Çukurca Yeni Yerleşim İlkokulu müdürü ve sınıf öğretmeni Erhan Köçer, 26 öğrencisi bulunan köy okulunu kolej gibi yaptı. Öğrenciler, dersler bitip eve gitme saati geldiğinde bile hem dışı hem de içi rengarenk ve ışıl ışıl hale gelen okullarından çıkmak istemiyor.
#Bursa Uludağ ÜniversitesiAslında büyük şehrin koşturmacasından uzakta dünyaya gözlerini açmıştı. Ama bunun tam tersi bir yerde büyüdü... Hem de dünyanın en büyük, en kalabalık en karmaşık şehirlerinden birinde. Oradayken de kendisine sanat dünyasının kapılarını açan bir okulda eğitim gördü. Çok genç yaşta da Hollywood'un pırıltılı dünyasında kendini kabul ettirdi.
#Adrian GrenierOnun öyküsü kelimenin tam anlamıyla filmlere ya da romanlara konu olacak türden... Aslında büyürken gayet gösterişli bir fiziksel görünümü vardı ve herkes günün birinde onun "keşfedilip" parlak bir hayata yol alacağına inanıyordu.
#Pamela AndersonABD’de yaşayan Türk araştırmacı Cemil Emre Yavaş ve ekibi, 5,5 büyüklüğünün altındaki depremleri 30 gün önceden tahmin edebilen yapay zekâ tabanlı sistemle San Diego’da yüzde 98, İstanbul’da yüzde 91’e yakın başarıya ulaştıklarını duyurdu. Yavaş, çalışmanın detaylarını Hürriyet’e anlattı... Ayrıca Türk biliminsanlarına da sordum: Bu mümkün mü? Çalışmaya oldukça mesafeliler: “Depremler tahmin edilemez” diyorlar, ekliyorlar: “Tahminlere değil, deprem dirençli kentler yaratmaya odaklanın!”
#Cemil Emre YavaşYenidoğan çetesinin ardından pek çok aile, yenidoğan sağlığına ve bakımına ilişkin soruların yanıtlarını arıyor. İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Hemşirelik Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Şerife Kartal Erdost yenidoğan sağlığında dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. Yenidoğanın bireyselleştirilmiş gelişimsel bakım modelinde; iyileştirici çevre, pozisyon ve dokunma, beslenmenin iyileştirilmesi, aile ile iş birliği, cildin korunması, güvenli uyku, stres ve ağrının azaltılması hedeflendiğini belirten Erdost, “Yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşiresinin bakanlık tarafından sertifikalandırılmış olması gerekiyor. Yenidoğan hemşirelerinin gelişimsel bakımı uygulayabilecek yeterlilikte ve donanımda olması gerekir” dedi.
#YenidoğanOsman Bozkurt’un Merdiven Art Space’te açılan sergisi “Hatırla”, İstanbul’un inşa, yıkım ve yeniden inşa süreçlerine tanıklık ediyor. Kentleşme, haritacılık ve demografi üzerine yürüttüğü metodik araştırmalarında sanatçı, kentin sosyal coğrafyasını, mimarisini ve kültürel tarihini inceliyor. Sanatçının İstanbul’un eski Levanten bölgelerinden birinde yer alan atölyesinin bulunduğu binanın hemen yanındaki binada Covid-19 sürecinde başlayan yıkım, “Hatırla”nın tohumlarını atıyor. Bozkurt bu süreçte, sanat pratiğinin bir parçası olarak tanımladığı “Domestik Arkeoloji” üzerine çalışıyor ve araştırdığı yıkıntıların arasında keşfettiği Marsilya tuğlaları gibi yapı elemanlarını sosyolojik boyutuyla inceliyor.
#Sergi“Hiç iyi değilim!” Özellikle son dönemde “Nasılsın” sorusuna birçoğumuz bu şekilde yanıt veriyoruz. Peş peşe yaşanan olaylar karşısında hayatımıza nasıl devam edeceğimizi bilmiyoruz. Uzmanlar “Sık sık bu tip olayların olması vermemiz gereken tepkileri vermememize neden olursa bu duyarsızlaştığımız anlamına gelir. Bu sağlıksızdır çünkü toplumsal düzeyde empati ve sorumluluk duygusunun azalmasına yol açabilir” diyor.
