Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2010 10:45
Kanada'da geçen ay gerçekleştirilen Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası'nda yaptığı dereceyle olimpiyat oyunları listesine alınan 19 yaşındaki Mehmet Güzel, dar gelirli bir ailenin çocuğu olmasına rağmen yarışmalardan kazandığı para ödüllerini hazırlık çalışmaları için kullanıyor.
Mehmet Güzel'in antrenörü Senem Ölçer, Güzel'in henüz 19 yaşında olduğunu, 200 ve 400 metrede Türkiye Gençler Pist Şampiyonası'nda birinci, 200 ve 400 metre Türkiye Gençler Salon Atletizm Şampiyonası'nda ikinci olarak kendini kanıtladığını ve Kanada'da yapılan Dünya Şampiyonası'na katıldığını anımsattı.
Güzel'in 6 yıldır atletizm yaptığına dikkati çeken Ölçer, tesis, malzeme ve sponsor konusunda büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Hatay tarihinde Dünya Şampiyonası'na katılan ilk sporcu olan Mehmet Güzel'den gelecek için çok umutluyuz. Türkiye'de önemli dereceleri bulunduğu gibi, İspanya'da yapılan uluslararası yarışmada ve Macaristan'da yapılan Milletler Kupası yarışlarında yaptığı derecelerle dikkati çekti. Kanada'da da çok güçlü rakiplerine rağmen 53 sporcu arasında 28. oldu. Böylece 400 metrede 47.74 olan olimpiyat (C) barajını 47.30'luk derecesiyle aşarak olimpiyat oyunları listesine alındı.
Şimdi hedefimiz 45.95 olan olimpiyat (B) barajını aşmaktır. Mehmet'in bu dereceyi rahat aşacağına inanıyorum. Toprak pistte kötü koşullarda antrenman yapıyoruz. Mehmet, tartan pist yapılır, sponsor bulunursa 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'ndan madalya getirebilir.”
“YARIŞLARDA KAZANDIĞI PARA ÖDÜLÜYLE KAMP YAPIYOR”
Mehmet Güzel'in yarışlarda kazandığı parayla tartan pisti bulunan ve çalışma koşulları çok iyi olan Mersin, Erzurum gibi illere gittiğini ifade eden Ölçer, “Mehmet'in babası inşaatlarda boyacılık yaparak evini geçindiriyor. Mehmet yarışlarda madalyanın yanı sıra kazandığı para ödülleriyle eve katkı sağlayacağına, Hatay dışında çalışma koşulları iyi olan illere giderek yarışmalara hazırlanıyor. Anadolu'dan yüzlerce Nevit Yanıt çıkar. Ne yazık ki koca Hatay'da milli sporculara ayda 500 TL gıda yardımı yapacak işadamı ve kurum bulamıyoruz. Bu nedenle sporcular başka kulüpler adına yarışıyor” dedi.
Ölçer, yurtdışı müsabakalara, sporcuyu yetiştiren antrenörlerin de birlikte gitmesi gerektiğini, bunun motivasyon açısından önemli olduğunu, Mehmet Güzel'in yanı sıra olimpiyat listesine giren Nilay Esen, Abdulgani Tuna, Sevnur Aladağ ile Emine Hatun Tuna'nın bulunduğunu, bu sporculara sağlanacak desteğin, cami, okul, sağlık ocağı yaptırmak kadar hayırlı olacağını sözlerine ekledi.
Mehmet Güzel, en büyük hayalinin olimpiyat oyunlarına katılmak ve Beden Eğitimi
Spor Yüksek Okulu'nda (BESYO) eğitim görmek olduğunu, kendisine sağlanacak katkının ülkeye madalya olarak döneceğini söyledi.