Ekinezya çayı haberleri sayfasında Ekinezya çayı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 131 Ekinezya çayı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Koronavirüsün belirtileri arasında da yer alan boğaz ağrısı, havaların soğumasıyla birlikte kendini göstermeye başladı. Yutkunmayı, dinlenmeyi ve hatta uyumayı zorlaştıran boğaz ağrınızı evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ekinezya ve kuşburnu çaylarıyla hafifletebilir, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine destek olabilirsiniz.
#EkinezyaSoğuk havaları iyice hissettiğimiz bu günlerde bağışıklığımızı güçlendirmek, canlanmak ve ısınmak için sıcacık kış çaylarına rağbet arttı. Her bitkinin farklı farklı faydaları var. Peki, hangisi neye yararlı? Diyetisyen Şeyma Yılmaz; konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Bitki ÇayıHavaların soğumasıyla birlikte ekinezya bitkisine dair önerileri daha sık duymaya başladık. Halk arasında çoğunlukla ‘doğal ve şifa verici’ olarak bilinen ekinezya, özellikle soğuk algınlığı tedavilerinde kullanılıyor. Peki, ekinezya nedir, nasıl tüketilir?
#Ekinezya NedirKış aylarının ilkini yaşadığımızı şu günlerde, mevsim değişiminin vücudumuza etkilerini de yavaş yavaş görmeye başlıyoruz. Sıcaklıkların değişkenlik göstermesi, havanın erken kararması, güneş ışınlarını daha az görmek, kapalı alanlarda daha çok vakit geçirmek gibi etkenler bağışıklık sistemimizi zorlamaya başladı bile. Bağışıklık sistemimizi strese sokan ve gücünün sınandığı bu günlerde dayanıklılığımızı korumak ve güçlendirmek için yapabilecek pek çok şey var. 9 adımda vücudunuzu kışa hazırlayabilirsiniz.
#Düzenli Uykunun FaydalarıSoğuk algınlığı ve grip tedavisi için önerilen ekinazya bitkisinin faydaları merak ediliyor. Ekinezya aynı bağışıklık sistemini güçlendirmek ve vücudun enfek¬siyonlara karşı direncini arttırmak amacıyla da kullanılıyor. Peki ekinezyanın faydaları neler? Ekinezya çayı nasıl yapılır?
#EkinezyaHavaların geçiş aşamasında olduğu şu günlerde uzmanlar soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda artış yaşandığı söylüyor. Özellikle baharda çiçeklerin açması, hava hareketlerinin yaşanması ve arıların aktif olması virüslerin taşınmasını sağlıyor. Bir yetişkin ortalama yılda iki ila dört kez soğuk algınlığına yakalanıyor. Çocuklar ise yetişkinlere göre iki kat daha fazla soğuk algınlığıyla mücadele ediyor. Peki soğuk algınlığından hızla kurtulmanın yolları neler? Hangi doğal ürünler ya da takviyeler hastalığa karşı kalkan oluyor? İşte The Telegraph’a konuşan dört uzmandan soğuk algınlığından çabucak kurtulmanın 10 yolu…
#SağlıkHavalar soğumaya başladı; kış mevsimi nezle, grip gibi pek çok hastalığı da beraberinde getiriyor. Beslenme ve diyet uzmanı Sevihan Akbulut ve iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya bağışıklığımızı güçlendirmek için tavsiyeler verdi. Buna göre, vitamin ve mineral dengesine dikkat ederek yeterli protein almalı, bol bol su içerek stresten uzak durmalı, haftada en az 150 dakika tempolu yürüyüş yapmaya ve düzenli uyumaya dikkat etmeliyiz.
#Melis YILMAZKış yaklaştıkça bünyeyi desteklemek için baharatlı veya meyveli sıcak içeceklere ilgimiz artıyor. Uzayan akşamlarda sohbetlere tatlı birer eşlikçi arayanlara, çocuklara ballı-sütlü bol vitaminli pratik bir şeyler hazırlamak isteyenlere çok sayıda tarifle geldim. Altın sütlü kahve de var, sıcak limonata da…
#KışRenkleri, tatları ve etkileri birbirinden farklı onlarca bitki çayı arasından seçim yapmak çok zor. Sakinleştirici lavanta, papatya veya melisayı mı; mikroplara karşı kalkanımız olan adaçayı, yeşilçay veya ekinezyayı mı tercih etmeli? Yoksa antioksidan etkisiyle bilinen roybos veya yabanmersinini mi içmeli?
