Kış mevsiminin ortasında olduğumuz bu dönemlerde bizi en rahatsız eden konulardan biri de üşümek. Üşüyünce hasta olunduğu algısı oldukça yaygın ancak basit önlemlerle hem üşümeden hem de hasta olmadan kışı atlatmak mümkün. İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Özlem Kaplan, soğuktan ve kış hastalıklarından korunmanın yolları hakkında bilgi verdi.
#Hastalıklardan Korunma YöntemleriKolesterolü dengede tutması ile ön plana çıkan ceviz vücudumuza ve aynı zamanda da sofralarımıza zenginlik katmaktadır. Yaş cevizin ev içerisinde nasıl kurutulabildiği en çok merak edilen konulardan bir tanesini oluşturmaktadır. Sizin için evde taze yeşil kabuklu olan cevizin nasıl kurutulduğunu derledik.
#CevizEvcil hayvanlarımızın mama kâselerinin rutin temizliği sandığımızdan çok daha önemli. Kâseler sık temizlenmediğinde hem bizim sağlığımız hem de onların sağlığı tehlikede! İşte evimizdeki tehlikeyi gözler önüne seren araştırmanın sonuçları…
#Köpek MamasıAyağımız bizi gün boyunca hem yük olarak taşır hem de bir yerden bir yere götürür. Onun önemini ancak yaşanılan rahatsızlıklarla anlamaya başlarız. Hemen hemen herkesin başına tırnak batması ve kırılması gibi sorunlar gelmiştir. Bunun sebeplerini ve çözümlerini merak ettiniz mi?
#Tırnak ProblemleriSoğuk algınlığı, nezle, grip (influenza), bademcik iltihabı (tonsillit), boğaz enfeksiyonu (farenjit)ses telleri bölgesi olan larenksin iltihabı (larenjit), sinüzit, orta kulak iltihabı (otitis media), bronşit ve zatürree (pnömoni) hastalıkları kapıya dayandı. İklimsel, sosyal ve fiziksel değişikler nedeniyle bu hastalıkların çıkışı, yayılması sonbahar ve kış aylarında daima artıyor.
Gerek ebeveynlerin gerekse doktorların gözlemleri, 5 yaşın altındaki çocukların daha sık hastalandığı yönünde. Bu sorunun temel nedeni, erken yaşlarda oyun grupları, yuva, kreşlere verilmeleri. Evlerinde, genellikle az sayıda kimseyle ve steril koşullarda yaşayan çocukların birden çok sayıda çocukla biraraya gelmesi, hastalıklara zemin hazırlıyor. Kalabalıkta bazı hastalıkların daha kolay bulaştığı da malum...