dünya dışı yaşam haberleri sayfasında dünya dışı yaşam hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2370 dünya dışı yaşam haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dünya dışında yaşam olasılığı yıllardır bilim insanlarının ve hatta hükümetlerin en çok ilgili duyduğu ve yatırım yaptığı konulardan biri olmaya devam ediyor. Yapımı devam eden dev teleskop Magellan da bunun son örneği olarak ilgili çekiyor. Üsteli Magellan dünyanın en ünlü teleskopu Hubble'dan tam 10 kat büyük olacak...
#MagellanHarvard Üniversitesi Astronomi Bölümü Başkanı'ndan dünyayı sarsacak 'dünyadışı yaşam açıklaması. Harvard Üniversitesi Astronomi Bölümü başkanı Prof. Avi Loeb'e göre, dünya dışı yaşama ait bir cisim yakın zamanda gezegenimizin yakınından geçti. Loeb yeni kitabında, 2017 yılında dünyaya yakın bir mesafeden geçen Oumuamua gök cisminin dünya dışı medeniyetlere ait olduğuna inandığını ve bu fikrini destekleyecek ciddi bulgulara sahip olduğunu yazdı.
#OumuamuaGüneş Sistemi’nde kaç gezegen var? Bu soru eğer size 2006 yılından önce sorulmuş olsaydı yanıtı 9 olurdu. Ancak 2006 yılında minik Pluton gezegen kategorisinden cüce-gezegen kategorisine alınınca kozmik mahallemizdeki gezegen sayısı birden 8’e düşmüştü. Yeni çalışmalar ise 9. hatta 10. başka gezegenin mahallemizde olabileceğini öngörüyor.
#10. GezegenBu yazıda Dünya dışı yaşamı acaba ilk nerede bulabiliriz sorusuna yanıtlar arayacağız. Evet bir gün Dünya dışı yaşam bulunacak. Ne yani. Bu devasa evrende sadece zaaflarla sarmalanmış birkaç milyar insanoğlu olarak yapayalnız olduğumuzu mu düşünüyorsunuz?
#Dünya Dışı YaşamDünya dışı bilinçli ve zeki varlıklar geçmişte küçük zümrelerin ilgi alanındayken şimdilerde herkesin öğrenmek istediği bir fenomene dönüşüyor. Öyle ki ABD’de 5 Kasım’da gerçekleşecek seçimler öncesinde ‘UFO’lar artık açıklansın’ mottosu yine gündemde.
#Umut Fırat Eroğlu6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl ülkece yastaydık. Yaza doğru canlanmaya başlayan kültür-sanat ve spor etkinliklerinde bir arada olmak bir nebze de olsa iyi geldi. Sinemaya gittik; ‘Hayat’, ‘Tanrının Unuttuğu Yer’ gibi başyapıtları izledik. Konserlere, festivallere katıldık; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için özel bir şov hazırlayan Edis’le coştuk. Tiyatroyu da ihmal etmedik, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay’ın 20 yıl sonra ‘Kel Diva’da buluşmasına tanık olduk. Brieflyart’taki sergisini gezerken değerli sanatçı Şenol Yorozlu’nun kısa bir süre sonra aramızdan ayrılacağı aklımıza bile gelmedi. Canımız evde oturmak istedi, açtık Murathan Mungan’ın ‘995 km’sini okuduk, Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısıyla hüzünlendik. Akşam olunca Gallada’da güzel bir yemek yiyip arkasından Frankie’de müzik dinledik. İstanbul Modern’in önünden geçerken Renzo Piano imzalı binasını hayranlıkla inceledik. Bu arada spordaki başarılarımız bizi mutluluktan ağlattı. Antalya yine tatil için ilk tercihimiz oldu. Barbie çılgınlığı modayı esir alırken herkesin dilinde iklim değişikliği vardı… Ve elbette bir de şu soru: “Yapay zekâ dost musun, düşman mısın?”
