İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İtalyan üniversitelerinde farklı programlara kabul alan ancak 5 aya yakın süredir vize bekleyen Türk öğrencilere ilişkin açıklama yaptı. Tajani, yaptığı açıklamada "Türk öğrencilerin İtalya'ya gelip okumak istemeleri konusunda kesinlikle engel yok" ifadelerini kullandı.
#İtalya‘Dünyada İtalyan Mutfağı’ haftası kapsamında JW Marriott Otel’de bir tadım organizasyonu düzenlendi. İtalya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Tuba Lüleci Alaçam tarafından düzenlenen gecede otelin Executive Şefi Taner Özkan’ın hazırladığı ve İtalya mutfağının önde gelen lezzetlerinin yer aldığı menü tadıldı.
#İtalyaGastronomide sürdürülebilirlik denince akla hemen atıksız ilkesi gelebilir ama bu aslında aynı kalitede ürün devamlılığının sağlanması anlamına da geliyor. Yani üreticinin ürününe sahip çıkması gerekiyor. Peki, üretici ürününe ne zaman sahip çıkar? Yaptığı işin kıymeti bilindiği, ürününü satıp para kazanabildiği zaman. Tıpkı İtalya örneğinde olduğu gibi...
#Ebru Erke13-19 Kasım’da kutlanan İtalyan Mutfağı Haftası tüm dünyada ve elbette Türkiye’de de harika bir görev üstleniyor. Mutfakla ilgili fikir ve uygulamaların alışverişini teşvik ediyor, uluslararası gastronomik ilişkileri güçlendiriyor. Yemek aracılığıyla karşılıklı anlayışı ve kültürel çeşitliliğe saygıyı destekleyen bir diyalog yaratılıyor. Ben de bu yılın temasına uyacak şahane bir gnocchi tarifi vermek istiyorum.
#GnocchiHer yıl kasım ayının 3’üncü haftası tüm dünyada aynı anda İtalyan Mutfağı Haftası olarak kutlanıyor. Bizde de 13 Kasım’da başlayacak etkinlikler vesilesiyle Eataly’nin baş şefi Claudio Chinali ile buluştuk. Chinali’yle genelde pizza, makarna ve tiramisudan ileri gitmeyen İtalyan mutfağı algımızı ve bunu nasıl değiştirebileceğimizi konuştuk...
#İtalyan Mutfağı HaftasıBinyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşırken Bursa’da da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı.
#Ramazan BAŞANVincenzo Candiano Sicilya’nın en tarihi kasabalarından Ragusa Ibla’da Michelin yıldızlı Locanda Don Serafino’nun başında. Sicilya ruhunun inkâr edilemez cömertliğini hazırladığı her lezzette hissettiren şef, İtalyan Mutfağı Haftası kapsamında Swissôtel Büyük Efes’in mutfağındaydı. Süt bazlı bir sosla verdiği pizzicotti’ler, denizkestanesiyle sunduğu spagetti, füme uskumru ve yosun tozuyla tatlanan risotto menünün yıldızları arasındaydı.
#Vincenzo Candianoİtalyan Mutfağı Haftası, İtalyan şair Dante’nin yaşadığı dönemde var olan tariflerin yer aldığı dünyaca ünlü “Libro dello Cocina” adlı tarif kitabından ilham alınmış menü ile kutladı. İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği tarafından Casa d’Italia’da düzenlenen organizasyonda ünlü İtalyan Şef Claudio Chinali ile tanışma fırsatı da buldum.
#İtalyan Mutfağı HaftasıŞimdiye kadar gastronomiyi uluslararası tanıtımlarda çok etkin kullanamadık. Turizm Bakanlığı bünyesindeki TGA’yı (Turizm Geliştirme Ajansı) bu konuda önemsiyor ve pek çok şeyin öncüsü olarak görüyorum. İtalyanlar tüm turistik ve kültürel değerlerini ‘mutfak’ çatısı altında tanıtabiliyorsa biz neden yapmayalım?
#Yazarİtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini "Türkiye ve İtalya, pandemi sürecinin başından bu yana ülkeler arası iş birliğine vurgu yaptı. Küresel felaketi geride bırakmak için global anlamda tek sesli bir duruş sergilememiz gerekiyor" dedi.
#İtalyaHer ülke mutfağını ve kültünü dünyaya anlatma ve tanıtma konusunda çok ciddi hamleler yapmakta. İtalya bunların başında yer alıyor. Zorlu AVM’de yer alan ITALY başlı başına bir proje. Bu işi çok başarılı bir şekilde yaptıkları kesin. Ülkemize ve şehirlerimize örnek olması açısından paylaşıyorum.
#Bursaİtalya’nın mutfak kültürünü tanıtma amacıyla her yıl gerçekleştirilen İtalyan Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, bu yıl ünlü İtalyan Şef Giovanni Terracciano’nun hazırladığı özel menü ile bir öğle yemeği düzenlendi. Terracciano’nun hazırladığı özel menüde İtalya’nın dünya çapında tanınan üç dev ismi yönetmen Federico Fellini, modacı Giorgio Armani ve besteci Gioacchino Rossini’nin gözde yemekleri yer aldı.
#Federico Fellini20-26 Kasım’daki İtalyan Mutfak Haftası için buluştuk. Baktım yumuşak yüzlü, işin içine biraz mizah kattım. Başka ülke olsa diplomatik kriz çıkar. Fakat İtalya’nın İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo öyle Akdenizli, öyle hayat dolu ve öyle zeki bir kadın ki pası aldı; sorumu diplomatça çevirip golü benim kaleme attı.
#Hypnos Hall