Helvacızade Grubu CEO’su Mevlüt Büyükhelvacıgil tıbbi kenevir de üretmek istediklerini dile getirerek, “5 yıldır bu konuda Ar-Ge yaptık, 3 formülasyon ürettik. Dünyada 4 milyar dolarlık bir pazar var. Sağlık Bakanlığı’nın izni ve üniversite işbirliğiyle endüstriyel kenevir üretip dünyaya satabiliriz. 10 yıl içinde Amerika’da besin destekli ilaç pazarında ilk 5’ten biri olmayı hedefliyoruz” dedi.
#GazetehaberleriEGE Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi (ARGEFAR) Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Göksel, Sağlık Bakanlığının desteği ile yerli ilaç sanayisinin geliştirilmesi için yapılan çalışmalarda merkezlerinin önemli bir ihtiyacı karşıladığını söyledi.
#İzmirEGE Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma- Uygulama Merkezi (ARFEFAR) ile TR-Pharm firması işbirliğinde, ilk kez Türkiye’de geliştirilmeye başlanan biyolojik ilaç, hayvanlar üzerinde yapılan denemelerin ardından bir sonraki aşama olan sağlıklı insanlar üzerinde deneme aşamasına getirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz, hayalinin ilacın Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında piyasaya çıkması olduğunu söyledi.
#İzmirEGE Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma-Uygulama Merkezi (ARGEFAR) Yönetim Kurulu Üyesi, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ulvi Zeybek ile Eczacı Muzaffer Haksel, “Türkiye’de ve Dünyada Önemli Tıbbi Bitkiler ve Kullanımı” adlı kitap hazırladı.
Türk bilim adamları, beyin kanseri tedavisinde, ilaçların tümöre ulaşmasını engelleyen savunma mekanizmasını aşabilen ve koklama yoluyla alınan nano teknolojik ilaç yaptı. Hastanın koklayarak alacağı nano teknolojik ilaç, "kan beyin bariyeri"ne takılmadan kanserli dokuya ulaşabilecek.
#Tübitak