duke üniversitesi haberleri sayfasında duke üniversitesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 513 duke üniversitesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İLBER Ortaylı Hoca, bir konuşmasında -gençlere- bakın ne söylüyor: “Mutlu olmak diye bir şey yoktur. Olursun veya olamazsın. Veya mutlu olursun ama mutlu olduğunun farkına varmazsın. Bir insanın 70 yaşındaki mutluluk hissiyle 20 yaşındaki mutluluk hissi de aynı şey değildir. Ne diyor adam? ‘Eğer gençlik bilse, ihtiyarlık yapabilse!’ İkisi -ne yazık ki her zaman- denk düşmüyor. O denkliği ve dengeyi, dinginliği sağlayabilmek için edebiyat, musiki, bilgece sözler, iyi arkadaşlar ve lütfen yerinden kıpırdayıp alemi ve ülkeni görmen gerekiyor.”
#DNAABD’nin en iyi 10 üniversitesinden biri olan Duke Üniversitesi’nin rektör yardımcılığına çok sayıda adayın arasından Dr. Yakut Gazi seçildi. Dr. Gazi, “Türk sıcaklığı ve cana yakınlığım seçilmemde etkili oldu” dedi...
#Dr. Yakut GaziDünyada ödev denilince akla ilk gelen isimlerden Duke Üniversitesi Psikoloji ve Sinirbilimi Bölümü’nden Prof. Dr. Harris Cooper, öğretmen ve aileleri uyarıyor: “Eğer bir ikinci sınıf öğrencisi eve iki saatini alacak ödevlerle geliyorsa, bu hiç iyi değil. Aynı zamanda 11’inci sınıftaki bir diğeri de ödev başında 5 saatini geçiriyorsa bu da çok fazla yük demek.”
#ÖDEVAşırı kilolar pek çok sağlık sorununun birincil sebebi. Kilo vermek söz konusu olduğunda da herkesin aklına ilk olarak metabolizma hızı geliyor. Peki "Ben gençken sırım gibiydim" diyenler, yaşının ilerlemesiyle metabolizmasının da yavaşladığını düşünenler ne yapmalı? İşte araştırma sonuçları ve uzman yorumları...
#SağlıkGösteri dünyasının ünlülerinin çocuklarını bilirsiniz... Daha anne karnındayken bile büyük merak konusu olurlar... Dünyaya geldikten sonra da ünlü ebeveynleriyle aynı kaderi paylaşırlar. Elbette aralarında bazı istisnalar olsa da bu çocuklar meraklı bakışları üzerlerinde hissederek, kamera karşısında büyürler.
#Suri CruiseKavurucu sıcaklarla baş etmeye çalıştığımız bugünlerde su elementinin kıymetini çok daha iyi anlıyoruz. Sıcaktan hareket etmeye pek mecalimiz kalmadığı anlarda zaman sanki iyice yavaşlamış gibi hissediliyor. İşin aslı, hareketsizlik zamanı yavaşlatsa da ömrün daha hızlı geçmesine sebep oluyormuş. Bu hafta, hayatın akıp gitmesine neden olan ilgi çekici bir keşfin yanı sıra suyla ilişkili bilimsel gelişmeleri sizler için derledim. Okurken ferahlık vermesini diliyorum…
#ZamanBeslenme tarzının uzun yaşam üzerinde etkili olduğunu, sağlıklı ve iyi beslenmenin yaşam kalitesini artırdığına dair haberleri çok sık duyuyoruz. Bugüne kadar yapılan pek çok araştırma uzun ömürlü olanların ortak noktalarının düşük kalorili beslenmelerine bağlıyor. Uzmanlar bu nedenle herkesin hayali olan uzun ömrün anahtarlarından birinin az yemek ve sağlıklı kiloda kalmak olduğunu söylüyor. Peki bu bilgi gerçekten doğruluğu kanıtlanmış bir bilgi mi? Gerçekten daha az yemek yiyen daha mı uzun yaşıyor? Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ ile konuştuk.
