Gösteri dünyasının ünlüleri arasında bir 'doğaya dönüş' akımı olduğunu artık bilmeyen kalmadı... Birçoğu her ne kadar büyük şehirlerde lüks malikanelere sahip olsalar da gerekirse onları boş bırakıp kırlarda yaptırdıkları evlerde ya da çiftliklerde yaşıyor.
#Josh HartnettEski maden sahalarının doğaya yeniden kazandırılması konusunun ele alındığı panelde konuşan Prof. Dr. Celal Şengör, "Biz doğayı tahrip etmiyoruz, doğanın yüzünü değiştiriyoruz. Bu yüz senin, bunun, onun hoşuna gitmeyebilir. Bir kere niye hoşuna gitmiyor bunu öğrenmemiz lazım. Maden açılmasın diyen sivri akıllıları rahatsız eden nedir, bir kere bunu tespit edeceğiz. Rahatsız olanlar zır cahildir. Efendim, "Madencilik doğayı tahrip eder" diyen adamı kovacaksın." dedi.
#Celal ŞengörBattaniye sonbahar ve kışın olmazsa olmazlarından. İsterseniz kanepenizde kullanın, isterseniz yatak odanızda... Hem dekoratif olarak mekânın havasını değiştiriyor hem de bizi soğuktan koruyor. Bu sezonun modasına uygun, şık, kullanışlı battaniyelerini jürimize sorduk.
#BattaniyeŞöyle bir düşünün... Bir gün içinde, İngiliz kraliyet ailesiyle ilgili kaç tane haber okuyorsunuz? Ya da özel ilginiz yoksa bile kaç tane haber, en azından gözünüze çarpıyor? Sayısını bile bilmiyorsunuz büyük ihtimalle. Tarihin her döneminde özellikle magazin basınının manşetlerinde yer alan bu ailede yaşananlar, aile üyeleriyle ilgili olaylar bitmek bilmiyor çünkü.
#Prens LouisSon 20 yılda Anadolu’yu karış karış gezdim. Neler gördüm neler! Kimi zaman bir dağın, kimi zaman da bir nehrin ya da bir gölün yok oluşuna tanıklık ettim. Ne şaşırdım ne de umudumu yitirdim. Ama artık ‘olmaz’ dediğimiz şeyler oluyor, kendimizi “50 yıl sonra anca gerçekleşir” dediğimiz senaryonun tam ortasında buluyoruz.
#VanDün karnelerini alan yaklaşık 18 milyon öğrenci için tam 3 aylık tatil başladı. Ancak, “Zaman su gibi geçebilir, planlama yapmak önemli” diyen Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Mehmet Engin Deniz, bu yazı hem eğlenceli hem de verimli geçirmenin yollarını anlattı:
#KarneEdebi eserlerde, kuşlar, bir durumu göstermek ya da bir duyguyu ifade etmek için sembol olarak kullanılır. Örneğin Zümrüdüanka, küllerinden yeniden doğduğu için, umudun, yeniden başlamanın ve mücadelenin sembolüdür. Hiç konmayan, hep uçan ve yeryüzüne sadece gölgesi düşen Hüma kuşu, barışı ve adaleti simgeler. Baykuş ise genellikle uğursuzluğun ve kötü bir haberin sembolü olarak metinlerde yer alır. Baykuş kim tarafından yazılmıştır? Konusu ve türü nedir tüm detayları ile derledik.
Türk Edebiyatında, Garip, 2. Yeni ve Mavi akımlarının etkisiyle çok sesli bir şiir ortamı oluşmuştur. Bu dönemin en özgün kalemleri arasında İsmet Özel, Ülkü Tamer, Metin Eloğlu ve Ece Ayhan sayılabilir. Bu şairlerin eserlerinde tasavvufi, gerçeküstü ve düşsel ögeler bir arada kullanılmıştır. Bakış Kuşu eseri hakkında tüm detayları derledik.
Samsung’un çevresel sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında geri dönüştürülebilir televizyon kutularını kullanarak, altı tasarım stüdyosu ve ‘In-Between Tasarım Platformu’ küratörlüğünde geliştirdiği ‘Eco-Package’ projesi 2 Haziran - 30 Haziran tarihlerinde Akaretler No:37-39’da sergilenecek.
#SamsungGıda Yüksek Mühendisi Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı, arı ürünlerinin şifasını kendi oğlu üzerinde gözlemledikten sonra, tüm dünyaya anlatmak için girişimci oldu. 10 arıcı ile çıktığı yolculuğunda, Türkiye’de bir ilk olan ‘Sözleşmeli Arıcılık’ modeli ile 5 bin sözleşmeli arıcıya ulaştı. “Doğanın insanları besleyebilmesi için önce bizim arıları beslememiz lazım,” diyen Dr.Samancı, söyleşimizde ülke genelinde yaklaşık 4 milyon arı kovanının açlık nedeniyle yok olma tehlikesinde olduğunun altını çizdi. Tanuğur, “Acilen arı yemi tedarik edip arıcılar birlikleri vasıtası ile arıcılara ulaştırılması gerekiyor. Arıların beslenme açığı kapatılmazsa tarımsal üretim de en az yarı yarıya azalır,” sözleriyle krize dikkat çekti.