#Meltem FIRATLIAlmanya denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan ve yılda 1.5 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Neuschwanstein Şatosu, günümüzde adeta bir fenomen haline gelmiş durumda. Özellikle sonbaharın hüznü çökerken bu büyüleyici şatoyu ziyaret etmek, onun dokunaklı hikâyesini daha da anlamlı kılıyor. Yapımı tam 17 yıl süren ve Bavyera Kralı II. Ludwig tarafından inşa ettirilen bu şatonun ardında gizemli ve hüzünlü bir hikâye yatıyor…
#AVRUPADAN HABERHavalar iyice soğumaya başladı, vücudumuzu soğuk havalara hazırlamanın vakti geldi. Mevsim geçişlerinde kimi gıda takviyeleri ve vitaminlere saldırıyor kimi de doğanın bize sunduğu şifalı bitkilerden yardım alıyor. Aktarlar kış hazırlığı yapmaya başladılar bile. Ancak bu konuda kulaktan dolma yanlış bilgiler ve doğal bitkilerin yanlış kullanımı yarardan çok zarara neden oluyor. Peki hangi bitkiler gerçekten bağışıklığı güçlendiriyor? Satın alırken nelere dikkat edilmeli? Fazla ve yanlış tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olur? Uzman Dr. Dinçer Erdinç ile konuştuk
#Bitki ÇaylarıHani herkesin bildiği bir deyim vardır: "Zenginin malı fakirin çenesini yorar" diye... Bu ifadeyi ilk kez kullananlar belli ki hayat tecrübelerinden yola çıkarak bulmuşlar. Çünkü gerçekten de varlıklı insanların sahip olduğu para da emlak yatırımları da dillerden düşmüyor. Üstelik söz konusu kişi ünlü biriyse işte o zaman konuşulanların ardı arkası gelmiyor.
#Tom SelleckKök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeArtık herkes biliyor bazı Hollywood ünlülerinin gözlerden uzak ve doğayla baş başa bir hayat sürmeyi sevdiğini... Hatta bunun için büyük şehirlere, önemli merkezlere yakın kırsal bölgelerde ev satın alıp ya da yaptırıp orada yaşadıklarını.
#Amanda SeyfriedCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadın çiftçilere, "Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın. İmece kültürümüzü burada da yürürlüğe koyalım. El birliğiyle ekelim, el birliğiyle toplayalım." çağrısında bulundu.
#Emine ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadın çiftçilere, "Ekilmemiş tek bir karış toprağımız kalmasın, imece kültürümüzü burada da yürürlüğe koyalım. El birliğiyle ekelim, el birliğiyle toplayalım" çağrısında bulundu.
#Emine ErdoğanBüyük olasılıkla sizin de dikkatinizi çekiyordur... Son dönemde birçok kişi büyük kentlerden olabildiğince kaçmaya çalışıyor... Kimi tası tarağı toplayıp doğanın kollarında yeni bir yaşam kuruyor, kimi de geçici sürelerle toprakla bütünleşerek günlük hayatın derdinden tasasından uzaklaşıyor.
#Jennifer GarnerSanatçı Kürşad Yılmaz, “Wakan Oyate (Kutsal Yüzler)” isimli yeni sergisini Kürşad Art Gallery’de sanatseverlerin beğenisine sundu. 30’dan fazla eserin yer aldığı sergi, sembolik olarak Kızılderililere uygulanan soykırımın başlangıç tarihi ve onlar için büyük bir yas günü olan 12 Ekim’de açıldı.
#Kürşad YılmazOldukça stresli bir haftaya giriyoruz. Yılın belki de en zor dolunayı geliyor ve bu dolunayın ana kahramanı Şiron. Şiron yaralı şifacı demek, sağlıkla ilgili bir asteroit. Hayatımızda birçok konuyu aynı anda dikkatle idare etmemiz gerekebilir.
#Dinçer GünerTürkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde ‘Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler’ adlı sergi geçen hafta açıldı, 1 Eylül 2025’e kadar görülebilecek. Sergi doğadan, denizden, pazaryerlerinden, balıkçılardan ve sofralardan ilham alan eserleriyle tüm duyularımıza hitap ediyor.
#Türkiye İş BankasıTürk ezgilerini ilk kez dünyaya tanıtan, caz müziği ve vurmalı çalgıların ustası kültür elçimiz Okay Temiz’le ritmin psikolojik ve fizyolojik tedavi edici gücünü konuşmak için bir araya geldik. Temiz’le Galata’daki ritim atölyesinde hem çaldık hem sohbet ettik.
#Okay Temiz