Yazın müjdecisi, tüm zamanların en güzel icadı, insanı kendinden geçiren lezzet, ‘keşke bademciğim olmasa’ dedirten… E daha ne diyelim! Evet, dondurmadan bahsediyoruz. Kalori derdi etmeden, keyifle yedirteninden hem de. Ve dondurmanın en güzeli İstanbul’da yenir diyoruz. İşte, şöyle saf ve en güzellerini bulabileceğiniz, kapısının önünde sıkılmadan kuyruğunda bekleyeceğiniz, damaklarınızda şenlikler yaratacak İstanbul’un en iyi dondurmacıları. Buyurunuz.
#DondurmaBir yanına Ege’yi, diğer yanına Akdeniz’i alan Datça zeytini, çamı, balı, bademi, antik kenti, nefes kesen manzaraları, mavinin her tonunda koyları ve tertemiz havasıyla sizi hemen etkisi altına alabilir. Fakat Datça’nın kötü bir tarafı da var: Kalbinizi çalıp bağımlılık yapabilir.
#DatçaDünyaca ünlü seyahat içerikleri yayıncısı Lonely Planet, 2024’te mutlaka ziyaret edilmesi gereken ülke ve şehirlerini sıraladı. Görülmesi önerilen ülkelerde Moğolistan ve Hindistan ilk sıralarda yer alırken, İzmir de keşfedilmesi gereken şehirler listesinde ilk 10'da yer aldı. Biz de buradan hareketle uzmanlarımıza “İzmir’in sonbaharda görülmesi gereken güzellikleri neler?” diye sorduk. İşte ‘Güzel İzmir’in keşfedilmeyi bekleyen 8 adresi…
#RotaGözlerden uzak küçük bir balıkçı kasabasıyken bugün Türkiye’nin en popüler tatil duraklarından biri Akyaka. Bu güzel kasaba önce kitesurf tutkunlarının dikkatini çekti. Ağaçların yapraklarını uçuran, halk arasında ‘Deli Mehmet’ adıyla bilinen rüzgârı ve dünyanın çok az yerinde görebileceğiniz pırıl pırıl plajları günden güne ünleniyor. Güneye inmişken cazibesi kendinden büyük Akyaka’ya bir selam vermek isteyenlere rehber hazırladık.
#Hazan AKÖZ IŞIKBursa’nın güçlü ilçeleri var. Onların başarılı faaliyetleri hem kendilerine hem de Bursa markasına güç veriyor. İlçe belediyelerin son dönemde yaptığı başarılı organizasyonlara, festivallere katılıyorum, güzel işler çıkarıyorlar. Bu sayfada da gözlemlerimi ve değerlendirmelerimi yapıyorum.
#BursaAldığı 1 Michelin yıldızının ardından menüsünü ve restoranda nelerin değiştiğini keşfetmek için sabırsızlandığım Nicole’deydim. Şef Serkan Aksoy ve ekibinin başarısı, son derece özenli bir servisle daha da pekiştirilmişti. Tokat narince asma yaprağıyla hazırladığı açık dolma ve sütlaç dondurmayla servis edilen künefe menüde öne çıkanlardan...
#NicoleŞu sıralar İstanbul sokaklarında yürürken çevrenize biraz daha dikkatli bakın. Dün başlayan 17. İstanbul Bienali kapsamında her an karşınıza sürpriz bir mekânda, sürpriz bir eser çıkabilir. Contemporary İstanbul yarından itibaren 17’nci edisyonuyla sanatseverlerle buluşuyor. Sadece bunlarla da sınırlı değil. Borusan Contemporary’den Sakıp Sabancı Müzesi’ne, Dirimart’tan Meşher’e birçok yerde yeni sergiler açıldı. Biz de şehri renklendirip daha da güzelleştiren sanat etkinliklerini gezdik; gittiğimiz semtlerin lezzet duraklarına uğramayı da ihmal etmedik.
#17. İstanbul BienaliBir akımdan çok yaşam felsefesi olarak kabul edip hayvansal ürünlerden uzak duran ve vegan beslenmeyi benimseyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Dünya kaynaklarına saygı duymak amacıyla vegan menüye geçen şefler, yediğinizi sorgulatacak kadar iyi vegan suşiciler, vegan burgerciler, vegan pazarlar, hatta vegan oteller… Buyurun dünyadaki en vegan dostu kentler.
