Taşımalı eğitim, öğrencilerin ikamet ettikleri bölgede okul bulunmaması ya da mevcut okulların yeterli fiziki veya eğitim olanaklarına sahip olmaması durumunda, öğrencilerin eğitim alabilmesi için devlet tarafından farklı bir yerleşim yerindeki okula taşınmasıyla gerçekleştirilen bir eğitim modelidir.
#Taşımalı EğitimMillî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ev sahipliğinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen toplantıda 81 ilin valisi ile milli eğitim müdürleriyle bir araya geldi. Bakan Tekin toplantıda yaptığı konuşmada, “Bize özgü bir model olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni geliştirdik” dedi.
#MEBTürkiye’de mesleki eğitimle ilgili tartışmalar çoğunlukla doğru zeminde ilerlemiyor. Gün geçtikçe değeri daha da iyi anlaşılan mesleki eğitimin önemi konusunda bir mutabakat var, buraya kadar bir sorun yok. Ancak, konu bu mutabakatın nasıl hayata geçirileceği, yani mesleki eğitimin nasıl güçlendirileceğine geldiğinde tartışma bağlamından tümüyle uzaklaşıyor. Geldiğimiz noktada mesleki eğitime dair tartışmaların ’herkesin üniversiteye gitmesi yerine çoğu öğrencinin mesleki eğitime yönlendirilmesi’ fikriyle ‘mesleki eğitimin çocuk işçiliğini yaygınlaştırdığı’ iddialarına kadar aşırı uçlar arasında savrulduğunu görüyoruz.
#Konuk YazarMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Eğitim-öğretim süreçlerinde de bize ait, inşa ettiğimiz yepyeni bir eğitim modeliyle sahaya çıkmalıyız. Yaklaşık 10 yıl önce biz bu süreci başlattık. OECD başta olmak üzere uluslararası eğitimle ilgili çalışan hangi yapılar varsa hepsinin temel parametrelerini aldık, üzerine de bizim toplumsal yapımızın ana referansları, toplumun eğitimden beklentilerini, çocuklarımızın değerlerimize sahip çıkan erdemli birer birey olarak yetişmesini istiyoruz, programlarımıza bunu yerleştirdik ve adını da 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' dedik" dedi.
#AnkaraHerhangi bir üniversitede herhangi bir bölümü bitirip diploma sahibi olmak, gelecek planlarınız açısından sizi istediğiniz noktaya ulaştırmayabilir. İstediğiniz mesleki ihtisası, yetkin bir üniversitede alırsanız; işte diploma o zaman değerli hale gelir. Bu nedenle, üniversite seçerken bazı soruları mutlaka sormalı ve cevabını net bir şekilde almalısınız. İşte sizin için hazırladığımız mini rehberimiz!
#Sponsorlu İçerikMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile ‘herkesin bir mesleği olmalı’ anlayışını düstur edinerek, sektör işbirlikleriyle mesleki eğitime erişimi ve kaliteyi artırmayı, öğrencileri hayata ve istihdama hazırlayarak ülkenin kalkınmasına ve refahına katkı sunmayı hedefliyoruz” dedi.
#Herkesin Bir Mesleği OlmalıSanayideki işgücü probleminin kilit noktası olarak görülen meslek liseleriyle ilgili farklı bir yaklaşım geldi. Bu kez modelin odağında öğrenciler değil öğretmenler var. Merkezi İstanbul Esenyurt’ta bulunan Atmaca Elektronik, ilçe sınırları içindeki sekiz meslek lisesinde görevli öğretmenlere ‘yüksek lisans’ niteliğinde bir müfredat oluşturdu. MEB ile yapılan protokole göre öğretmenler fabrika ve liselerde sanayinin kodlarını öğrenip öğrencilerine aktaracak.
#EsenyurtMilli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Model" kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek. Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ başlığıyla hazırlanan yeni müfredat taslağı, kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için MEB’in internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.
#MüfredatMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci “Yeni müfredat beceri örgüsü temelli olacak. Ne bilimden vazgeçeriz ne milli manevi değerlerimizden. Bu ikisi beraber işleyecek. Yeni müfredatta da bunu göreceğiz” dedi. Bakan Yardımcısı Yelkenci yaz tatillerinin kısalması, okulların açık olduğu gün sayısının artırılması ile ilgili çıkan haberlere de “O konuyla ilgili verilmiş bir karar yok, mevcut durum devam ediyor. Konuşulanlar spekülasyon” ifadelerini kullandı.
