Şehrin en heybetli tepelerinden birinde bir cami yükseldi. İstanbul Çamlıca Camii öngörüldüğü gibi 1 Temmuz 2016’da bitirilemedi belki ama Kadir Gecesi’ne denk gelen bu tarihte ilk cemaatini ağırladı. Proje, ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük ibadethanesi’ olma iddiasıyla başladı. Cami için seçilen yerin uygun olup olmaması, açılan proje yarışması ve inşa süreci büyük tartışmalara konu oldu. Sembolik açılışı vesilesiyle rakamlarına yakından baktık, önde gelen mimarlara yorumlarını sorduk. Projenin mimarlarıyla da konuşmak istedik ama artık basına açıklama yapmadıklarını söylediler. İşte karşınızda Cumhuriyet tarihinin ‘en tartışmalı’ cami projesi...
#Çamlıca Camiiİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1Türkiye’nin eğitime odaklanan ilk bağımsız düşünce kuruluşu olan Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) yolculuğunu anlatan 'Bir Ortak Akıl Deneyimi: Eğitim Reformu Girişimi' kitabı yayımlandı. Aytaç Demirci tarafından kaleme alınan kitap, ERG’nin kurumsal yolculuğunu, ülkenin yakın tarihindeki eğitim politikalarının hayata geçiş süreçleri ve sonuçlarıyla birlikte, tanıklıklar eşliğinde anlatıyor.
#Eğitim Reformu GirişimiÜlkemizin kültür ve mimarlık ikonları Doğan Kuban, Doğan Tekeli, Doğan Hasol, Ceren Çıplak Drillat’ın sorularıyla şekillenen söyleşi kitabı ‘Mimar Doğan’lar.../Üç Doğan’da İstanbul’u pek çok açıdan masaya yatırıyor. Ortak görüşleri şu: “İstanbul güzeldi, şimdi gelişigüzel.”
#Mimar Doğan'lar4 Nisan’dan beri sokağa çıkamıyorlar. Eğitimleri evden sürüyor, arkadaşlarını ve sevgililerini çok özlüyor, görüntülü konuşmayla hasret gideriyorlar. Kimi anne-babasıyla daha çok sohbet ettiğini söylüyor, kimi de onlarla kurduğu iletişimin gittikçe zorlaştığını... Önceden de zaten ailesiyle dışarı çıkan 11-14 yaş ve kendi başına dışarı çıkan 15 yaş üstü gruplardan 26 gence ulaştık; “Sizi yakından tanımak istiyoruz” dedik.
#20 Yaş AltıKÜLTÜR ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 1-3 Kasım’da Ankara’da ‘Tam Zamanı’ sloganı ile gerçekleştirecekleri 3. Turizm Şûrası’nın “Özellikle içinde bulunduğumuz şartlar bakımından turizmin stratejik bir sektör haline gelebilmesi için üçüncü evreye, hamle dönemine geçişi sağlamayı ümit ettiklerini” söyledi.
#Yazarlar- Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu'nun da katıldığı etkinlikte 23 hekime teşekkür belgesi ve sertifika verildi- Şehit annesi Döne Okur'un reçetesine yazdığı "Şehit annesidir, öf bile demeyiniz" notuyla kamuoyunun sevgisini toplayan Ayşenur Hoş ile hasta olduğu halde acil servise getirilen küçük kıza müdahale eden Pelin Kekeç, "mesleği onurlandıran doktorlar" ödülüne layık görüldü- Sare Davutoğlu:- "Fiziki şartlar ve çalışma şartlarımızın iyileştirilmesiyle birlikte hasta-hekim arasındaki güvenin de pekiştirildiği güzel çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum"
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ) FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ İSTATİSTİK BÖLÜMÜ, ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE TEPEBAŞI BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN ORTAK ÇALIŞMASI OLAN “ORGANİK PAZARIN TÜKETİCİ, ÜRETİCİ TUTUM VE DAVRANIŞLARI VE BU DAVRANIŞLARI ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN ANALİZİ” PROJESİ KAPSAMINDA, İLKÖĞRETİM OKULLARINDA DÜZENLENMESİ PLANLANAN “EKOLOJİK PAZAR VE EKOLOJİK ÜRÜN TANITIMI” ADLI EĞİTİM SEMİNERLERİNİN İLKİ ATATÜRK ORTAOKULU’NDA GERÇEKLEŞTİ
Kim Kardashian’ın Paper dergisine verdiği pozlar interneti kırdı geçirdi. Beli mucizevi bir şekilde incelen Kardashian da dergi yönetimi de fotoğraflarda oynanmadığını iddia ediyor. Uzmanlar Kardashian’ın hem operasyon hem photoshop konusunda işi abarttığını düşünüyor. Kaburga aldırmaktan kalça protezine, yeni photoshop tekniklerine neler neler yapılmış?
Unkapanı’ndaki İstanbul Manifaturacılar Çarşısı, 1956’da bu alanda çalışan esnafı tek çatı altında toplamak amacıyla yapılmıştı. İstanbul Belediyesi, altı bloktan her birini Bedri Rahmi, Kuzgun Acar, Füreyya Koral, Eren Eyüboğlu, Yavuz Görey, Sadi Diren, Nedim Günsur’un eserleriyle güzelleştirdi. Site İstanbul siluetinin önemli parçalarından birine dönüştü.
Zincirlikuyu’daki Levent arazisine yapacağı Zorlu Center projesi için uluslararası bir yarışma açan Ahmet Zorlu, "Yaptık satacağız, sefahat süreceğiz diye bir düşüncemiz yok. 50-100 yıl sonrasında bile dikkat çekecek bir eser bırakacağız, dünyanın konuşacağı bir proje olacak" diye konuştu.