Yeşil sahalarda rüzgâr gibi estik, okçularımız attığını vurdu, denizleri aştık, kadın voleybolcularımıza dünya selam durdu… Yüzmeden badmintona, güreşten basketbola, okçuluktan atletizme madalyaları arka arkaya sıraladık. 2023 yılında her branştan sporcularımız yüzümüzü güldürdü, göğsümüzü kabarttı. Öyle anlar oldu ki tüm Türkiye’nin kalbi onlarla attı. Avrupa, dünya şampiyonlukları yaşadık, olimpiyatlara katılma hakkı kazandık. Uluslararası yarışmalarda defalarca marşımız çalındı. Sporcularımız adeta Cumhuriyet’in 100’üncü yaşını sahalarda kutladı.
#CumhuriyetEv partilerinin vazgeçilmezi olan yastık savaşı profesyonel bir dövüş sporuna dönüştü. Ellerindeki yastıklarla ringe çıkan dövüşçüler, dayanıklılıklarını ve tekniklerini sergileyerek rakibini tek vuruşta 'uyutmaya' çalışıyor. Bu sıra dışı spor branşı dünyada giderek popüler hale gelirken, sporcular diğer dövüş sporlarının aksine yastık savaşını tercih etmeye başladı. İşte dünyanın en ilginç spor dalları ve onların hikâyesi...
#Yastık SavaşıAnkaragücü ve Gençlerbirliği, aynı sezonda Süper Lig’e veda ederken, futbolda 3 takım daha bir alt kulvara düştü. Ziraat Bankkart, 40 yıl sonra voleybol liginde şampiyonluğa ulaştı. Spor Toto hentbol takımı, sezonu zirvede tamamlarken, voleybol takım da kupayı kazanma başarısı gösterdi.
#SEZONKan değil kalp bağları var onların... 3.5 yaşındaki gözleri görmeyen kızına kucak açan Selma Engin, tıpatıp kendi küçüklüğüne benzettiği 6 yaşındaki oğlunu tek başına büyüten Ateş Ateş, daha 2 aylıkken gözlerinin ta içine bakan kızını doğurmadığını unutan Ülkü Aydeniz, Merve onu bıraksa dahi ondan vazgeçmeyeceğini söyleyen D.G. ve zeytin gözlü mahcup oğlunu gururla anlatan Dilek Binbirçiçek... Biyolojik değil, kendi deyimleriyle ‘kalbiyolojik’ çocuklarıyla tanışma hikâyelerini anlattılar. Çocuklara mutlu bir yuva vermek ve gönülden bağlı olacakları çocuklarına kavuşmak isteyenler için de yaşadıklarını, deneyimlerini paylaştılar.
#GazetehaberleriTokyo Olimpiyat Oyunları’ndan hedeflediğimiz gibi madalya rekorumuzu kırarak döndük. Şimdi sıra paralimpik oyunlarına katılacak sporcularımızda... 2012’de Londra’dan 10, 2016’da Rio’dan 9 madalyayla dönen millilerimizin Tokyo için hedefi büyük. Bu oyunlara katılmak pek çoğunun çocukluk hayaliydi. Engelinin hayallerinin önüne geçmesine izin vermeyen bu sporcular “Her engelliye uygun bir spor var. Girişken olun, kendinize güvenin, hayatta hiçbir şeyden geri kalmayın” diyorlar...
#ParalimpikCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ''Milletten umutlarını kesenler, gırtlaklarına kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemiş olacak ki, şimdi de suç örgütlerine bel bağlamış durumdalar'' yanıtını verdi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanTerörün acı yüzüyle çocuk yaşta tanıştı Bayram Yılmaz. Henüz 10 yaşındaydı, Şırnak Uludere’de köyünün yakınlarında oynarken PKK terör örgütünün bıraktığı mayının patlaması sonucu iki kolunu ve bir gözünü kaybetti. “Ya başkalarına muhtaç yaşayacaktım ya kalkıp savaşacaktım” sözleriyle mücadelesini anlatan Bayram Yılmaz, bugün 25 yaşında, atletizmde 1500 metrede Avrupa üçüncüsü. Birçok uluslararası madalyası olan, Dubai’deki Dünya Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatı’na hazırlanan milli bir sporcu. Mersin’de Toroslar Kaymakamlığı’nda Tüketici Hakem Heyeti’nde görev yapan bir memur. Doğup büyüdüğü Uludere’de yetiştirdiği genç sporcuları madalyayla tanıştıran bir memleket sevdalısı.
#GazetehaberleriO bir ‘tarih yazıcı’. 2011’de Türk vatandaşlığına geçen Azeri asıllı atlet Ramil Guliyev, 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası’nda ‘200 metre erkekler’de aldığı altın madalyayla muazzam bir başarıya imza attı. İşte size, Türkiye’ye tarihinin ilk atletizm dünya şampiyonluğunu getiren Guliyev’in öyküsünden notlar…
#Ramil GuliyevKanada'da geçen ay gerçekleştirilen Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nda yaptığı dereceyle olimpiyat oyunları listesine alınan 19 yaşındaki Mehmet Güzel, dar gelirli bir ailenin çocuğu olmasına rağmen yarışmalardan kazandığı para ödüllerini hazırlık çalışmaları için kullanıyor.
Kılavuz, "Buz hokeyi, gelişmişliğin ve refahın göstergesidir. Yapacağımız çalışmalarla bu spor dalını birçok gençle buluşturmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönem, Üniversiteler Buz Hokeyi Ligi’ni başlatacağız. 2011 Üniversite Kış Oyunları, Erzurum’u buz sporlarının cenneti haline getirecek" dedi.