#Melis YılmazPek çok gökbilimci artık evrenin başka yerlerinde yaşam olup olmadığını sorgulamıyor. Bunun yerine yaşamı "ne zaman bulacağımızın" yanıtını arıyor. Birçok bilim insanı önümüzdeki birkaç yıl içinde, Dünya dışı yaşamın izlerini keşfedeceğimiz konusunda iyimser.
#UzayMeksika Kongresi'ndeki özel oturumda sergilenen kalıntıların uzaylılara ait olduğu yönündeki teorinin, bundan 2 yıl önce bir grup bilim insanı tarafından çürütüldüğü hatta Youtube'da belgeselinin yayınlandığı ortaya çıktı.
#MeksikaAtlantik’te 1912’de batan Titanik yolcu gemisinin enkazını görmek için dalan 5 kişiden pazar gününden beri haber alınamıyor. ‘Titan’ adlı kapsülde kişi başı 250 bin dolar ödeyen 4 yolcu ve bir kaptan bulunuyor. Kapsülde yarın öğlene kadar yetecek oksijen var. Marmara Denizi’nden büyük bir alanda 6.5 metrelik denizaltıyı bulmak için zamana karşı yarış veriliyor.
#DenizaltıABD Hava Kuvvetleri’nden ayrılan ve ordudayken UFO’larla ilgili birimde çalışan David Grusch’ın hükümetin elinde uzay araçları olduğuna ilişkin açıklaması ve bazı meslektaşlarının onu desteklemesi dünya gündemini değiştirdi. Kimileri bu açıklamaları oldukça ciddiye alırken kimileri de dikkat dağıtmaya yönelik olduğunu düşünüyor.
#NasaAstronomi tutkunlarının buluşma noktası olan Antalya Gökyüzü Gözlem Etkinliği tüm hızıyla sürerken meteor yağmuru katılımcılara heyecanlı dakikalar yaşattı. Astronomi meraklıları, etkinlik alanına kurulan teleskopların önünde ‘göğe bakma kuyruğu’ oluşturdu. Etkinlik boyunca 630 saatlik gözlem yapıldı.
#AntalyaAstronomi tutkunlarının buluşma noktası olan Antalya Gökyüzü Gözlem Etkinliği tüm hızıyla sürerken meteor yağmuru katılımcılara heyecanlı dakikalar yaşattı. Astronomi meraklıları, etkinlik alanına kurulan teleskopların önünde ‘göğe bakma kuyruğu’ oluşturdu. Etkinlik boyunca 630 saatlik gözlem yapıldı.
#Antalya Gökyüzü Gözlem EtkinliğiTwitter'ı 44 milyar dolara satın alması beklenen Elon Musk, söyledikleri ve söylemedikleriyle Twitter çalışanları için büyük bir soru işareti oluşturuyordu. Peki yeni Twitter'ı neler bekliyor? Twitter çalışanları laflarını esirgemeden her şeyi Musk'a sordu, ünlü milyarder de hayalindeki projeyi dünyaya ilan etti...
#TwitterUzun yıllar boyunca ALS hastalığıyla mücadele eden ünlü İngiliz bilim insanı Stephen Hawking'in uyarılarını dikkate almayan bir grup bilim insanı evrendeki en büyük gizemlerden birini çözmek için harekete geçti.
#Stephan HawkingUzun zaman önce, Dünya’dan çok çok uzak bir gezegende acaba yaşam başlamış olabilir mi? NASA, bu soruya yanıt bulma yolunda önemli bir kilometre taşına ulaşıldığını müjdeledi. Son bulgularla birlikte dış uzayda keşfedilen gezegen sayısı 5 bine ulaştı, hatta geçti!
#Umut Fırat EroğluBiliminsanlarına göre Dünya’nın tıpkı üzerinde yaşayan bireyler gibi bir zekâsı ve bilinci var. Hatta ‘bütünün toplamı parçalarından fazla eder’ fikrine göre içimizdeki en zeki o! Görüş üzerine biraz düşününce gezegene yaptığımız her tür tahribatın bir canlıya eziyet etmekten farksız olduğunu anlayabiliriz.
