AYNEN bundan 20 yıl evvel sadece bir çöl halindeyken şu anda dünyanın turizm ve cazibe merkezine evrilen Dubai örneğinde olduğu gibi Yalıkavak da bundan 20 sene önce Bodrum’un az nüfuslu ve kendi halinde bir beldesiyken özellikle Yalıkavak Marina’nın da kurulmasıyla yükselen bir değer haline dönüştü. Şimdi ise global arenanın en ünlü markalarının mağaza ve restoranlarına ev sahipliği yapan, dünyanın en görkemli mega yatlarının demir attığı, Batı’dan ve Doğu’dan bölgeye akın eden varlıklı misafirleriyle Bodrum’un tam bir cazibe merkezi haline geldi. En lüks gayrimenkul projeleri, Michelin’e göz kırpan restoranlar, istanbul’da bile olmayan markaların hepsi burada. Bu yazımızda biz de Yalıkavak dosyasını açtık ve farklı lezzet arayışlarına yönelik alternatif mekanları sizler için kaleme aldık.
#1Günümüzde artık restoranlar da kabuk değiştirmeye başladı. Bildiğimiz kebapçılar, esnaf lokantaları, ocakbaşılar artık geride kaldı. Geride kaldı diyorum ama onlar her zaman yaşayacak elbette. Hiçbirinden vazgeçilmeyecek. İşini iyi yapan, esnaf lokantası da ayakta kalacak, kebabı lezzetli yapan kebapçı da, ocakbaşı da. Benim bugünkü değinmek istediğim konu iste evrim geçirmeye başlayan restoranlar. “Evrim geçiren” diyorum çünkü, birçok işletme artık müşteriyi çekebilmek için farklı bir şeyler yapmak zorunda. Kendi tarzını yaratıp, bir özelliğini öne çıkararak müşteriyi çekebilmek için yarışıyor işletme sahipleri. Bunlardan en önemli faktör ise eğlence. Akşam yemeği için dışarı çıkan biri, sadece iyi bir yemek değil, “eğlenebileceğim bir yer de olsun” diyor. Hem yemeğini yiyor, hem şarkısını söyleyip stres atıyor. Buna şöyle de diyebiliriz; Kumkapı’ya, Nevizade’ye ya da Kadıköy’e gidemeyenler, hesabı fazla bunlar bu mekanları tercih ediyor.
#RestoranSalgından dolayı en yoğun iki kışını geçiren Bodrum, yaza hiç olmadığı kadar sıkı hazırlanıyor. Beldeye bu yaz yolu düşecekler için bilmeleri gereken hap bilgileri derledik, nokta atışı tavsiyeler aldık, yeni ne var, belde belde gelişmeleri taradık. Yılların değişmez eğlence ve tatil merkezi bu sene hiç olmadığı kadar İstanbullu ve fena halde uykucu.
#GazetehaberleriHer güzel şeyin bir sonu olduğu gibi yazın da son demlerini yaşadığımız şu günlerde Antalya’nın Kaş ilçesindeki mekanlardan bahsederek sezonu kapatıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş rotamızı kışlık mekanlara çevireceğiz. Kaş’ta yıllar geçse de her daim adından söz ettiren adreslerle birlikte, birkaç farklı mekanın listesini sizler için bir nevi rehber olması adına paylaşıyorum.
#Derya KorkmazTürkiye’nin en popüler tatil yeri, tabiri caizse St. Tropez’si kuşkusuz Bodrum’dur. Bana göre hem doğal güzellikleri, tertemiz lacivert denizi ve birbirinden güzel plajlarıyla, hem de mekanların çeşitliliği, lezzeti, eğlencesi, servis ve hizmet kalitesi açısından dünyaca ünlü tatil beldelerinden on gömlek üstündür. Keşke bir St Tropez, Ibiza, Mykonos kadar değeri bilinse de kaliteli yabancı turist çeken dünya jet setinin uğrak yeri olabilse…
#BodrumHürriyet yeme-içme yazarı Vedat Milor, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Takipçilerin yorumlarıyla zaman zaman çileden çıkardığı Milor’a hem “Sosyal medyanın onu nasıl delirttiğini” hem de Türk mutfağını sordum. Geçtiğimiz yıllarda 20 günlük süt kuzusu yediği için çok eleştirilen Milor, hayvanseverleri mutlu edecek bir açıklama da yaptı: “Buradan ilan edeyim, artık kuzu yemeyeceğim.”
#Vedat MilorHürriyet yeme-içme yazarı Vedat Milor, sosyal medyayı kullanmaya başladıktan sonra fenomene dönüştü. Takipçilerin yorumlarıyla zaman zaman çileden çıkardığı Milor’a hem “Sosyal medyanın onu nasıl delirttiğini” hem de Türk mutfağını sordum. Geçtiğimiz yıllarda 20 günlük süt kuzusu yediği için çok eleştirilen Milor, hayvanseverleri mutlu edecek bir açıklama da yaptı: “Buradan ilan edeyim, artık kuzu yemeyeceğim.”
#Vedat MilorSağ gösterdi: Galerici Murat Karabova’yla aşk yaşadığı söyleniyordu. O sırada eski nişanlı Faruk Salman ortaya çıkıp hakkını haram ettiğini söyledi. Ama sonra sol vurdu: İşletmeci Tayfun Topal’la el ele görüntü verdi, ardından Instagram’a birlikte çekilmiş, kalpli aşk pozu bastı. Deniz Seki’nin baş döndürücü aşk trafiğine yetişemeyenler için son perde: Peki kim bu Tayfun Topal?
#Savaş ÖzbeyDoğrusu bu ya, aşkın büyüsüne kapılmış bir Fransız’ın sunduğu lezzetler kadar yaşam öyküsü de çok hoşuma gitti. Sen kalk Fransa’da popüler olmuş restoranını bir kalemde silerek darphane gibi gelirinden vazgeç, ardından hiç bilmediğin bir ülkeye yerleşip, hayata yeniden başla.
Türkiye bu yılki Dünya Kupası’nda temsil edilmiyor ama bu durum, futbol heyecanı yaşamaya engel değil. Dünyanın en ünlü futbolcuları 11 Temmuz’a kadar Güney Afrika’nın çeşitli şehirlerinde top koşturuyor. Futbolseverler de sona eren lig yüzünden hasret kaldığı futbol aşklarını Dünya Kupası’yla dindiriyor.
Baharatlı ve acılı yemeklerin yer aldığı Adana mutfağı, büyük ölçüde Adana kebabı demek. Adana kebabının en büyük özelliği ise erkek koyun etinden yapılması, etinin sinirsiz hale getirilmesi ve zırhla elde kıyılması. Kebabın ardından çöp şiş, külbastı, içli köfte (analı kızlı olarak da anılıyor), çiğköfte geliyor. Şirden ve bumbar da yöreye özgü lezzetler arasında. Yemeklerde kekik, biber salçası, pul biber, kimyon ve karabiber bolca kullanılıyor. Yanında mutlaka şalgam içiliyor.