#Dr. Ecz. Metin UyarHilmi Güler farklı bir belediye başkanı. Bunu mimari yapısı hayranlık verici olan Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin binasına girdiğinizde hemen fark ediyorsunuz. Klasik bir belediye girişi değil sanki büyük bir ARGE merkezinin ürünlerinin sergilendiği bir alanı hatırlatıyor. Hilmi Güler, Enerji Bakanlığı’nda da farklıydı. Klasik siyasetin dışında sürekli olarak araştıran, yenilikler peşinde koşan bir isimdi. Hilmi Güler’in bu çabası Ordu’ya pozitif olarak yansımış. Şehrin gündemi farklı. Ordu gerilimden uzak, geleceğine bakıyor. Ordu her zaman Karadeniz’in şirin bir şehriydi. Fındığı bol Ordu artık kabuğuna sığmıyor. Zaman zaman ziyaret ettiğim Ordu’ya bu ziyaretimde en çok dikkatimi çeken şey ise gülümseyen bir şehir olması. İşinde gücünde olan insanların yaşadığı huzurlu bir şehir olması. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in, “Ordu kelimelere sığmayan bir şehir” sözüne o yüzden hak verdim.
#OrduÖksürük, solunum yolu sistemi üzerinde oluşan rahatsız edici bir durumdur. Öksürüğe iyi gelen şeyler ile geçmesi mümkündür. Öksürüğe iyi gelen şeylerin başında süt ve bal karışımı gelmektedir. Ilık süt ile boğazınızı yumuşatarak öksürüğünüzü kesebilirsiniz. Yiyecek grubunda da mercimek, karalahana ve bürüksel lahanası öksürüğe iyi gelmesi ile bilinmektedir. İşte, tüm detaylar.
#ÖksürükIhlamur çayı, ekinezya çayı ya da yeşil çay gibi doğal bitki kaynakları öksürüğe karşı iyi gelir. Ayva, bal ile Ihlamur karışımı, zencefil ve bal ile Karanfil karışımı gibi değişik karışımları da bu konuda kullanmak mümkün. Peki öksürüğe iyi gelen bitkiler nelerdir? Öksürüğü kesen bitki çayları ile karışımları ve tarifleri üzerine detaylar.
#ÖksürükSes kısıklığı, pek çok nedenden kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Fakat ses kısıklığına iyi gelen bazı yiyecekler ve bitkisel yöntemler vardır. Bunlardan bazıları ise, bal, limon ve zencefildir. Ses kısıklığını önlemek için sıcak içecekleri bol miktarda tüketmeniz gerekir. Ses kısıklığına iyi gelen bitkiler ve çaylar nelerdir sizler için derledik.
#Ses Kısıklığına İyi Gelen BitkilerÇocuklarda öksürük ve yoğun balgam oluşumu aileleri zor durumda bırakmaktadır. Öksürük durumunun sıklık ile görülmesi, çocukların rahat nefes alabilme ve hayat standartlarında düşüş yaşanmasına neden olmaktadır. Çocuklarda balgamlı öksürük neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda balgamlı öksürüğe ne iyi gelir detayları ile derledik.
#ÇocukGrip influenza adı verilen virüs ile meydana gelen bir hastalıktır. 39 derece ateş, eklem ağrıları, halsizlik, kuru öksürük, titreme, bitkinlik, kas veya eklem ağrıları ve baş ağrıları gibi belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Kış aylarında 6 veya 8 hafta kadar etkili olan gripten korunmak için bazı bitki çayları ve karışımlar bulunmaktadır. İşte bu karışımlar ile ilgili tüm detaylar.
#GripEkinezya faydaları ile merak edilen alternatif tıp bitkileri arasında yer alıyor. Havaların soğumasıyla birlikte ekinezya bitkisine dair önerileri daha sık duymaya başladık. Halk arasında çoğunlukla ‘doğal ve şifa verici’ olarak bilinen ekinezya, özellikle soğuk algınlığı tedavilerinde kullanılıyor. Peki, ekinezya nedir, nasıl tüketilir? İşte, o detaylar
#EkinezyaFarenjit (boğaz iltihabı);burun ve ağız boşluğunun arka duvarında oluşan iltihaplanmadır. Akut ve geçmeyen kronik olmak üzere iki tür farenjit görülür ve ikisi birbirinden farklıdır. Ani gelişen, şiddetli iltihaplanmalar akut farenjittir. Daha hafif seyreden fakat buna karşılık da daha uzun süren farenjit türü ise kronik(müzmin) farenjittir. Akut farenjitin belirtileri sadece boğazla ilgili değildir. Peki Faranjit neden olur? Faranjite ne iyi gelir, nasıl geçer? Evde faranjite iyi gelen bitkisel çözümler...