#BursaBir restoranın kapısından içeri girdiğimde beni ilk etkileyen şeylerin başında dekorasyonu, ışığı gibi özellikleri, karşılama ve servis ekibinin tavrı gelir. İlk izlenimlerim olumlu olur, iyi elektrik almış bir biçimde masaya oturursam huzurla menüye, yemekten alacağım tada yoğunlaşırım. Hafta içinde tam da bu düşüncelerimi paylaşacak, restoran tasarımı konusundaki merakımı giderecek, profesyonel olarak bu işi yapan mimar Ayşe Çetin ile tanıştım. Tabii bırakır mıyım, tüm merak ettiklerimi sordum...
#Müge AkgünBu yılın seyahat trendleri artık aşının da yaygınlaşmasıyla salgın ekseninden iyice çıkıyor... Gideceğimiz tatili hangi kriterlere göre seçeceğiz, hangi teknolojik uygulamaları kullanacağız, konaklayacağımız yerlerden beklentilerimiz neler, doğada karavanla, bisikletle yolculuklar devam edecek mi? 2022’de seyahat alışkanlıklarımızı etkileyecek, öne çıkan trendleri işin uzmanlarına sorduk...
#HürriyetBıttım sabunu, güneydoğu ilimiz Siirt’te yetiştirilen yabani fıstık ağaçlarından elde edilen bir yağ ile hazırlanır. Siz de bıttım sabununun faydalarını ve kullanımını merak edenlerdenseniz içeriğimiz tüm sorularınıza yanıt olacaktır.
#Sponsorlu İçerikAralarında, tavşan, kaz, Pekin ördeği ve tavuğun da bulunduğu çok sayıda kümes hayvanını besleyen öğrenciler, kuluçka makinesinde çıkan civcivleri de büyütüyor. Öğrenciler, atık gıdalarla besledikleri hayvanlar sayesinde geri dönüşüme 'Sıfır Atık Projesi’ne destek sağlıyor.
#Şehit Er Selahattin Şener Anadolu İmam Hatip LisesiNişantaşı, İstanbul’un en hareketli noktalarından biri. Gecesi ayrı güzel, gündüzü ayrı… Işıltılı caddeleri, rengârenk vitrinleriyle tam bir metropol semti. Üstelik her köşesinde farklı bir lezzet durağı var. Lahmacunun da, böreğin de, kruvasanın da en iyisi burada. Bilenlere sorduk, bir semt rehberi hazırladık.
#NişantaşıYaprak ve ağaç kabuğu ile yapılan tasarım tablolar ilk kez sanatseverlerle buluştu. Pandemi döneminden ilham alarak doğayı resimlerine yansıtmak istediklerini söyleyen ressamlar Fisun Kapucuoğlu ve Selma Selçukcan, “Doğaya Dönüş" adını verdikleri sergide, 24 tabloyu sanatseverlerin beğenisine sundu.
#İstanbulDünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Paris Sorbonne Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nden 1994 yılında mezun olan Tuncelili Hava Arslan (48), doğduğu topraklara dönerek tarım işine girdi. Hava Arslan, Karabörk köyünde babasına ait tarlada yağ bitkilerinden aspir üretimine başladı.
#SorbonneGelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için tüm iş süreçlerini sürdürülebilirlik temelli olarak şekillendiren Arçelik, sürdürülebilirlik stratejisinin önemli bir halkası olan Eskişehir ve Bolu’da kurduğu atık elektrikli ve elektronik eşya (AEEE) geri dönüşüm tesislerinde çevresel sürdürülebilirlik performansını daha da ileri taşımak için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’de beyaz eşya üreticisi olup kendi geri dönüşüm tesisini kuran ilk ve tek şirket olan Arçelik, AEEE geri dönüşüm tesisleriyle ülkemizdeki geri dönüşüm sektörünün kalitesinin artırılmasına katkı sağlıyor.
#ArçelikEmrah Koçer, sosyal medyada bilinen adıyla “Doğadaki Yabancı”. Genetik hastalığının ilacının stresten uzak durmak olduğunu öğrenince, çok sevdiği mesleği ve doğa arasında tercih yapmak istemedi. Şehir hayatına nokta değil virgül koyarak, her fırsatta doğaya koşup daha çok deneyimleyerek kendisini tedavi etmeyi başardı. Edindiği bilgi ve deneyimlerini “doğaya çıkmaya vaktim yok” diyenlere örnek olma çabasıyla paylaşmaya devam eden Koçer, 2020 yılında halk oylaması ile ‘Yılın Doğa Gezgini’ ödülünün de sahibi oldu.
#Bursa