Cevap ve düzeltme metni

Güncelleme Tarihi:

Cevap ve düzeltme metni
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 28, 2005 00:00

07.05.2005 tarihli Hürriyet Gazetesi’nin 26. sayfasında Tarım Bakanı Sayın Sami Güçlü ile yapılan röportaja yer verilerek,‘İşte sahte balcılar’ baÅŸlığı altında KayserilioÄŸulları olarak ÅŸirketimizin isminin de yer aldığı, ayrıca listede yer alan firmaların ürettiÄŸi balların, Ankara Tarım Ä°l Müdürlüğü Laboratuvarı’ndaki incelemede sahte çıktığına iliÅŸkin ibarenin yer aldığı görülmüştür.Yayınlanan haberin firmamız ile ilgili kısmının gerçekle bir ilgisi yoktur. Firmamız hakkında ‘sahte bal’ ile ilgili bir soruÅŸturma yapılmadığı gibi, Ankara Tarım Ä°l Müdürlüğü’nün incelemiÅŸ olduÄŸu malların hiçbirinde firmamıza ait ‘sahte bala’ rastlanılmamıştır.Özellikle haberin ayrıntısında,1. Gazete, 356 analiz yapıldığını, yapılan analizlerden 137’sinin olumsuz çıktığını ifade etmiÅŸtir. Ancak olumsuz çıktığı ifade edilen 137 analizden hiçbirinde ÅŸirketimiz KayserilioÄŸulları’nın balı yoktur.2. Gazetede, 21 bin 285 kilo bala el konulduÄŸu ifade edilmekte ise de, el konulan ballardan bir tek gram müvekkil KayserilioÄŸulları’na ait deÄŸildir.3. Gazetede, bazı firmalar hakkında suç duyurusunda bulunulduÄŸu ifade edilmiÅŸ, ancak suç duyurusunda bulunulan firmalar arasında KayserilioÄŸulları yer almamıştır.4. Yine gazetede sahte bal ile ilgili olarak 66 firmaya idari para cezası verildiÄŸi ifade edilmiÅŸ ise de, ÅŸirketimize ‘sahte bal’ ile ilgili olarak hiçbir ÅŸekilde idari para cezası verilmemiÅŸtir.Hürriyet Gazetesi’nce yapılan haber sonrasında, haberin gerçek ile bir ilgisinin olmadığı, müvekkilÅŸirketin sahte balcılar kategorisinde yer almadığına dair, Tarım ve KöyiÅŸleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nce 27.05.2005 tarih, 1849 sayılı yazısı ile teyid edildiÄŸi, ayrıca,1. Ankara Tarım Ä°l Müdürlüğü tarafından verilen ve müvekkil ÅŸirketin üretmiÅŸ olduÄŸu balların, Gıdaların Ãœretilmesine ve Tüketilmesine Dair 5179 sayılı KHK’ye uygun olduÄŸunu gösterir raporlar,2. BaÅŸbakanlık Dış Ticaret MüsteÅŸarlığı, Ege Ãœniversitesi Ä°laç GeliÅŸtirme ve Farmakokinetik AraÅŸtırma Uygulama Merkezi (ARGEFAR-SAK) tarafından verilen ve KayserilioÄŸulları’na ait balların doÄŸal arı balı olarak nitelendirildiÄŸine ve ihraç için uygun olduÄŸuna dair raporlar,3. Bütün Avrupa ülkelerinde genel kabul görmüş Applica laboratuvarlarından alınan analiz raporlar sonrasında,07.05.2005 tarihli Hürriyet Gazetesi’nin 26. sayfasında yayınlanan haberin müvekkil ÅŸirket ile ilgili olarak yayınlanan kısmının doÄŸru olmadığı, gerekli özen gösterilmeden hazırlanan ve yayınlanan haber sonrasında müvekkilim ÅŸirketin maÄŸdur edildiÄŸini kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.KayserilioÄŸulları Gıda San. Tic.Ltd.Åžti. VekiliAvukat Ä°nan KaÄŸan MERCANÂ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!