Dijital dönüşüm şirketlerinden IFS, Türkiye’deki 20. yılında, sürdürülebilir başarılara imza atabilen ve dünyada Türkiye adına rekabet avantajı yaratmayı hedefleyen şirketleri bir araya getirdiği tecrübe paylaşım platformunun ilk etkinliğini 27 Kasım 2019 tarihinde Swissotel’de iş camiasının önde gelen isimleri eşliğinde gerçekleştirdi.
#TeknolojiDurmazlar AŞ’nin ürettiği 52 adet ‘şehir içi raylı toplu taşıma aracı’ Bursa, Samsun ve Kocaeli’nde hizmet veriyor. 2017’de Bursa’ya 30 hafif metro, Kocaeli’ne 12, Samsun’a 4 tramvay teslim edeceklerini söyleyen Hüseyin Durmaz’ın yerli üretimi sayesinde küresel markalar fiyatları yarıya indirdi.
#Durmazlar AŞ- TİM Başkanı Büyükekşi: "Fiat, Bosch, Renault, Coca Cola, Nestle gibi dünya devleri ve 550'den fazla yatırımcı, Bursa'nın geleceğine inanıyor. O zaman bunlar inandığına göre, sizin ve bizim daha fazla inanmamız gerekiyor" - "Bursa, Türkiye'nin ilk yerli tramvayı İpekböceği'ni üretti. Gerçekten bu bizim açımızdan bir övünç kaynağı ve ben Bursalı dostumuzu, Durmazlar Makine'yi bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. İnşallah daha büyük başarılara da imza atar ve bunun gerisi, inşallah yerli otomobil de bir Bursalı firma, sanayici tarafından üretilir. Bunu da dört gözle bekliyoruz" - "Türkiye'de şu anda Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız bir an durmuyorlar. Bizim de artık başımız döndü"
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Durmazlar Makine işbirliği ile iki yıldan beri proje çalışmaları sürdürülen tramvay vagonu 'İpekböceği'nin test sürüşleri başladı.Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yıldır üzerinde çalıştığı, Türk mühendislerinin tasarımı ve Türk işçilerinin el emeği olan, yüzde 90'ı yerli tramvayın üretimi geçen ağustos ayında tamamlanarak basına tanıtıldı. 'İpekböceği' adı verilen tramvay dün Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi Ticaret A.Ş.'nin bölgesinde test sürüşlerine başladı. Halen yapımı devam eden Santral Garaj-Heykel arasındaki 6.5 kilometrelik hattın tamamlanmasıyla 14 İpekböceği bu hatta hizmete başlayacak. Uluslararası testlerden geçip sertifikayı aldıktan sonra seri üretime başlamayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin müşterileri arasında İstanbul, Konya, Kayseri, Antalya, Malatya ve Samsun gibi illerin belediyeleri de bulunuyor.Faruk KAHRAMAN/BURSA/DHA
#Htvhaberİş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, sermaye piyasasının geliştirilmesi konusunda atılan en somut adımın İstanbul Finans Merkezi olduğunu belirterek, “Bu fikir bile çok yanlış anlaşıldı. Çoğu, ‘İstanbul’da bir yere binalar dikecekler’ dedi. Finans Merkezi, dünyanın iyi piyasalarından daha iyi para ve sermaye kurallarını getirecek. Eski demirperde ülkelerine özenilmemeli” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hilton’un 55 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye’de yeni yatırımlarla büyüyeceğini söyledi. Günay, “Yurtdışında ilk otelini İstanbul’da açan otele şehir uğurlu geldi. Hilton dünyada en yaygın zincirlerden biri oldu. Türkiye’de 10 oteli var. 5 yıl içinde Hilton markasını taşıyan konaklama merkezlerinin sayısı 30’a varacak” dedi.
Atilla Aytekin’in şirketi Triodor, ‘inek sağma robotları üreten’ Hollandalı Lely’nin 2 bin robotunu web tabanlı birleştirince ortaklık önerisi aldı. Triodor, Almanya’da McDonalds’a, Hollanda Çatıcılar Birliği’ne, Belçika’da otomotiv sanayine yazılım hizmetleri veriyor.