Yemek kültürü uzmanı ve yazarı Sahrap Soysal, nam-ı diğer ‘Sahrap Abla’ ile buluştuk… Babasının memuriyeti sebebiyle çocukluğunu birçok şehirde geçiren Soysal, 6 yaşından itibaren ‘yöresel lezzetler’ tadımı yapabilme imkanı bulmuş. ODTÜ Kimya mezunu… 20 sene profesyonel hayattan sonra bir ‘espri’ üzerine yemek programcılığına başlamış. Bugünden geriye bakınca, “Kimyayı yemekçi olmak için okumuşum, gözlerimi kapayana kadar bu işi yapmak istiyorum” diyor.
#Sahrap SoysalToplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneğinin (TOGEM-DER) sıfır atık bilincini yaygınlaştırmak amacıyla 6-7 Mart'ta düzenleyeceği "Cemre Çarşısı" etkinliğinden elde edilecek gelir, İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan askerlerin ailelerine bağışlanacak. TOGEM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Gülbaran, "Sadece yüreğimizle duamızla değil, aynı zamanda bütün varlığımızla canımızla tüm maddi ve manevi imkanlarımızla şehit ailelerimizin yanındayız" dedi.
#TOGEM-DEREmine Beder, uzun yıllar boyunca medyada yemek tarifleriyle yer almaktadır. Bir dönem gazetede verdiği tariflerin ardından kamera karşısına geçen Emine Beder, yemek yapmayı ise babasından öğrendiğini ifade etmektedir. İşte, Emine Beder hakkında bazı bilgiler
#Emine BederYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiAdanalılar, dizilerin yeni kahramanları. Onları gerçekçi bulmayanlar, şivelerini beğenmeyenler, Adanalılığı yansıtmadığını söyleyenler var. Kimileri de onları benimsedi, fan siteleri oluşturuldu, Facebook’ta sayfaları açıldı. Sonunda hepimiz “Adanalıyık, Allah’ın adamıyık” kıvamına getirildik. İşte burada ekranın en popüler dört Adanalısını kıyaslıyoruz: Karakterlerin şivelerini, kıyafetlerini, hallerini tavırlarını, televizyon eleştirmeni Mesut Yar, Adanalı yazar Nebil Özgentürk, Adanalı şarkıcı Rojin ve Adana’da yaşayan Kimya Mühendisi Selçuk Onur’a sorduk. Bütün oyuncuları çok övüyorlar, ama iş Adanalı tipini yaratmaya gelince, kadınlar, bir adım öne çıkıyor.
Geçmişte 600 kadar erkek tutuklu ve hükümlü barınırken adı isyanlar, yangınlar, mafyatik ilişkiler, yakalanan uyuşturucu ve cep telefonlarıyla anılan İstanbul’daki Üsküdar Paşakapısı Cezaevi, şimdi 421 kadın tutuklunun mekanı ve hiç de alışageldiğimiz cezaevi görüntülerine sahip değil.
Her yıl yenisi düzenlenen Moulinex Yemek Yarışması’nın geçtiğimiz gün Cevahir Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen finalinin jüri üyeliğini Neşe Erberk, Erol-Ute Büyükburç, Cem Arslan, Emine Beder ve manken Yüksel Ak yaptı. Yüksel Ak, "Ben hem yemek yemeyi severim hem de yapmayı" dedi.