Türkiye tarihi yapılar açısından en zengin ülkeler arasında yer almaktadır. Özellikle Osmanlı ve Selçuklu döneminden kalma olan pek çok tarihi yapı bulunmaktadır. Ülkemizde en çok ziyaret edilen ve en çok tercih edilen tarihi yapılardan birisi de Ayvalıkavak kasrıdır. Ayvalıkavak kasrı içerisinde pek çok etkinlik düzenlemek ve burada doyumsuz anlar yaşamak mümkündür. Ayavlıkavak kasrı ziyaretçileri burayı ziyaret etmeden önce bu tarihi yapı hakkında önceden araştırma yaparak ziyaret etmektedirler. Peki, Ayvalıkavak kasrı nerede? Ayvalıkavak kasrı tarihi nedir? Ayvalıkavak kasrında hangi organizasyonlar düzenlenmektedir? İşte Ayvalıkavak kasrı hakkında tüm her şey.
#KasırDünya çapında büyük bir etkiye sahip olan ve bu yıl "Pandemi Sonrası Dünya’da Uluslararası Düzen ve Değişen Dinamikler" başlığı altında düzenlenen TRT World Forum 2020 sona erdi. Güncel konuların tartışıldığı forum, bu yıl sanal ortamda birçok ülkeden çok sayıda uluslarası isme ev sahipliği yaptı. Pandeminin yanı sıra dünya gündemine ilişkin diğer konuların da ele alındığı forumda çeşitli konularda oturumlar düzenlendi.
#TRTCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) küresel salgını karşısında çok uzun zamandır ilk defa dünyadaki herkesin aynı durumdan etkilendiğine dikkati çekerek, "Dünyanın zengin ve güçlü ülkeleri küresel kriz ve sorunlarla başa çıkmada adaletsiz ve açgözlü kalırsa, küresel kaos ve adaletsizlik artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
#İbrahim KalınSon dakika... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, yerli aşı çalışmalarıyla ilgili olarak, "Aşı çalışmalarını doğrudan yöneten uzmanlar bulunmaktadır. 600 kişilik ekip tarafından bu çalışmalar yürütülmektedir. Şu an aşılarından 2'si insan deney aşamasına yakındır" dedi. Öte yandan Bakan Koca, 'İstanbul'da vaka sayılarının yüzde 50 artması nedeniyle yeni önlemler alınacak mı?' sorusuna, "İstanbul'da genel olarak geriye dönüşlerle birlikte bir artış bekliyorduk. Biz şuan kısıtlama anlamında bir tedbiri düşünmüyoruz" şeklinde cevap verdi.
#Fahrettin KocaDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye'nin Covid-19 mücadelesine yönelik rapor yayımladı. Raporda, Türkiye'nin pandemi mücadele stratejisinden övgüyle söz edildi. Rapor, Avrupa Bölgesinde Covid-19 ile mücadele kapsamında yayımlanan ilk rapor olma özelliği taşıyor. Sağlık Bakanlığı raporla ilgili açıklamasında ''Türkiye'nin virüsün ülkeye girişini önlemeye yönelik çabalarından övgüyle söz edildi'' ifadelerine yer verdi.
#Sağlık BakanlığıGeçen hafta Türkiye-Irak ilişkileri ve Irak’ın bir yandan ABD, diğer yandan İran ile bağlarıyla ilgili dikkat çekici gelişmeler vardı. Irak’ın Türkiye ile ilişkileriyle ilgili gelişmeler olumlu, Irak’ın giderek karmaşık ve tehlikeli bir görünüm alan ABD-İran çatışmasındaki rolüyle ilgili gelişmeler ise olumsuz yöndeydi.
