Yüzyıllar önce elde kalan ekmekleri değerlendirmek amacıyla ortaya çıkan ekmek kadayıfı, günümüzde de büyük bir keyifle tüketiliyor. Özellikle bayram sofralarıyla özdeşleşen ekmek kadayıfı, baklava gibi meşakkatli tatlılara alternatif arayanlar için güzel bir seçenek. Peki ekmek kadayıfı nasıl yapılır?
#Ekmek KadayıfıBabaannesi ve dedesini kaybettikten sonra bayram kutlamalarına hasret kaldığını söylüyor, “Dilerim her günü bayram gibi yaşar, sevgimizi bayramların dışında da paylaşırız” diye ekliyor. Yazarımız Vedat Milor, pek az kutlayabildiği bayram günlerini yâd ediyor, geniş aile özlemini ve bayram sofrasında görmek istediklerini anlatıyor: “Çibörek! Ninemiz yapardı. Isırdığın zaman et suyu akardı. Hayatım boyunca çok iyi dolmalar, baklavalar yedim; hiçbiri bu çiböreğin yerini tutamaz.”
#Vedat MilorTarihi yerleri dolaşıp yöresel lezzetleri tadıyor. İlçe ilçe gezip videolar çekerek, Afyonkarahisar’ı tanıtıyor. Kocatepe Üniversitesi Veterinerlik Bölümü öğrencisi Zambiyalı ‘Çita’, Afyon Postası için hazırladığı İngilizce-Türkçe videolarla Afyon’a hem ilgi hem turist çekiyor.
#Chimwemwe ChitaAilemle birlikte her kış mutlaka bir termal otele gider, şifalı kaplıca sularıyla yenilenip döneriz. Bu kış yine Afyonkarahisar’a düşürdük yolumuzu. Termal otelde kalıp kentin meşhur lezzetleriyle mest olmaktı amacımız. Bu sefer amacımızın ötesine geçip tarihi yerlerini de keşfettik.
#Hürriyetİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 22 Mayıs Cuma iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemCelal Şengör, anne ve babası değil ama köşklerinin aşçısı ve babannesi sayesinde çok lezzetli yemekler yiyerek büyümüş. Bir kere mutfağa girip bir börek yapmış; sonra da vazgeçmiş. Yemek yapmayı vakit kaybı olarak görüyor. Canının istediğini, istediği saatte, istediği miktarda yiyerek diyetisyenlere kafa tutuyor