#Milli Eğitim Bakanlığı Bakan YardımcısıBütünleşik eğitim modeli, yeni müfredat öncesi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gündeme getirildi. 2024-2025 eğitim öğretim döneminde uygulamaya geçirilmesi beklenen bütünleşik eğitim modeli, kademeli bir geçiş esasına dayanacak. Peki, bütünleşik eğitim modeli nedir ve nasıl uygulanacak? İşte, uygulamanın içerisinde öne çıkması beklenen detaylar
#Bütünleşik Eğitim ModeliFormal ve informal eğitim terimleri, günümüz eğitim sisteminde önemli bir kıstastır. Bugünkü eğitim sisteminin temelleri neredeyse Sümerler’e dayanmaktadır. Formal yani Örgün Eğitim ülkemize Cumhuriyet kurulduktan sonra gelmiştir. Formal eğitim veya örgün öğrenme genellikle bir kişinin temel, akademik veya ticari becerileri öğrenebileceği okulun tesislerinde gerçekleşir. İşte, formal ve informal eğitim hakkında detaylı bilgiler
#Formal Eğitimİskandinav eğitim sisteminde hızla popülerleşen orman okulları projesi, çocuklara doğada öğrenme ilhamını aşılamayı amaçlıyor. Anaokullarını ve ilkokulları kapsayan proje bağlamında, çocuklara uygulamalı öğrenme yoluyla kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunuluyor. Oyunla öğrenen çocuklar hastalıklara karşı bağışıklık kazanırken duygusal anlamda da gelişim gösteriyor. Hem ülkemizde de çeşitli örneklerini görmeye başladığımız orman okulları modelini inceledik, hem de çocukları için bu okulları seçen ailelerle konuştuk...
#EğitimMilyonlarca öğrenci için okullarda ilk ders zili çalacak. İlk gün heyecanı yaşayan öğrenciler ve aileleri “Okullar saat kaçta açılıyor” sorusuna yanıt arıyor. Okullarda üç farklı eğitim modeli uygulanıyor. Sabahçı, öğlenci ve tam gün öğrenci giriş çıkış saatleri farklılık gösteriyor. İlk günden geç kalmak istemeyenler ise öğrenci giriş çıkış saatlerini araştırıyor. Okulların saat düzenlemesine göre geç kalan öğrenciler yoklamada yok yazılabiliyor. Peki Sabahçı, öğlenci ve tam gün öğrenciler için okullar saat kaçta açılıyor? İşte, okulların açılış ve kapanış saatleri…
#Okullar Saat Kaçta AçılacakAnkara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, tüm sektörlerde istihdam edilecek nitelikli işgücü eksikliği yaşandığını, belirterek, “İşveren, milyonlarca liralık yatırım yapıyor, işletme kuruyor ancak o işletmede istihdam edilecek insan bulma konusunda çaresiz kalıyor. Ara eleman konusu işletmeler için ana soruna dönüştü” dedi.
#ATOMonte Bia Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Aydın, 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla Ankara-Beysukent Kampüsü’nde eğitime başlayacaklarını belirterek, “Bizim amacımız eğitim sektöründe devrim değil, evrim yapmak. Öğrencilerimize küresel bir bakış açısı kazandıracak ve özgün bir eğitim modeli sunacağız” dedi.
#Monte Bia OkullarıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bakanlık görevine gelmesinin akabinde araştırılan isim oldu. Daha önce aynı bakanlıkta Bakan Yardımcısı olarak görev alan Mehmet Fatih Kacır kimdir, nereli, kaç yaşında sorularının yanıtları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Mehmet Fatih Kacır kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Mehmet Fatih Kacır'ın hayatı hakkında bilgiler...
#Mehmet Fatih KacırMehmet Fatih Kacır kimdir, nereli soruları ve görevi son günlerin araştırılan konuları arasında yer alıyor. Günümüzde Mehmet Fatih Kacır Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olarak görev alıyor. Pek çok kurumda görev almış olan Mehmet Fatih Kacır Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümündeki lisans eğitiminden 2008 yılında Onur Derecesiyle mezun oldu. Peki, Mehmet Fatih Kacır kimdir, nereli, kaç yaşında? Sanayi ve Teknloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır hayatı ve biyografisi...
#Mehmet Fatih Kacırİstanbul'da savunma, havacılık ve uzay alanında ilk olacak Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin (MTAL) açılışı için imza töreni düzenlendi. Burada konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer çok önemli bir arefede olduklarına dikkat çekerek "İlk kez bu okulumuzda, tüm öğrenciler, ki 50 öğrenci alacağız. Her bir öğrenci asgari ücret kadar burs alacak" dedi.
#Baykar