Bu haftanın en önemli gezegen etkisi Satürn’ün 16 Kasım’a kadar sürecek geri hareketine başlaması. Satürn zaman kavramıyla ilgilidir ve geçmişteki deneyimlerimizi yeniden gündeme getirebilir. Yaptıklarımızdan dersler alıp almadığımızı anlamaya çalıştığımız bir sürece giriyoruz. Bakalım, günlük astroloji reçetemizde hangi gelişmeler var ve burçları neler bekliyor?
#AstrolojiBu hafta 6 derece Koç burcunda bir dolunay meydana gelecek. Etkisi 3-4 gün öncesinden başlayacak ve 9 Ekim’e kadar sürecek. Hayatımıza ciddi anlamda hız, motivasyon, enerji, sabırsızlık ve bir o kadar stres ve agresyon geliyor. Zaman zaman öfkelenip ani tepkiler verebiliriz. Ama kendimizi daha iyimser, hevesli ve coşkulu hissedeceğiz.
#KoçburcuHaftaya ilişkilerde beklenmedik değişikliklerle başlıyoruz. Ani ayrılıklar gündeme gelebilir, bağımsızlık arzuları önplana çıkabilir. Güven konusunda aklımızda bazı soru işaretleri oluşabilir. Çarşambadan sonraysa bir iyileşme sürecine giriyoruz. Bize acı veren eski düşünceleri değiştirip dönüştürmek için de iyi bir zamandayız. İletişim becerilerimiz artarken sürpriz kazançlar elde edebiliriz.
#BurçYarın Venüs, Aslan burcuna geçiyor; ileri-geri hareketi derken bu durum 9 Ekim’e kadar devam edecek. Bu dönem hepimize pozitif yansıyor. Koçlar aşk için beklediği işareti alacak, Boğalar aradıkları yeni evi ya da ev arkadaşını bulabilecek, Aslanların hayatında başrol sevginin olacak.
#Dinçer GünerKış aylarında bazı deri hastalıklarında artış görülür. Bu hastalıkların başında da sedef hastalığı gelmektedir. Artış nedenlerinin en önemlisi de güneş ışınlarından mahrum kalınmasıdır. Sedef hastalığı güneşin iyi geldiği nadir hastalıklardandır.
#Sedef HastalığıDünyayı etkisi altına alan koronavirüsün alt varyantlarıyla benzer semptomlar gösteren grip bu yıl gücünü daha da artırdı. Özellikle gribin kış mevsimini geride bırakan Güney Yarım Küre’de hâlâ etkisini sürdürmesi Kuzey Yarım Küre için uzmanları endişelendiriyor. Peki ülkemiz başta olmak üzere Avrupa'da salgın ne zaman başlayacak? Grip aşısı yaptırmalı mıyız? Uzmanlar anlattı.
#GripÇocuklarda yaşanan en büyük sorunlardan birisi iştahsızlıktır. İştahsız olan çocukların ebeveynleri bu konuda büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Çocuklarda düzenli bir iştahsızlık sorunu gözlemleniyor ise beslenme programında bazı değişiklikler yapılmalı ve iştah açıcı besinler verilmelidir. Peki, çocuklarda iştah açıcı besinler ve öneriler nelerdir? Çocuklarda iştahsızlık sorunu nasıl giderilir? Sizlere çocuklarda görülen iştahsızlık problemleri ile ilgili merak edilenleri detaylıca derledik.
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Covid-19 vakalarındaki düşüşü değerlendirirken, 'post Covid' sendromuna dikkat çekti. Covid-19'dan 12 hafta sonra bile şikayetlerin devam etmesi olarak bilinen 'post Covid' sendromunun ayaktan hastalarda yüzde 10- 30, ağır atlatanlarda ise yüzde 80'lerde görüldüğünü kaydeden Şener, her 10 Covid hastasından 1'inde rastlanıldığını söyledi.
#KoronavirüsKoronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Covid-19 vakalarındaki düşüşü değerlendirirken, 'post Covid' sendromuna dikkat çekti. Covid-19'dan 12 hafta sonra bile şikayetlerin devam etmesi olarak bilinen 'post Covid' sendromunun ayaktan hastalarda yüzde 10- 30, ağır atlatanlarda ise yüzde 80'lerde görüldüğünü kaydeden Şener, her 10 Covid hastasından 1'inde rastlanıldığını söyledi.