#Umut Fırat EroğluSoğuk Savaş yıllarından ABD ile Sovyetler arasındaki en önemli rekabet alanlarının başında gelen uzay yarışı 2022'de bir kez daha ısınıyor. Üstelik bu kez çok daha fazla yarışmacı var. Peki bu yıl uzay meraklılarını bekleyen gelişmeler neler? Önemli başlıklarla özetlemeye çalıştık...
#Uzay AraştırmalarıDünya dışı yaşam bulabileceği iddiasıyla yola çıkan James Webb Uzay Teleskobu, TSİ 15.20'de uzaya fırlatıldı. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), dünyanın en büyük ve en gelişmiş uzay teleskobu James Webb'i Ariane roketiyle uzaya fırlattı. Peki, James Webb Uzay Teleskobu nedir, fırlatılma anı nasıl izlenir? Webb Uzay Teleskobu'nun amacı hakkında bilgiler…
#James Webb Uzay Teleskobu1990 yılından beri yörüngedeki görevini sürdüren Hubble Uzay Teleskobu son günlerinde ilginç bir keşfe imza attı. Hubble verilerini inceleyen bilim insanları Güneş Sistemi dışındaki bir gezegende ilk kez manyetik alan belirtilerine rastladı.
#NASADünya dışında yaşam olasılığı yıllardır bilim insanlarının ve hatta hükümetlerin en çok ilgili duyduğu ve yatırım yaptığı konulardan biri olmaya devam ediyor. Yapımı devam eden dev teleskop Magellan da bunun son örneği olarak ilgili çekiyor. Üsteli Magellan dünyanın en ünlü teleskopu Hubble'dan tam 10 kat büyük olacak...
#MagellanNASA Başkanı ve eski astronot Bill Nelson evrenin büyüklüğüne dikkat çekerek, Dünya dışında da yaşam formları olabileceğine inandığını söyledi. Nelson, ABD’li savaş pilotlarının rapor ettikleri UFO’lar için de, “Ne olduklarını biz de bilmiyoruz” dedi.
#NASAABD'nin yayınladığı UFO belgeleri ve NASA'nın Mars'ta devam ettirdiği uzay çalışmalarıyla birlikte gözler bir kez daha uzayda yaşam arayışı konusunu gündeme taşıdı. Ancak saygın bir ABD'li fizikçi kaleme aldığı makalede uzaylı varlıklarla temas kurmaya çalışmanın insanlık için felaket anlamına gelebileceği konusunda korkutucu bir uyarıda bulundu.
#ABDHarvard Üniversitesi Astronomi Bölümü Başkanı'ndan dünyayı sarsacak 'dünyadışı yaşam açıklaması. Harvard Üniversitesi Astronomi Bölümü başkanı Prof. Avi Loeb'e göre, dünya dışı yaşama ait bir cisim yakın zamanda gezegenimizin yakınından geçti. Loeb yeni kitabında, 2017 yılında dünyaya yakın bir mesafeden geçen Oumuamua gök cisminin dünya dışı medeniyetlere ait olduğuna inandığını ve bu fikrini destekleyecek ciddi bulgulara sahip olduğunu yazdı.
#OumuamuaAstrobiyoloji yaşamın temellerini inceleyip araştıran, astrofizik, biyokimya, paleontoloji, jeoloji gibi bilim dalları ile etkileşim içinde olmasından ötürü multidisipliner bir bilim dalı. Diğer bilinen adı ile Egzobiyoloji bir hayli merak uyandırıyor. Astrobiyoloji hakkında Astrobiyoloji nedir ve neyi inceler? Astrobiyoloji (egzobiyoloji) bilimi hakkında kısaca bilgiler derledik.
#Astrobiyoloji Nedir