#YazarGeçen nisanda Sırbistan ve Hırvatistan arasında 7 kilometrekarelik sahipsiz alanda ‘Liberland’ isimli bir ülke kuruldu. Henüz tanıyan devlet yok ama 380 bin destekçisiyle İzlanda’dan daha büyük bir ülke haline gelmiş vaziyetteler! Liberland, 39. temsilciliğini geçen hafta Türkiye’de açtı. Dünyanın en genç ülkesinin kurucusu Vit Jedlicka’yle İstanbul ziyareti esnasında konuştuk.
#SırbistanBM Mülteciler Yüksek Komiseri (UNCHR) Antonio Guterres dün İstanbul’da, Türkiye’nin dünyada en çok mülteci alan ülke olduğunu ortaya koyan raporu açıkladı. Hürriyet’e konuşan Guterres dünyayı uyardı: “İşlerin düzelmeden önce daha da kötüleşeceğine inanıyorum.”
#SuriyeUzunca bir süre ayrı kaldık. Sağlık sorunları işin içine girince, insanın gözü hiçbir şey görmüyor. Ben de, tüm kepenklerimi indirdim. Dış dünya ile ilişkimi kestim ve sadece kendi içime döndüm. Bambaşka bir alemde yaşadım. İşler yoluna girince, gözümü bir açtım ve ne göreyim dersiniz. Bambaşka bir dünya ve çok farklı bir Türkiye ile karşılaştım. Hadi gelin, nerede kaldıysak, oradan yani bıraktığımız yerden başlayalım.
Cern’de görevli Doç. Dr. Kerem Cankoçak, Türkiye’nin CERN’e üye olması halinde ödemesi gereken yıllık 50 milyon doları fazla bulmasını eleştirdi. Cankoçak, “Yetkililer ‘3 vereceğiz 5 almalıyız’ diyor. Bilimde bugün 3 verip yarın 5 alamazsın ama bilime yatırım yapan ülkeler dünyanın en zengin ülkeleri oldu” dedi.
Dubai’deki Palmiye Adası’nda 1.5 milyar dolara yapımı tamamlanan Atlantis otelinin açılışı muhteşem oldu. Küresel krize meydan okuyan açılış törenine 2 bin konuk katıldı ve 20 milyon dolarlık harcama yapıldı. Davette 4 bin istakoz, 5 bin şişe Veuve Clicquot ikram edildi. Kylie Minogue konser verdi. Richard Branson, Charlize Theron, Prianka Chopra, Misha Barton gibi ünlüler de açılıştaydı.
700’ün üzerinde kadın girişimcinin başvurduğu "Citi Mikro Girişimci Ödülleri" 28 Ocak’ta sahiplerini buluyor. Toplam 25 bin YTL’nin dağıtılacağı ödüller için girişimciler arasında düzenlenen ankette "Ödül alsanız, bu parayı nasıl değerlendirirsiniz" sorusuna girişimciler tereddütsüz olarak "İşimi geliştirmek için kullanırım" dedi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'li gazeteci Tucker Carlson'a verdiği röportajda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile Katar'da düzenlenecek Doha Forumu marjında görüşme gerçekleştireceklerini belirterek, "Görüşmenin Suriye'deki durumu istikrara kavuşturmaya yardımcı olacağını umuyorum" dedi.
#Sergey LavrovSanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, savunma sistemlerindeki gelişmelere ve hedeflere ilişkin "Hedef; hiç kimsenin Türkiye'nin kılına dahi zarar veremeyeceğini aklından dahi geçiremeyeceği bir sistem. Bütün akıllı sistemlerde yerlilik gayreti içindeyiz. Türkiye bütün bunlarda inanılmaz kabiliyet seti oluşturdu. Çoğu gitti azı kaldı, zoru gitti daha kolayı önümüzde. Yeter ki bu projelere millet olarak sahip çıkalım. Savunma sanayinde muazzam ihracat kapasitesi geliştirdik. İHA pazarında dünyada yüzde 70'e geldik. Önümüzdeki dönemde milletimizi yeni başarı hikayelerle buluşturmayı devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
#Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır