"Wikileaks belgelerinde yer almamıza şaşırmadım"

Güncelleme Tarihi:

Wikileaks belgelerinde yer almamıza şaşırmadım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2010 14:50

BURSA'daki 3 firmanın Wikileaks internet sitesi tarafından sızdırılan ABD Dışişleri Bakanlığı belgesinde adının geçmesi, ilgili firmalar tarafından farklı yorumlandı.

Haberin Devamı

Listede adı geçen 48 yıllık metal makine üreticisi Ermaksan Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan, 10 yıldan bu yana ABD'ye makine ihraç ettiklerini açıkladı. ABD'nin her eyaletinde bayilikleri bulunduğunu söyleyen Özkayan, Yeni Zelanda'dan, Kuzey Afrika'ya kadar 100 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti.

Dünya piyasasının önde gelen isimlerinden biri oldukları için önemli marka haline geldiklerini anlatan Özkayan,şöyle devam etti:

“ABD, üstün teknoloji kullanarak ürettiğimiz makineler için bizi tercih ediyor. ABD'de boeing firmasına da makine üretiyoruz. Ayrıca ihraç ettiğimiz makineler, bayiliklerimiz kanalıyla savunma sektörüne de satılıyor. 48 yıldır faaliyet gösteriyoruz. 700 kişiyi istihdam ediyoruz. Dünya bizim farkımızda olduğu için bu belgelerde yer almamıza şaşırmadım. ABD en iyi müşterilerimizden biri. Bu durum bizim sektörde ne kadar güçlü olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Keşke devletimizde bize teşvik yada destek verse. Devletin bize ‘Siz ne yapıyorsunuz?’ diye sorması, ilgilenmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

"YAZILANLARA ANLAM VEREMEDİK"

Bursa'da 60 yıldan bu yana faaliyette bulunan Baykal Makine A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Murat Baykal ise, Wikileaks belgelerinde yer almaktan dolayı çok şaşırdıklarını vurgularken “Biz bunu komik buluyoruz. Biz stratejik bir ürün üretmiyoruz. Sıradan ürünler imal ediyoruz. Fabrika olarak saç işleme makineleri, bükme ve kesme gibi ürünler imal ediyoruz. Bu yazılanlara bir anlam veremedik” dedi.

"HERHALDE KARIŞTIRDILAR"

Bu arada Wikileaks Belgelerinde yer alan Durmazlar Makine Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Durmaz ise, ABD'li diplomatların hata yapmış olabileceğini kaydederek, “Bir sürü şirket var. Karıştırdılar herhalde. Bizim kendileriyle hiç bir işimiz olmadı. Çok komik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!