#Uzun YaşamYaşlanma üzerine çalışan uzmanlar, kalori kısıtlaması ve aralıklı orucun hayvanlarda yaşam süresini artırdığını söylüyor. Yıllardır aynı durumun insanlar üzerindeki etkileri tartışılıyor. Peki, gerçekten normalden daha az kalori alanların hücreleri daha az mı yaşlanıyor? Az yemek ya da belirli bir saat aralığında yemek insan vücudunu nasıl etkiliyor? Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ ile konuştuk.
#SağlıkSezon başında Muratpaşa Bld. Sigorta Shop’a imza atan Rus smaçör Marina Markova, voleybol dünyasında gündem olmaya devam ediyor. Taraftarların 'Hürrem Sultan' lakabı taktığı Markova için devler yarışa girdi.
#Sultanlar LigiSevgilinizle ya da eşinizle güzel güzel vakit geçirirken birden size eski sevgilisinin ya da eşinin adı ile hitap etse ne yaparsınız? 'Alışkanlık' mı dersiniz, 'Hâlâ aklında o var' diye mi düşünürsünüz yoksa 'Olur böyle dil sürçmeleri' deyip gayet normal mi karşılaşırsınız? Bir Sorudan Fazlası serimizin bu bölümünde benzer şeyler yaşayanların hikayelerini dinledik ve bu durumun altında yatan psikolojik etkenleri araştırdık...
#Eski SevgiliİLBER Ortaylı Hoca, bir konuşmasında -gençlere- bakın ne söylüyor: “Mutlu olmak diye bir şey yoktur. Olursun veya olamazsın. Veya mutlu olursun ama mutlu olduğunun farkına varmazsın. Bir insanın 70 yaşındaki mutluluk hissiyle 20 yaşındaki mutluluk hissi de aynı şey değildir. Ne diyor adam? ‘Eğer gençlik bilse, ihtiyarlık yapabilse!’ İkisi -ne yazık ki her zaman- denk düşmüyor. O denkliği ve dengeyi, dinginliği sağlayabilmek için edebiyat, musiki, bilgece sözler, iyi arkadaşlar ve lütfen yerinden kıpırdayıp alemi ve ülkeni görmen gerekiyor.”
#DNAYaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi’nin üstün yetenek burslu öğrencisi 19 yaşındaki Kaan Turan, uluslararası başarılarına yenilerini ekliyor. Dünyanın saygın üniversitelerinden biri olan ABD’deki Duke Üniversitesi’ne tam burslu olarak kabul edilen Kaan Turan eğitimini burada tamamlayacak.
#AlmanyaABD’li bilim insanları uyurken şeffaflaşan cam kurbağaları inceleyerek kurbağaların, ‘tehlikeli büyük bir pıhtıya neden olmadan’ kırmızı kan hücrelerinin yüzde 89’unu karaciğere toplayıp istedikleri zaman tekrar vücut dolaşımına sokabildiğini tespit etti. Cam kurbağaların kanı gerektiğinde, örneğin yaralandıklarında pıhtılaşabiliyor.
#AbdABD'li bilim insanları, Kovid-19 geçirenlerin uzun vadeli veya kalıcı koku kaybının nedenini araştırarak elde ettikleri sonuçları dün yayınladı. Buna göre Kovid sırasında ve sonrasında bağışıklık hücreleri, koku alma sinir hücrelerine saldırıyor ve bu hücrelerin azalmasına yol açıyor.
#KoronavirüsCezayirli yıldızın ameliyat için ABD’yi tercih etme nedeni belli oldu. Ghezzal’ın yaşadığı problemin rugbyde sıklıkla yaşandığı ve ayak tabanında metatars kemiklerinde ağrılar oluşması nedeniyle oyuncunun sıkıntı çektiği ifade edildi. Prof. Dr. Amendola’nın rugby sporcularının tedavisinde uzman olması nedeniyle ABD’nin seçildiği öğrenildi.