#FaranjitDİYETİSYEN Derya Zünbülcan, bitki çaylarının bilinçsiz tüketildiğinde tehlikeli olabileceğini, özellikle ilaçlarla etkileşime girebileceği için dikkatli olunması gerektiğini belirtip, uyarılarda bulundu. Bergama ilçesinde, doğadan şifalı bitkiler toplayıp, satışını yapan İbrahim Özsöz de her bitkinin bir toplama zamanı olduğunu, buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
#Diyetisyen Derya ZünbülcanKış mevsimiyle beraber bitki çaylarına olan ilgi artıyor. Çoğu zaman içilen bitki çayları tadı, ısınmak, metabolizmayı hızlandırmak veya bağışıklığı kuvvetlendirmek için tercih ediliyor. Bu noktada bitki çaylarının içilmesi kadar ne kadar, nasıl ve neden içildiği de önemli.
#Bitki ÇaylarıMevsim değişikliklerinin vücudumuza olan etkileri ve hastalıklara karşı vücut direncimizi artırmak oldukça önemli. Özellikle kış aylarında bulunduğumuz şu günlerde, grip ve soğuk algınlığından korunmak mümkün. Bunun için de uzmanların önerilerinden biri de ekinezya çayı... Peki ekinezya veya diğer adıyla kirpi otu nedir? Faydaları nelerdir? Nasıl tüketilmeli? Farmakolog ve Fitoterapi Uzmanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada ve Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#Kirpi OtuKoronavirüsün belirtileri arasında da yer alan boğaz ağrısı, havaların soğumasıyla birlikte kendini göstermeye başladı. Yutkunmayı, dinlenmeyi ve hatta uyumayı zorlaştıran boğaz ağrınızı evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ekinezya ve kuşburnu çaylarıyla hafifletebilir, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine destek olabilirsiniz.
#EkinezyaKişilerin iletişim kurması için gerekli olan en mühim şey, sestir. Seste ortaya çıkan bozulma ve farklılıklar, iş hayatından özel hayata dek, her alan için olumsuz etkilere sebep olmaktadır. Fakat eğer ciddi bir rahatsızlık var ise, uzman bir hekime görünmesi gerekmektedir. Peki, ses telleri nerede bulunur, ses tellerine neler iyi gelir veya neler zarar verir, açıklayalım.
#Ses Telleri NedirBiraz gecikerek de olsa kış yüzünü gösterdi. Havanın soğumasıyla birlikte “nezle-grip meselesi” de yeniden gündemimize girdi. Peki, bu mühim ve can sıkıcı kış sorunlarından korunmanın doğal bir yolu yok mu? Var! Çözümü “kış çayları”nın desteğinde aramalı. Tabii ki beslenmeye, istirahate, bağışıklığı güçlü tutmaya da dikkat etmeli.
#SAĞLIKSoğuk havaları iyice hissettiğimiz bu günlerde bağışıklığımızı güçlendirmek, canlanmak ve ısınmak için sıcacık kış çaylarına rağbet arttı. Her bitkinin farklı farklı faydaları var. Peki, hangisi neye yararlı? Diyetisyen Şeyma Yılmaz; konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Bitki ÇayıİSTANBUL’da özellikle son zamanlarda çok sayıda kişi uzun süren gripten şikayetçi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Çağrı Büke, grip tedavisinde serum ve antibiyotiğin etkili olmayacağını belirterek uyardı. Büke, "Selenyum, demir ve çinko gibi vitaminler vücudun direncini ayakta tutar. Bunların yanı sıra her gün bir bardak ekinezya çayı içmek bağışıklık sistemini düzenler" dedi.
#İstanbulİSTANBUL’da özellikle son zamanlarda çok sayıda kişi uzun süren gripten şikayetçi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Çağrı Büke, grip tedavisinde serum ve antibiyotiğin etkili olmayacağını belirterek uyardı. Büke, "Selenyum, demir ve çinko gibi vitaminler vücudun direncini ayakta tutar. Bunların yanı sıra her gün bir bardak ekinezya çayı içmek bağışıklık sistemini düzenler" dedi.
#Grip