#HürriyetSon yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#YazarDalyan, bence Türkiye’nin en özel yerlerinden biri… Arkada berrak sularıyla Köyceğiz Gölü, önünde kanalları, kanal sonucu açıldığı; Bülent Ortaçgil’in de “ayrı düşmüşüz, yan yana” diyerek betimlediği “kafa karışıklığı” bazlı doğal güzellik “Dalyan Deltası”… Tüm bunların ucunda “caretta caretta” yurdu, denizin üzerine bir çizgi halinde tuz dökülmüş gibi duran kumsalıyla “İztuzu Plajı”…
#DalyanOnlar çocuklarının süper kahramanı, çocuklar ise kaç yaşına gelirse gelsin onların her daim gözbebeği. Evet, bugün Babalar Günü. “Onlar için en güzel hediyelerden biri de neden baş başa seyahat olmasın” dedik ve babalarla çocuklarının seyahatlerini her iki tarafın gözünden dinledik. Anladık ki bu, hediyeden de öte, babalar ve çocuklarının hayatlarında iz bırakan, öğreten, eğlendiren, yakınlaştıran bir macera.
#Seyahat9 günlük tatille birlikte milyonlar sahillere hücum etti, yeni sezonun kodları da çözülmeye başladı. Geçen yazın en popüler yerlerinden kapananlar da var, bu yıl yeni açılıp öne çıkanlar da. Bazı yerler el değiştirdi; kimi mekânlar yavruladı; trafik nedir bilmeyen sakin beldelerin caddeleri doldu, yolları kapandı.
#Savaş ÖzbeyBugün size Torino’da birçoğu 100 yılı devirmiş kafelerden, onların efsane olmuş lezzetlerinden bahsedeceğim. Konu ne kadar iç açıcı olsa da benim için acı veren bir tarafı da var. Bu şehre bakıp İstanbul için hayıflanmamak elde değil. Ne yazık ki nerede ne yiyeceğimizden çok orada hangi ünlünün yanında oturacağımız daha önemli olduğu için İstanbul gibi bir kentin damakta kalıcı lezzeti yok denecek kadar az. Torino’nun asırlık mekân ve lezzetlerinin hastasıyım ama bizim bilinçsiz tüketicimiz de beni hasta ediyor.
#TorinoYelken yarışları bakımından dünyanın en iyi birkaç parkuru arasında yer alıyor Çeşme. İki hafta önce Hürriyet’in medya sponsoru olduğu Arkas Aegean Link Regatta’daydım. Organizasyonun bir özelliği de Ege’nin iki yakasını biraraya getirmesiydi. Sakız Adası bağlantılı olan yarışa rekor sayıda katılım oldu. 45 tekne ve 400’e yakın yarışçı Türk ve Yunan sahilleri arasında yarıştı. Ben de dört gün boyunca35 mil (yaklaşık 65 kilometre) yol kat ettim. Sakz ve Çeşme’de yeni yerler keşfettim...
#SeyahatÇeşit çeşit balıklardan şişe dizilen kebaplara ve neredeyse kağıt kadar ince açılan baklavalara kadar ülkemiz damak tadına düşkün gezginler için adeta bir cennet... Peki, bu çeşitlilik içinde Türkiye'de mutlaka tadılması gereken lezzetler neler ve bu tatları denemek için rotanızı nerelere çevirmelisiniz dersiniz? İşte size Türkiye'den 8 lezzet durağı
#Türk YemekleriHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’nden sonra Hacettepe Üniversitesi’ne konuk oldu. H.Ü Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, “Öğretim üyesinin, öğrenci temsilcisinin her konuyu rahatlıkla konuşabildiği Ankademi projesindeki bu iklime Türkiye’nin ihtiyacı var” dedi.
#AnkademiHepimiz daraldık, gelecek endişesinden bunaldık. Bugün siyaset bilimlerini bir yana bırakıp, eski, dertsiz Pazar yazılarını hatırlatacağım. Çok eski yıllarda arada yaptığım gibi Bodrum’da beğendiğim mekânları yazacağım. Ve “Duyarsızlık, tuzu kuruluk, yüzeysellik” eleştirilerine de gayet hazırlıklıyım.
#Gülse Birselİlk parasını 13’ünde ‘tornet’ ile pazarda eşya taşıyarak kazanır. Ticareti daha iyi öğrenmek adına da bir temizlik malzemesi firmasında işe girer. Atilla Serttaş, bölge distribütörlüğü kurmak üzere kısa süreliğine Ankara’dan Bodrum’a gelir. Ama işler farklı gelişir.
#Mete Tamer OmurBodrum’daki dengeler geçen yıllara göre değişti. ‘Bitti’ denilen Türkbükü küllerinden doğdu. Bodrum’un kalbi Yalıkavak’ta atmaya başladı. Gün plajlarda başlıyor, akşamüstü partileriyle devam ediyor. Yalıkavak’taki Palmarina’da yemek ve dondurma keyfinden sonra adres gece kulüpleri. İşte Bodrum’un ‘en iyi happy hour’ları’, ‘sezonun gözde mekânları’, ‘müzik türleri’, ‘kitlelerin tercihleri’...
#Bodrum