#KoronavirüsCOVID-19 hastalığını geçirenlerin yeniden enfeksiyona karşı ne kadar süre korunacağı net değildir. Enfeksiyonu geçirenlerde oluşan ‘doğal bağışıklık’ kişiden kişiye değişir. Mevcut bilgilerimiz COVID-19 geçirenlerin 3 ay içinde yeniden enfekte olma ihtimalininin çok düşük olduğu şeklindedir. Bazı veriler bu sürenin 6-7 aya kadar uzadığını göstermektedir. Bu nedenle hastalığı geçirenlerde aşılama bir süre ertelenebilir.
#COVID-19Bu günlerde Çin’den ithal edilen Sinovac firmasının Coronavac aşısı sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı. Aşının yapılmasıyla birlikte aşının yan etkileri, alerji riski ve etkinliği hakkında her birimizin kafasında sorular da oluşmaya başladı. Alerji ve Astım Derneği Başkanı Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Akçay Coronavac aşısının yan etkileri ve alerjik reaksiyon riski hakkında bilgi verdi.
#Coronavac AşısıTüm dünyada milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Covid-19 enfeksiyonunda bulaşma noktası olarak ağız ve burnumuz ön plana çıksa da, daha nadir olmakla birlikte enfeksiyon gözlerimizden de bulaşabiliyor! Hatta bazı hastalarda Covid-19 kendini ilk olarak gözlerde ele veriyor!
#Korona Gözden Bulaşır MıGünlük koronavirüs belirtileri dünyada olduğu gibi ülkemizde de takip ediliyor. Öksürük, ateş, nefes darlığı kas ve eklem ağrıları gibi belirtiler ile kendisini gösteren koronavürüs semptomları kanıtlanmış belirtiler arasında yer alıyor. Vaka sayısı artarken bilim insanlarının yaptığı çalışmalarla yeni koronavirüs semptomları ortaya çıktı. Son yapılan araştırmaya göre, daha önce korona virüse yakalanmış olan kişilerde kronik yorgunluk sendromu, depresyon gibi problemler görülebiliyor. İşte, ayrıntılar.
#KoronavirüsHassas olan bir bölge olan krista iliaka vücudun ön/yan bölgesinde yer alır. Peki krista iliaka nedir? Krista iliaka ağrısının sebepleri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Özyazgan, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
#Krista İliakaSivrisinekler yaz aylarında sizi rahatsız edebiliyor. Isırdığında kızarıklık ve kaşıntıya neden olan sivrisinekler aslında hastalık saçıyor. Sivrisineklerin yaydığı hastalıklar düşünüldüğünde akla ilk gelen sıtmadır. Peki Zika virüsü hastalığının belirtileri nelerdir ve bu hastalık nasıl bulaşır?
#ZikaYaz aylarında yeterli sıvı tüketmeyenlerin dehidrasyon riski ile karşı karşıya kalabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özgün İyigün, "Vücudun aşırı sıvı kaybetmesi ya da yeteri kadar sıvı alamaması olarak tanımlanan dehidrasyon, insan hayatını ciddi derecede tehdit ediyor. Yazın sıvı tüketimin kadınlarda 8-10 bardak, erkeklerde 12-14 bardak olmalı" dedi.
#Az Su İçmenin ZararlarıBulaşıcı bir viral hastalık olan influenzanın tanımı birçok vatandaş tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Burun, boğaz, bronşlar ve bazen akciğerleri etkileyen, hafif veya ağır bir seyir gösterebilen bir hastalık olan influenza hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki, İnfluenza (grip) nedir?
#İnfluenzaKadınların yaşam döngüsü içerisinde fizyolojik bir süreç olarak tanımlanan menopoz dönemi ortaya çıkan önemli biyolojik, psikolojik ve sosyal değişimler nedeniyle aslında kritik bir geçiş dönemidir. Yaşam kalitesini düşüren belirtileri nedeni ile çoğu kadını sosyal hayatından uzaklaştıran menopoz dönemi alınacak önlemler ile daha keyifli geçirilebilir.
#Genel SağlıkKadınların yaşam döngüsü içerisinde fizyolojik bir süreç olarak tanımlanan menopoz dönemi ortaya çıkan önemli biyolojik, psikolojik ve sosyal değişimler nedeniyle aslında kritik bir geçiş dönemidir. Yaşam kalitesini düşüren belirtileri nedeni ile çoğu kadını sosyal hayatından uzaklaştıran menopoz dönemi alınacak önlemler ile daha keyifli geçirilebilir.
#Menopoz