Döküm tencere ve tavalar son dönemde mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. İyi ısınan geç soğuyan, fırına da girebilen, pişirme dengesi çok başarılı olan döküm ürünler neredeyse her şeyi pişirmeye uygun. Ancak malzemesi demir olduğu için bunun birkaç istisnası var. Sizin için döküm tencere ve tavalarda pişirilmesi çok uygun olmayan malzemeleri araştırdık.
#Döküm TencerelerYapışmaz tavalar, mutfakta işleri kolaylaştırıyor. Sadece kullanım açısından değil, aynı zamanda fazladan yağ kullanıma da gerek kalmadığı için yemek hazırlamayı daha sağlıklı bir hale getiriyor. Ayrıca yiyecekler, tavaya daha az yapıştığı için de temizliği de oldukça pratik.
#Nasıl YapılırDaha sağlıklı şekilde ve tam kıvamında yiyeceklerin hazır hale getirilmesi için, günümüzde döküm tava yaygın olarak kullanılıyor. Birçok farklı model ve özelliğe sahip olan bu tava çeşitleri, aynı zamanda değişik boyutları üzerinden de kullanım imkanı tanıyor. İşte döküm tava fiyatları - en iyi, ucuz kaliteli döküm tava modelleri ve tavsiyeleri.
#Döküm Tava FiyatlarıProfesyonel mutfakların vazgeçilmezi döküm tavada yapılan yemeğin lezzeti bir başka oluyor. Özellikle et yemekleri konusunda oldukça iddialı olan bu tavalar, etin mühürlenmesini kolaylaştırıyor. Yumuşacık etler için sıkça tercih edilen döküm tavaların nasıl temizleneceği ise merak konusu.Sizler için birkaç temizleme yöntemi derledik.
#Döküm TavaHipster aşçıların jilet gibi mutfaklarda hazırladığı, dekoratif olarak duvara asılabilecek görüntüler veren yemekleri sevdiğimiz kadar doğal ortamlardan edinilen bilgilerin de meraklısıyız. Takipçisi çok olan bu mutfaklarda son model mutfak aletleri, döküm tavalar, tencereler yok!
#YazarSiz de evine birkaç misafir geldiğinde eli ayağı birbirine dolaşanlardansanız, restoranlarda sabahtan akşama süren o trafikle nasıl başa çıkabildiklerini merak ediyor olabilirsiniz. Üstelik de her zaman aynı lezzeti tutturmayı başarıyorlar. Bunun yolu elbette mutfakta çalışmak dışında öğrenemeyeceğiniz bazı kısa yolları kullanmaktan geçiyor.
#Mutfak HileleriDizi endüstrisindeki gelişmeler ve eğlence temalı kanallar hafta içi Türk halkını adeta TV karşısına kilitledi. Tüketicilerin TV karşısında atıştırmalık ürünlere ve sıcak içeceklere ilgi gösterdiğini anlatan Esse Ev Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Semih Şeftali, “Kahve, çay, hamur ve mısır makinelerine talep patladı” dedi.
Her mutfağın demirbaşlarından olan tencere ve tavalar, yemekleri daha rahat pişirebilmek için birçok farklı türde üretiliyor. Ancak görüntüsüyle etkileyen birçok tencere ve tava çeşidi sağlığı tehdit ediyor. Peki hangi tür tencere ve tava ile yemek pişirmek güvenli? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Çetinol hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkAlışverişe gittiğimizde en iyi ürünleri almaya, sebze ve meyveleri iyi yıkamaya, doğru pişirme teknikleriyle sağlıklı yaşamaya çalışıyoruz. Kendimizce mutfağımızdaki her detaya dikkat ediyoruz. Ancak bu kadar titiz davrandığımız halde maalesef ki farkında olmadan yaptığımız hatalar, sağlığımızı olumsuz etkileyebiliyor. Ne kadar sağlıklı beslenirsek beslenelim, evimizin kalbi olan mutfağımızda bazı şeyleri doğru yapamazsak, hastalıklara da davetiye çıkarmış oluyoruz. Peki, doğru mutfak malzemelerini kullanıyor muyuz? Kullandığımız plastik ürünler bize nasıl zarar veriyor? Kullandığımız tencere ve tavalar sağlığımızı nasıl bozuyor? Gelin, hep birlikte mutfağımızdaki tehlikelere birlikte bir göz gezdirelim.
#SağlıkPatates mutfaklarımızın olmazsa olmazlarından. Çorbadan böreğe her yemeğe tat ve kıvam katıyor. Üstelik haşlamadan kızartmaya her türlü pişirme tekniğine de uyum sağlıyor. Peki mutfağın güzeli patatesten yemek dışında da faydalanabileceğinizi biliyor musunuz? İşte patatesle yapılabilecek 6 şey...
#PatatesLezzetli bir akşam yemeği ya da kahvaltı sonrasında sıra tava ve tencerelerin temizliğine geldiğinde kurumuş yağlı yüzeyler ve yapışmış yemek kalıntılarıyla karşılaşabilirsiniz. Eğer zamanında yıkamazsanız tencere ve tavaların temizlenmesi zaman alabilir, hatta kalıcı lekelere bile sebep olabilir. İşte tencere ve tavalarınızın uzun süre yeni gibi görünmesini sağlayacak temizlik ipuçları...
#Seramik Tava Ve TencerelerHazır hâlâ Yerli Mallar Haftası’ndayken, bu hafta bize ait zanaatlardan bahsedeceğim: Fırın ve mangala aynı anda sahipmiş hissi uyandıran dökme demir tencere. Yemek karıştırıken garip bir güven veren şimşir. Elimizin uzantısı Sürmene bıçakları ve benzersiz bakır tavalar... Bu zanaatların yok olmasını engellerken, Çin yapımı ürünlerin zararlarından da korunacaksınız .
Eskişehir’in köklü sanayicilerinden Metin Sürel, ‘Süsler Fabrikası’nı 2006’da İtalyanlara sattıktan sonra boşluğa düştü ve girdiği işlerde tatmin olamadı. ‘Fabrika kokusunu özledim’ diyen Sürel, 70 yaşında olmasına rağmen 10 bin metrekare kapalı alana sahip yeni fabrika kurdu. Vestel, Teka gibi devlere parça, döküm tencere tava ve soba üretmeye başladı.
Yağız İzgül (34) yemek ve lezzet düşkünü. Bu merakı ona iş alanında da ilham verdi. İyi ızgara yapmak ve yemek için döküm malzemeden tavalar geliştirip üretti. Restoran lezzetini evlere getirmeyi hedefleyen bu ürünlerini zamanla çeşitlendirdi ve markası iki sene içinde 10 kat büyüdü. Şimdi yıllık ciro beklentisi 800 bin liraya ulaştı. Amacı iki sene içinde milyon dolarlık bir şirkete dönüşmek