#BeşiktaşRachid Ghezzal, ABD’de geçirdiği önceki akşam geçirdiği başarılı operasyon sonrası siyah beyazlılara mesaj yolladı. Beşiktaş Sağlık Kurulu Koordinatörü Doç. Dr. T. Kerem Ülkü’nün katılımıyla Duke Üniversitesi’nden Prof. Ned Amendola yönetiminde ameliyat edilen Cezayirli futbolcu mecburiyetten cerrahi müdahaleye başvurulduğunu söyledi.
#BeşiktaşABD’nin en iyi 10 üniversitesinden biri olan Duke Üniversitesi’nin rektör yardımcılığına çok sayıda adayın arasından Dr. Yakut Gazi seçildi. Dr. Gazi, “Türk sıcaklığı ve cana yakınlığım seçilmemde etkili oldu” dedi...
#Dr. Yakut GaziRusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'daki durumla ilgili Batı'dan gelen hiçbir haberi okumadığı iddia edildi. Uzmanlar Putin'in 'medya diyetinin' çevresindeki danışmanlarından kaynaklandığını belirtirken Rus liderin Ukrayna konusunda büyük bir yanılgı içinde olduğunu iddia ediyorlar.
#PutinElon Musk'ın şirketleri denince akla genelde Tesla ve SpaceX geliyor ama bir de 2017'den bu yana çok fazla dikkat çekmeden faaliyetlerini yürütmekte olan Neuralink var. Makineleri beyin gücüyle kontrol etmemize yarayacak bir cihaz geliştirmeye çalışan Neuralink'in geçtiğimiz günlerde açtığı iş ilanı heyecanla karışık kaygıya yol açarken, bir hayvan hakları örgütünün gündeme getirdiği suçlamalar da Musk'ın başını ağrıtacak bir skandala dönüşme yolunda ilerliyor. İşte tüm ayrıntılar...
#Elon MuskAşılar Covid-19 pandemisindeki en güçlü silahımız ancak hem virüsün sürekli mutasyona uğraması hem de başka koronavirüslerin taşıdığı yeni pandemi potansiyelleri, daha geniş kapsamlı bir çözüme ihtiyaç olduğuna işaret ediyor. Bilim insanları bir süredir tüm koronavirüslere etki edecek bir aşı için çalışıyor ve çarpıcı sonuçlar elde ediyor. Biz de bu çalışmalara biraz daha yakından baktık...
#Koronavirüs AşısıABD tarihindeki en korkunç ırkçı saldırılardan birinin kurbanı henüz 14 yaşında bir çocuktu. 1955'te öldürülen ve tarih kitaplarında yer eden bu çocuğun hikayesi, hafta başında yaşanan gelişmelerle yeniden gündeme geldi. Kanınızı donduracak bu olaya dair tüm ayrıntılar ise haberimizde...
#Emmett TillEvde sağlık takibinin bir sonraki adımı akıllı tuvaletler. Her şeyin akıllısına ayak uydursak da konu tuvalet olunca tepkiler de biraz farklı olabiliyor. ‘Paylaşmadığımız bir bu kalmıştı’ dediğinizi duyar gibiyim. Peki sağlık takibinde doktorların da işini kolaylaştıracak akıllı tuvaletlere hazır mıyız?
#TeknolojiTemelleri 1970'lerin Macaristan'ında atılan ve son 1 yılda Covid-19'a karşı en güçlü silahımız olan mRNA aşıları, önümüzdeki yıllarda kanser başta olmak üzere birçok ölümcül hastalığa da kalkan olacak. Gelecekte her yıl yüz binlerce kişinin hayatını kurtaracak bu gelişmeleri biz de sizin için mercek altına aldık.
#Mrna Aşıları