Alaçatı’da organik lavanta-kekik balı

Güncelleme Tarihi:

Alaçatı’da organik lavanta-kekik balı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 00:00

Çeşme Alaçatı’da geçen Nisan ayı başında yedi dönümlük lavanta tarlası içine yerleştiren arı kovanlarından ürün alındı.

Haberin Devamı

Otantik  yapısı ve rüzgar sörfüyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Alaçatı’da geçen Nisan ayı başında yedi dönümlük lavanta tarlası içine yerleştiren arı kovanlarından ürün alındı. Nisan ayı başında 30 ana kovan ile başlayan, ardından da 9 oğul kovan ilave edilen lavanta balı projesinde hasat alındı. Üretici İbrahim Topal, tamamen katkısız ve organik lavanta-kekik balı üretimini gerçekleştirdiklerini belirtti. Üretilen balın Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme & Farmakokinetik Araştırma-Uygulama Merkezi’nde (ARGEFAR) yapılan analiz sonucunda Türk Gıda Kodeksi-Bal tebliği standartlarına göre besin değerinin çok yüksek olduğu anlaşıldı.

Festivale katılacak

Marmaris’te 1-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Bal Festivali’ne katılacaklarını kaydeden Topal, “Burada bölgemizin balını ilk defa ülke gündemine ve pazarına çıkaracağız. Balımızı bu yıl tanıtım amacıyla 70 lira ücretle satıyoruz. Elimizde çok az miktarda bal kaldı. Gelecek yıl yaptığımız çalışmanın sonuçlarına göre yani bal kalitemizin yüksek çıkacağını ön görerek ve fiyatımızı olması gereken rakamlarda belirleyeceğiz. Biz balımızın kalitesine çok güveniyoruz. Bölgemiz balı, sakız ağacı, anason, lavanta, mor kekik, Ovacık kavunu kadar benzerlerinden farklı ve kalitelidir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!