İpsala pirincine, 'AB coğrafi işaret tescili' alma çalışmaları başladı

Güncelleme Tarihi:

İpsala pirincine, AB coğrafi işaret tescili alma çalışmaları başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2018 16:56

İpsala pirincine, 'AB coğrafi işaret tescili' alma çalışmaları başladı

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı, biri yöresel ürünlerin tescillenmesi ve koruma altına alınması diğeri de oda bünyesinde ajans irtibat noktası kurulması konusunda iki protokol imzaladı.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı, ekonomik değeri olan yöresel ürünlerin tescillenmesi ve İpsala Pirinci’ne 'AB (Avrupa Birliği) coğrafi işaret tescili' alınması konusunda işbirliği yapacak. İpsala pirincine 'AB Coğrafi işaret tescili' alınması çalışmaları ve diğer yöresel ürünlerin tescillenip koruma altına alınarak tanınırlıklarının arttırılması ile ilgili işbirliğini kapsayan protokol, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında imzalandı.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Murat Arıkan ve Kadir Mutaf, Yönetim Kurulu Üyeleri Cüneyt Yüksekdağ, Yusuf Cemil Çakıcı, Mustafa İşçimen, Selçuk Ataklı ve Uğurcan Urgan, Genel Sekreter Erdem Başak ve Edirne Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Bahar Manav katıldı.

Protokol imza töreninde imzalanan iki protokol ile ilgili bilgi veren yetkililer, Avrupa Birliği tarafından tescillenmiş Türkiye’nin üç tane ürünü olduğunu ve imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, Trakya Bölgesi olarak 4'üncü ürünün İpsala Pirinci olması konusunda çalışmalar başlatacaklarını belirtti. Geçen hafta, Edirne’de gerçekleştirilen 'Türkiye ve Trakya'da coğrafi işaretli ürünler' seminerinde de İpsala pirinci ve Keşan satır etinin markalaşma sürecini aktardıklarını hatırlatan yetkililer, imzalanan protokol kapsamında Çeribaşı kirazı, Siğilli bamyası ve Çamlıca bodur elma gibi ekonomik değere sahip yöresel ürünlere de coğrafi işaret tescili alarak bu ürünlerin tanınırlılığını arttırmayı hedeflediklerini kaydetti. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın bölge gelişim planı ve çalışma programı kapsamında, kurumsal iletişimi arttırarak kamu ve özel kesim işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında, oda bünyesinde kurulması planlanan ajans irtibat noktası protokolü de Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından imza altına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!