Ülkeme gelince meyhane ve kebapçılara, Adana Ocakbaşı ve Balat Sahil Restoran hariç, gidemiyorum. Gidemiyorum çünkü yasa delinip kolektif biçimde sigara içiliyor. Burnum kırılıyor, dumandan gözüm yaşarıyor, yemeğin kokusunu ve tadını alamıyorum. Bizde yasa var ama uygulanmıyor…
#Vedat Milor6 yıl kadar önce Mahmutbey’de açılan Seraf üzerine yazdığım ilk yazımda, yemeklerinden dekorasyonuna, servisten sunumuna o kadar etkilenmiştim ki “Mahmutbey’de bir vaha” başlığını kullanmıştım. Seraf bu süre içinde beni ve benim gibi müdavimlerini hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Her geçen yıl kalite-lezzet çıtasını artırdı.
#Müge AkgünSinem Özler, yönetici olduğu restorandaki şefler işi bırakınca, önlüğü takıp mutfağa geçti. “Topuklu ayakkabılı sosyal hayatımı bırakıp yeni bir meslek kolunu hem öğrenmek hem yönetmek hem de başarılı olmak zorundaydım” diyen Özler bir anda günde 180 kişi için yemek yapmaya başladı. Ancak daha zor tarafı erkek aşçıların “Bir kaşık kaç tane pirinç alır biliyor musunuz?” gibi soruları, hatta tariflerin kendisinden saklanmasıydı. Sinem Özler yılmadı, ‘erkek şef’ egemenliğini kırarak restoranı Anadolu mutfağının en popüler mekânlarından biri haline getirmeyi başardı.
#Sinem ÖzlerADANA’da 4 Temmuz 2017’de ortadan kaybolan ve kendisine 5 ay ulaşılamayan Neslihan Apa’yı (36), otoyolda aracına aldıktan sonra bıçaklayarak öldürdüğünü, ardından kadının cesedini battaniyeye sarıp, 900 kilometre yol yaparak götürdüğü Kocaeli Gebze’deki sazlık alana attığını itiraf eden TIR sürücüsü Doğan Yıldırım (42), ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
#ADANADoğan Medya Grubu'nun Demirören Grubu'na satışının ardından Hürriyet gazetesi binasında devir teslim töreni düzenlendi. Bağcılar'daki Hürriyet gazetesi binasında düzenlenen tören öncesi Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören tarafından plaket verildi. Daha sonra devir teslim törenine geçildi.Törene Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay ve Tayfun Demirören ile aileler katıldı. Törende ilk olarak Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bilâ konuştu. Bilâ, devrin her iki aile için hayırlı olmasını diledi.Aydın Doğan ise, "Türk basınının amiral gemisini Demirören ailesine teslim ediyorum. Dilerim, Demirören uzun yıllar medyada yer alır ve daha da ileri taşır" diye konuştu.Yıldırım Demirören de "Şimdi büyük denizlere açılma sırası bizde. Bu yolculuğu hep birlikte yapacağız" dedi.Tören sonunda Yıldırım Demirören, Meltem Demirören Oktay ve Tayfun Demirören tarafından Aydın Doğan'a çiçek verildi. Törenin ardından Aydın Doğan, Yıldırım Demirören tarafından uğurlandı.
#Hürriyet GazetesiYaklaşık 12 milyon liralık yatırımla Anadolu’nun yemek kültürüne İstanbul Mahmutbey’e taşıyan Seraf Restaurant, turistlerin de ilgisini çekiyor. Müşterilerinin yüzde 30’unun turist olduğunu anlatan yatırımcı Doğan Yıldırım, “Atatürk Havalimanı’na yakınlığımız ve yerel lezzetleri tek çatıda buluşturmamız turistlerin ilgisini çekiyor. Bu alanda yeni çalışmalarla turist sayısını arttıracağız” dedi.
#Seraf RestaurantÖnce San Francisco’da, ıssız bir sokaktaki muhteşem restoran, sonra Başakşehir’deki sırık kebabı ziyafeti çektiğim mekân, şimdi de Mahmutbey’deki Seraf Restoran adındaki lezzet vahası... Bu örnekler bana, lokantanın konumunun çok önemli olmadığını gösterdi.
#San FranciscoGüneşli bir kış gününde yollarda olmanın insana verdiği enerji bambaşka! İşte uzun zamandır görmek istediğim Apolyont (Uluabat) gölü karşımda duruyor. Birazdan bir göl turu yapacağız, ardından da Mudanya’ya gidip lezzet turuna çıkacağız. Değişim iyidir, ama her şey için değil. Mudanya eski şirin sahil kasabası görünümünden uzaklaşmış olsa da bazı lezzetlerin halen olduğu gibi duruyor olması mutluluk verici.
#KöfteBazı restoranlarda yediğimiz çoğu mezeler fabrikalarda imal ediliyor. Ara sıcak adı altında satılan dondurulmuş ürünler günlerce aynı yağda kızartılıyor. Yine fabrikalarda paketlenen salatalara kimyasal nar ekşisi ve zeytinyağlar boca edilip servis ediliyor. Bu haftaki konumuz, çorbasından lahmacununa restoranlarda yediğimiz daha doğrusu yediğimizi sandığımız ürünler...
#YazarlarBazı restoranlarda yediğimiz çoğu mezeler fabrikalarda imal ediliyor. Ara sıcak adı altında satılan dondurulmuş ürünler günlerce aynı yağda kızartılıyor. Yine fabrikalarda paketlenen salatalara kimyasal nar ekşisi ve zeytinyağlar boca edilip servis ediliyor. Bu haftaki konumuz, çorbasından lahmacununa restoranlarda yediğimiz daha doğrusu yediğimizi sandığımız ürünler...
#GazetehaberleriAdana’da 5 ay önce ortadan kaybolan Neslihan Apa’nın (36), otoyolda aracına bindiği TIR şoförü Doğan Yıldırım (42) tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan Yıldırım, Adana’da öldürdüğü kadının cesedini battaniyeye sarıp, 900 kilometre yolculuk yaparak götürdüğü Kocaeli’nin Gebze ilçesinde sazlık alana attığını söyledi.
#ADANA