Hamur işi ve türleri dünyanın neresine giderseniz gidin sofraların vazgeçilmezidir. CNN Travel da bazı kültürlerde “ekmek” olarak nitelendirilen “Dünyanın en iyi 50 hamur işi” lezzetini seçti. Listede Türkiye’den simit, Ermenistan’dan lavaş var. Yunanistan’da yaşayan ve haberi gören gazeteci arkadaşım aradı ve dedi ki: “Hayırdır! Baklavadan sonra simidimize de mi göz diktiniz!” Onu kapadım bu kez de Adana’dan ciğerci Mehmet abimiz aradı: “E bizim lavaşa Ermenistan lezzedi demişler, bir şey yaz da demesinler.” Osmanlı’nın hayli geniş bir coğrafyada yüzyıllarca hüküm sürmesi ve akabinde yaşanan savaşlar, göçler, değişen sınırlar “Bu yemek kime ait” tartışmalarını da beraberinde getiriyor sıklıkla. Bu tartışmalara şimdi simit ve lavaş da eklendi. Simit Yunanistan, lavaş da Ermenistan’ın mı yoksa ikisi de Türklerin mi?
#CNN Travel‘İncili Gastronomi Rehberi’ geçen pazartesi sektör profesyonellerini bir araya getirdi, ödül töreninde ‘inci’ alan restoranlar açıklandı. Pandemi nedeniyle işletmelerin maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyup uymamaları ve hatta paket servislerinin olup olmaması da değerlendirilmiş. Rehberde sadece incili mekânlar yok; kent kent en iyi köfteciler, pideciler, pastaneler, baharatçılar ve daha nice yeme-içme durağı da var... Başrolde İstanbul olsa da Türkiye’nin en önemli gastronomi şehirlerinden biri olan Gaziantep’in de bu yıl rehbere girmesi oldukça yerinde olmuş.
#İncili Gastronomi RehberiHürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle hayata geçirilen İncili Gastronomi Rehberi’nin dördüncüsü raflara çıkıyor. Rehberde yer alan restoranlar, 7 Mart’ta The Ritz-Carlton İstanbul’da düzenlenecek geceyle açıklanacak. Magazin Konseyi, İncili Gastronomi Rehberi Koordinatörü Müge Akgün’le bir araya geldi, rehbere dair merak ettiklerini sordu.
#Müge AkgünYangınlar, seller, kuraklık, müsilaj derken hepimizi aldı bir kaygı hali... Ama yaşadığımız endişelerden uzaklaşmanın, iyileşmenin en iyi yolu da yine kendimizi doğanın kollarına bırakmak... Şehrin hengâmesinden uzaklaşıp günübirlik de olsa mavi ve yeşille buluşmak bütün havamızı değiştiriyor. Psikolog Dr. Gizem Sürenkök, tabiatta vakit geçirmenin tansiyonumuzu bile düşürdüğünü söylüyor. Hürriyet Seyahat’in 6 gezgini, 6 farklı şehirden doğaya kaçış önerilerini paylaştı. İster eşsiz manzaralara karşı kamp kurun, ister parkta çimlere uzanıp kuş cıvıltılarını dinleyerek huzur bulun...
#GazetehaberleriÜnlü yemek eleştirmeni Vedat Milor'un sosyal medya hesabından başlattığı "Pizza mı yoksa pide mi?" anketine pidesi ile ünlü Karadeniz’den yanıt geldi. Karadenizli ustalar pizzaya oranla daha doğal olan pide lezzetinin tercih edilmesini önerdi.
#Pizza2016 Aralık... Hürriyet ve Karaca işbirliğiyle büyük bir eksiklik olduğunu düşündüğümüz bir restoran rehberi çıkarmaya karar verdik. Hedefimiz her geçen gün gelişen ve sayıları artan restoranlarımızın en iyilerinin, en çok emek verenlerinin, kalitesini sürdürenlerinin fark edilmesini sağlamaktı.
#Müge AkgünBu hafta size kıyı yolundan uzun ama lezzetli bir yolculuk önereceğim. Bu yolculuk Sinop’tan başlayıp, Rize’de sona erecek. Yol çok güzel ve keyifli. Manzaralı ve yemyeşil tepeler. Güneyin sıcağına alternatif, daha insaflı bir hava… Bir de buna her şehirde, kasabada değişen birbirinden lezzetli yemekleri eklerseniz bu yolculuğun tadı uzun süre damağınızda kalacak.
#Karadeniz LezzetleriAlmanya'da yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız kentlerindeki iftar ve sahur saatlerini merak ediyorlar. Diyanet'in resmi sitesinden yapılan duyuruya kentlere göre iftar saatleri belirlendi. Peki Almanya'da iftar saat kaçta açılacak? İşte Almanya'da iftar saatleri ve sahur için bilgi alabileceğiniz imsakiye listesi
#Almanya