Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımına ilişkin, "Ellerine kan bulaşmış, 40 binin üzerinde masumun öldürülmesi, şehit edilmesi kararını vermiş bir katiller sürüsünün üyesi, birkaç gündür Sayın Cumhurbaşkanı'mıza hiçbir şekilde tasvip edemeyeceğimiz ve lanetlediğimiz bazı ithamlarda bulunuyor. Bu sözlerine aynen ve misliyle kendisine iade ediyoruz." dedi.
#İbrahim YumaklıMersin’in coğrafi işaret tescili almaya aday ürünü kan portakalı, C vitamini ve antioksidan deposu; bu sayede bağışıklığı destekliyor. Yazarımız Dr. Ayça Kaya sağlığa faydalarını anlattı, ürüne dikkat çeken ‘Yerelin İzinde’ projesinin işbirlikçisi şef Murat Deniz Temel ise kan portakallı acı sos tarifini paylaştı.
#MersinMevsim güzeli mandalinayı tüm kek tariflerinde kullanabilir, makarondan şekerlemeye onunla yeni lezzetler yaratabilir ya da erimiş çikolataya batırarak pratik bir kahve atıştırmalığına dönüştürebiliriz. Pırasa, kereviz ve yerelması gibi zeytinyağlıya çok yakıştırdığım kış sebzelerine de muhakkak katıyorum.
#GastronomiTürk mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılabilmesi için yerel malzemelerimizi tanımak, onların geçmişten bugüne hikâyesini bilmek, özelliklerini tabaklara en iyi şekilde yansıtabilmek önemli. Bu amaçla yerel değerlerin mutfaklarda sürdürülebilirliğini sağlamak için şef Şemsa Denizsel işbirliğinde özel bir projeye imza atan Metro Türkiye, dört etaptan oluşan ‘Yerelin İzinde’yi hayata geçirdi. Boğaz lüferiyle başlayan projenin ikinci ayağında Aydın kestanesi var.
#Aydın KestanesiAMASYA’da, 2013 yılında kaçak kazı sonrasında yapılan kurtarma kazısının ardından ortaya çıkarılan üzerinde elma figürü bulunan bin 800 yıllık mozaik, 7 yıl sonra müzede sergilenmeye başlandı. Misket elma ile ünlü kentte müzeyi ziyaret edenler, mozaiğe ilgi gösteriyor.
#AmasyaAmasya'da, 2013 yılında kaçak kazı sonrasında yapılan kurtarma kazısının ardından ortaya çıkarılan üzerinde elma figürü bulunan bin 800 yıllık mozaik, 7 yıl sonra müzede sergilenmeye başlandı. Misket elma ile ünlü kentte müzeyi ziyaret edenler, mozaiğe ilgi gösteriyor.
#Amasya Arkeoloji MüzesiAMASYA'da, 2013 yılında kaçak kazı sonrasında yapılan kurtarma kazısının ardından ortaya çıkarılan üzerinde elma figürü bulunan bin 800 yıllık mozaik, 7 yıl sonra müzede sergilenmeye başlandı. Misket elma ile ünlü kentte müzeyi ziyaret edenler, mozaiğe ilgi gösteriyor.
#AmasyaKonya ve Sivas yöresine özgü bir lezzet olan etli ekmek, içli pide ve lahmacuna benzeyen bir hamur işidir. Etli ekmek yaparken kıyma veya kuşbaşı doğranmış şeklindeki dana eti, ve her biri ince doğranmış soğan, domates ve biberden oluşan karışım uzunlamasına açılmış hamurun üzerine yayılır, çift yönlü pişirilir. İşte, adım adım etli ekmek tarifi
#Etli Ekmek Nasıl YapılırARDAHAN Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Posof İlçesi'nde yetişen içi de dışı gibi kırmızı olan elmaya coğrafi işaret belgesi almak için başvuru yaptı. ATSO Başkanı Çetin Demirci, Ardahan bölgesinde yetiştirilen 26 farklı elma çeşidinden biri olan 'İçi kırmızı elma'yı tescillemek istediklerini açıkladı. Demirci, Bu elma, şeker hastalığının yanı sıra, öksürük ve bronşit için iyi geliyor. İçi kırmızı elma çeşidinin üretimi geliştirmek ve dış pazara sunmak için coğrafi işaret tescili almak üzere çalışmalara başladık. Bu kapsamda marka patent ve danışmanlık hizmeti veren Figen Konak, Marka Patent ve Danışmanlık şirketi ile protokol imzaladık ve içi kırmızı elmanın coğrafi işaret tescili için çalışmalarımız başlanmıştır. Coğrafi işaret tescil çalışmalarımız Posof kırmızı elması ile sınırlı kalmayacak. Ardahan'a özgü yerel ürünlerin coğrafi işareti tescil ettirmek üzere çalışmalar devam edecek diye konuştu.
#PosofTÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Gastronomi Komitesi’nin “Kastomonu yemeklerini keşfet” gezisine giderken kiminin aklında etli ekmek, kiminin aklında ise simit tiridi vardı. Bense Anadolu’nun en müthiş pilavı, ayranlı ısırganotlu ekşili pilavı tekrar yiyebileceğim için heyecanlıydım. Mehmet Yaşin ile birlikte düştük yollara, Kastamonu’yu keşfettik...
#Sahrap SoysalAtsarısı, beylerce, danaboku, devegözü, eşekmemesi, helvacıkara, patlak, sıksarı, tilkikuyruğu. Bunların hepsi Muğla’ya ait üzüm isimleri. Gönüllü beş kadın, Muğla genelinde sürdürdükleri Meyve Mirası projesiyle yerel meyve çeşitlerini tespit edip, tükenmek üzere olanları yaygınlaştırmak için uğraşıyor. Topladıkları verileri www.meyvemirasi.org isimli sitede yayınlıyor, bir yandan da DNA çalışması sürdürüyorlar. Sadece Muğla’da üzümde 74, bademde 55, incirde 98, armutta 116 ayrı çeşit buldular.