Mağazalarında dar alanda düzenli yaşam için ilham veren IKEA, bu defa dar alanı doğayla iç içe yaşamaya dair ilham veren iki gün yaşattı. Ceyda Düvenci, Deniz Bağan, Hakan Kütahya, Fem Güçlütürk, Seyyarhane ve Gizem Renklidağ’ın katılımıyla söyleşi ve atölyelerle dolu dolu geçen etkinlik katılımcılara keyifli bir mola yaşattı.
#Sponsorlu İçerikİzmir’de özel gereksinimli ve sosyal yönden dezavantajlı çocukların da atölyelere katılabildiği Neşe Palamudu Orman Okulu, Çiçekliköy’deki Bahçeşehir Koleji 50. Yıl Kampüsü’nde açıldı. Okul, her çocuğun doğada eşit eğitim hakkına sahip olmasını ve doğa sevgisi ile donanmış bireyler olarak yetişmesini hedefliyor.
#İzmirDoğayla buluşup kamp yapmak, özellikle de havaların ısındığı bu günlerde şehir hayatından biraz uzaklaşmak isteyenler için en keyifli alternatiflerden biri. Konforlu bir kamp için aradığınız uyku tulumu, kamp çadırı, kamp masası ve pişirme gereçleri gibi ürünlerden hangilerini listenize eklemeniz gerektiğini gelin beraber bulalım ve doğayla buluşacağınız keyifli günlerin hazırlığına şimdiden başlayalım.
#Sponsorlu İçerik7’nci Nallıhan Kuş Cenneti ve Nallıhan Korunan Alanlar Foto Safari Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren en iyi kareler belirlendi. ‘Drone’ fotoğraflarında Fatih Gönül, ‘Sayısal’ (dijital) kategorisinde ise Erman Kırankaya eserleriyle birinci oldu.
#7’Nci Nallıhan Kuş CennetiTüm canlılar yaşarken evreler geçirebilmektedir. Bu geçirilen evlerin tamamı biyolojik yaşam döngüsüyle ilgilidir. Bilindiği gibi biyoloji canlıların doğma, gelişme ve büyüme gibi yaşam evrelerini konu alan bilim dalıdır. Yaşam bilimi olarak da bilinmektedir. Bu konuyla ilgilenen bilim insanlarına da biyolog ismi verilmektedir. Biyolojik yaşam döngüsü nedir, nasıl gerçekleşir, yaşam döngüsünün aşamaları, evreleri ve özellikleri hakkında detayları derledik.
#EğitimTiny House'ların popülerliği son yıllarda artış gösterirken, pandemiyle en çok tercih edilen yaşam alanları arasına girdi. İstanbul’un birçok yerinde Tiny House alanları tercih edilirken, bunlara Ankara, Sakarya, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, İzmir, Çanakkale ve Muğla da eklendi. Arsa alımının şart olmadığı Tiny House'ların önemli bir özelliği de vergisiz olması.
#Tiny HouseBursa’da şehir hayatını geride bırakarak, Uludağ’a yerleşen Tekin çiftçi, tek göz tahta baraka olan yaşam alanlarını kısa sürede kampçıların uğrak yeri haline getirdi. Çift, bütün zorluklara rağmen yaşamlarına ormanda devam edeceklerini söyledi.
#BursaAnkara’da yaşarken, önce doğada sağlıklı bir hayat sürmeye karar veren mühendis Gözde (33) ve şehir planlamacısı Burak Alsan (34) çifti, 4 yıl önce yerleştikleri İzmit’in Fethiye köyünde organik tarım ve hayvancılık yapıyor.
#AnkaraANKARA’da yaşarken, önce doğada sağlıklı bir hayat sürmeye karar veren mühendis Gözde (33) ve şehir planlamacısı Burak Alsan (34) çifti, 4 yıl önce yerleştikleri İzmit’in Fethiye köyünde organik tarım ve hayvancılık yapıyor. Gözde Alsan köyde yaşamın zor olmadığını belirterek, “Çocuklarımız bitkileri, ağaçları benden daha iyi tanıyor. Hayvanlarla ilgileniyorlar. Bu bize çok iyi geliyor. Yakınlarımız bizim yaşıtlarımız gibi bir yerlere girip çalışmamızı bekledi. Fakat görünce onlar da alıştılar” dedi.
#Burak AlsanTurist rehberliği, sıklıkla kullanılan kelimelerden biri olmaktadır. Özellikle kullanım anlamı bakımından önem taşıyan kelimeler arasında yer almaktadır. Turist rehberliği kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenerek daha rahat kullanılabilir. Sizin için turist rehberliği ne demek? Turist rehberliği bölümünün detaylarını sizler için derledik.
#Turist Rehberliği Bölümü Nedir?Koronavirüs pandemisi etkinlik ve tatil anlayışlarının da değişmesine neden oldu. Kalabalıklardan uzak, sosyal mesafenin öne çıktığı bu dönem, tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin yanı sıra gastronomi alanındaki zengin ürün potansiyeli ile Bursa’yı önemli bir alternatif olarak öne çıkardı. Tatilinin erteleyen veya çıkamayanlar için Bursa ve çevresinin güzelliklerini okurlarımız için paylaştık.
#BursaEdirne'de 1988'de keşfedilen, Balkan coğrafyasına özel endemik bitki olan ve kritik derecede yok olma tehdidi altında bulunan 'Edirne sümbülü', Trakya Üniversitesi'nde görevli bilim insanları tarafından koruma amaçlı çoğaltılmaya başlandı. Çoğaltma işlemi bitip, çiçeklenme gerçekleştiğinde bitkinin doğal ortama aktarılacağını söyleyen Trakya Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı öğretim üyesi Dr. Sergun Dayan, "Hem popülasyonun zarar gördüğü yerlere bu bitkileri aktaracağız hem de Edirne'nin önemli alanlarında turizm amacıyla sergilemeyi düşünüyoruz" dedi.
#Edirne SümbülüEDİRNE'de 1988'de keşfedilen, Balkan coğrafyasına özel endemik bitki olan ve kritik derecede yok olma tehdidi altında bulunan 'Edirne sümbülü', Trakya Üniversitesi'nde görevli bilim insanları tarafından koruma amaçlı çoğaltılmaya başlandı. Çoğaltma işlemi bitip, çiçeklenme gerçekleştiğinde bitkinin doğal ortama aktarılacağını söyleyen Trakya Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı öğretim üyesi Dr. Sergun Dayan, "Hem popülasyonun zarar gördüğü yerlere bu bitkileri aktaracağız hem de Edirne'nin önemli alanlarında turizm amacıyla sergilemeyi düşünüyoruz" dedi.
#'Edirne Sümbülü'BALIKESİR'in Bigadiç ilçesine bağlı kırsal Akyar Mahallesi’nde yaşayan 72 yaşındaki İskender Gündüz, 30 yıl madende, son 10 yıldır da bir mağarada yaşamını sürdürüyor. Gündüz’ü, Cüneyt Arkın, Seda Sayan gibi ünlülerin ziyaret ettiği ancak mağarada yaşamaktan vazgeçiremediği belirtiliyor.
#Brüksel