Son üç yılda küresel dalgalanmalara, Türkiye’de yaşananlara rağmen yüzde 4000 büyümek elbette büyük başarı. İşte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), zor koşullarda ayakta kalmayı bırak büyüme hızına yetişilemeyen 100 şirketi belirledi. Listenin ilk sırasını yüzde 4473 büyüyen...
#ŞirketlerTürkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) düzenlediği "Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi" yarışmasında ödül alan firmalar için TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Canikli, üretim yapmanın zor ve zahmetli bir süreç olduğunu söyledi.
#En Hızlı Büyüyen ŞirketlerFETÖ’ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla Dumankaya İnşaat’ın sahibi ve ortakları Halit Dumankaya, Necla Dumankaya, Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya’nın tüm mal varlıklarına el konulduğu belirtildi.
#Dumankaya9 ilde 800 polisin katılımıyla düzenlenen ‘himmet’ operasyonunda 105 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Dumankaya İnşaat’ın Onursal Başkanı ve eski milletvekili Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya da yer aldı.
#Semih Serhat DumankayaTatil rezervasyonu artık aylar öncesinden yapılıyor. Üstelik de internetten... Bunun için pek çok adres var. Türkiye'de hizmet veren International Air Travel Index (IATI) bünyesindeki Aerobilet de bunlardan biri... 2011'de kurulan ve 2 yıl içinde Türkiye'de en hızlı büyüyen şirketler arasına giren IATI, dünyada büyük havayolları ve seyahat servis sağlayıcılarının uçuş bilgileri, ücretlendirme, rezervasyon, biletleme gibi işlemlerini yapmasını sağlayan Amadeus yazılım firmasıyla da anlaşma imzaladı. Türkiye'de ilkler arasında olan anlaşmayla hedef, dünya devleri arasına girmek...
Dev grupları yönetiyor, ülkeye milyonlarca dolar kazandırıyorlar. Bazıları binlerce kişiye iş sağlıyor, bir bölümü de milyonlarca dolarlık ihracat gerçekleştiriyor. Aralarında sivil toplum örgütleri aracılığıyla üyelerinin sesini duyuran, iş dünyasını temsil edenler de var. Ancak, hepsinin ortak özelliği, Türkiye çapında büyük bir 'güç' sahibi olmaları. Capital dergisi Eylül sayısında Türk iş dünyasının en güçlü 30 işadamı ve yöneticisini saptadı.
Yeni yıla az bir zaman kala şirketlerin çalışanlarına yönelik hediye arayışlarına başladığını söyleyen Pluxee Türkiye Satış Genel Müdür Yardımcısı Koray Bozkurt, “Yapılan araştırmalar özellikle yılbaşı gibi özel bir dönemde çalışanların işverenleri tarafından hatırlanmak istediğini, kurumların ise yarısından fazlasının yılbaşında kurumsal hediye verdiğini gösteriyor. Pluxee Hediye, çalışanlarına yılbaşında hediye vererek mutlu etmek isteyen şirketlere kolaylık sağlıyor” dedi.
#Pluxee TürkiyeCiro büyümesi bakımından faaliyet gösterilen 48 ülke arasında birinci durumdaki Amare Türkiye, yıl sonunda yüzde 50 büyüme hedefliyor. Gıda takviyesi sektörünün önemli oyuncularından Amare’nin Global Yönetim Kurulu ve Stratejiden Sorumlu Başkanı David Chung ile ‘Yeniden Doğuş’ stratejilerini ve şirketin hedeflerini konuştuk.
#Sponsorlu İçerikKurduğu Rapsodo’yu Türk asıllı bir dünya vatandaşı olarak tanımlayan Batuhan Okur, “Singapur’da doğan, Amerika’da büyüyen ve şimdi de İzmir’den dünyaya meydan okuyan girişimimize yeni halkalar eklemeyi planlıyoruz. Oyun sektörü de bunlardan biri. Ayrıca, dünya spor teknolojileri pazarında da önemli bir aktör olmayı hedefliyoruz” diyor.
#1OECD’ye göre halen 2 milyar insanı temsil eden Z kuşağı, yakın zamanda işgücünün yaklaşık yüzde 30’unu oluşturacak. Bu gerçek şirket yönetimlerine ezber bozan kararlar aldırsa da iş dünyasının içinde bulunduğu yetenek sorununun tek muhatabı Z kuşağı değil. Dört kuşağın bir arada çalıştığı bir dönemden geçilirken tek bir formülle bu çıkmazı aşmanın bir yolu yok. Uzmanlar artık terzi işi insan kaynakları yönetiminden bahsediyor. Şirketlerin sürdürülebilirliği için yetenek mühendisliğinin şart olduğunu anlatıyorlar. Kilit kelimeler ise esneklik, sürekli yenilenme, güven, anlayış, kapsayıcılık, samimiyet.
#Yasemin SALİHSürdürülebilir istihdam, yeşil işler, yeşil istihdam, yeşil yaka kavramları son birkaç yıldır iş dünyasının literatürüne girdi ve her geçen yıl daha da popüler hale geliyor. Yeşil işler dünyada en hızlı büyüyen işler arasında yer alıyor. Küresel ısınmadaki artışı 2 derecenin altında tutma hedefi dünya ekonomisinde 24 milyon yeni istihdam yaratacak. Bu istihdamın büyük kısmı da yeşil işlerden kaynaklanacak. Öyle ki, şirketlerin yeşil yetenekler için işe alım savaşı çoktan başladı. Peki, yeşil meslekler nedir, şirketler sürdürülebilir istihdam konusunda hangi çalışmaları yapıyor?
#Yeşil İşTÜBİSAD, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü 2023 Yılı Pazar Verileri ve Trendleri”ni açıkladı. Rapora göre sektör, TL bazında bir önceki yıla kıyasla yüzde 83 oranında büyüyerek 784,6 milyar TL'lik hacme ulaştı. İhracatını 57 milyar 590 milyon TL olarak gerçekleştiren sektörün istihdamı da 237 bin kişiye yükseldi.
#TÜBİSAD