Bereket Enerji, sektörünün zirvesinde

Güncelleme Tarihi:

Bereket Enerji, sektörünün zirvesinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 12:54

Bereket Enerji, sektörünün zirvesinde

Haberin Devamı

DENİZLİ'de enerji alanında faaliyet gösteren Bereket Enerji Grubu, Ekonomist Dergisi'nce gerçekleştirilen Anadolu 500 araştırmasında, enerji sektörünün zirvesinde yer aldı. Enerji sektöründe Aydem Elektrik Perakende Satış, Türkiye'nin en büyük şirketi oldu. Bereket Enerji Üretim ise ikinci sırayı aldı. Anadolu'da en hızlı büyüyen şirketler sıralamasında ve istihdamını en çok artıran şirketler sıralamasında Bereket Enerji, Türkiye ikincisi olurken, karını en çok artıran şirketler sıralamasında ise Türkiye 9'uncusu olmayı başardı.

Ekonomist Dergisi'nin Anadolu'nun 500 büyük şirketini belirlediği Anadolu 500 sıralamasına İstanbul, Ankara ve İzmir'deki şirketler değerlendirmeye alınmadı. Anadolu şirketlerinin 2016 yılı cirolarının dikkate alınarak hazırlanan sıralamada Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş., bir önceki yıla göre iki basamak atlayarak Türkiye'nin en büyük 11'inci şirketi oldu. Bereket Enerji Üretim A.Ş. ise 56 basamak birden atlayarak 14. büyük şirket oldu. Fortune ve Capital dergilerinin araştırmalarında, ilk 500'de 6 şirketi ile girme başarısı gösteren Bereket Enerji Grubu, Ekonomist'in araştırmasında da üç kategoride önemli bir başarı elde etti.

Araştırmada, 500 Anadolu şirketinin sektörel dağılımı da analiz edildi. Sektörel değerlendirmede enerji sektörünün birincisi Aydem, ikincisi ise Bereket Enerji oldu. Gruba bağlı Bereket Enerji Üretim A.Ş., Anadolu'da en hızlı büyüyen şirketler sıralamasında ve istihdamını en çok artıran şirketler sıralamasında Türkiye ikincisi oldu. Karını en çok artıran şirketler sıralamasında ise Türkiye 9'uncusu olmayı başardı.

Sıralamayı değerlendiren Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, enerji sektörünün günümüz dünyasında ülkeler açısından stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, "Türkiye, dünya enerji sıralamasında 13'üncü sırada. Hedefimiz ilk 10 ülke içinde yer almaktır. Bereket Enerji Grubu bu hedefe ulaşmak için geçmişte olduğu gibi gelecekte de katkı sağlayacaktır. Enerji sektörünün önemli bir oyuncusu olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Ekonomist Dergisi'nin araştırmasından büyük gurur ve mutluluk duyduk. Bu başarıyı çalışanlarımız ile birlikte elde ettik. Enerji sektöründe Türkiye için var olmaya ve geleceğe güvenle bakmaya devam edeceğiz" dedi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!