rağmen ilk çıkan rahim içi araçların kıvrıntılı olması nedeniyle halk arasındaki ismi ‘spiral’ olarak yerleşen bu gebelik önleyici aparatlar doğum kontrolünün en önemli kısmını oluşturuyor. Jinekolog Süleyman Eserdağ, spiral hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
#Hormonlu SpiralKalp sağlığının korunması kaliteli ve uzun bir yaşam için büyük önem taşıyor. Her gün kalple ilgili yeni çalışmalar yapılıyor, pek çok sağlık kuruluşu, pek çok uzman kalp sağlığı için uyarılarda bulunuyor. Ancak buna rağmen kulaktan kulağa yayılan bilgiler kalp sağlığıyla oynayabiliyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, kalp sağlığıyla ilgili bilinmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
#Genel Sağlık