Alışılmadık otların, kiraz gibi meyvelerin yemeklerini yapan Giresun’un mutfağı Meksika mutfağı gibi mısır etrafında şekilleniyor. Yanında bolca acı, fasulye ve pirinç var. Balığın da başrolde olduğu bu kente yolunuz düşerse uğramanız gereken yerel lezzet adreslerini sıraladık.
#GazetehaberleriEski yemeklere, adetlere merakı olan şef Ömür Akkor, Türkiye’nin kaybolan yemekleri ve yemek kültürüyle ilgili veriler toplamak için yollara düştü. 80 ili tek tek gezdi, 300 bin kilometre kat etti. Akkor, 15 yılda aldığı bu seyahat notlarını ‘Ömür Akkor ile Komili Lezzet Seyahatnamesi’ kitabında okuyucuyla paylaşıyor. 5 TL’nin altında yiyebileceğiniz lezzet duraklarını da tespit etti.
#Ömür AkkorBuzdolabından ilk çıkarılan da, kahvaltı sofrasının vazgeçilmezi de, simit, zeytin, domates ve rakının ekürisi de odur. Diyetle başı dertte olan peynir tutkunlarına ne demeli peki? 'Kibrit kutusu' etrafında hayatı sürdürmek mayın tarlasında sınırı geçmeye benzer artık. Gerilim had safhadadır ...
Ali Polat’ın kaleme aldığı Eşek ve Biz kitabı, tabiri caizse bir eşek güzellemesi. Eşeklerin en az insanlar kadar değerli, hatta çoğu zaman daha haysiyetli olduğunu kanıtlamaya ahdetmiş görünen Polat, eserinde, 280 sayfa boyunca eşekler hakkında üretilmiş nice hikáye, şiir, araştırma ve rivayete yer veriyor.
Batı medyasında yayınlanmış farklı ve ilgi çekici yazılardan alıntılar yapmaya devam ediyorum. Terör, fanatizmin kökenleri, manipülasyon filan derken, bu haftanın konusu çok farklı ve ... lezzetli : PİZZA’NIN HİKAYESİ. Bir yerel ürün nasıl dünyaya yayıldı, nasıl “dünya mirası” haline geldi ve gittiği her yerde, yendiği her sofrada İtalya’nın ve İtalyan kültürünün elçisi oldu....