Meme cerrahisi herhangi bir sebeple ama en çok meme kanseri ya da kanser oluşumuna sebep olabilecek doku gelişimi (prekanseröz) saptanması halinde uygulanan etkili bir tedavi yöntemidir. Günümüzde en etkili tedavi edilebilen kanserler arasında ilk sırada yer almasına rağmen, meme kanseri kadınlar için büyük bir travma.
#KanserÇağın en önemli sorunlarının başında gelen obezite, hareketsiz yaşam ve sağlıksız gıdalar ile birlikte tehdit boyutunu da büyütüyor. Aşırı kilonun yaşamı risk altına sokan hastalıklara davetiye çıkardığını ve kişinin günlük aktivitelerinde de yavaşlamaya neden olduğunu vurgulayan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kamil Gülpınar, kilo verme cerrahisinde yaşanan gelişmeleri anlattı.
#Aşırı KilolarAşırı kilo sorunu olarak tanımlanan obezite hastalığı, cerrahi yöntemler dışında tedavi edilemezse cerrahi operasyon kaçınılmaz oluyor. Cerrahi operasyonla midelerinin bir kısmı alınan hastalar, ameliyattan sonra sağlıklarına ve dengeli bir kiloya kavuşuyorlar. Ancak her şeye rağmen hastaların bir kısmı ameliyattan sonraki dönemlerde tekrar kilo almaya başlayabiliyor. Cerrahi girişimler, bedenin gıdayı işleme şeklini değiştirme amacı gütse de yapılan cerrahi müdahalelerin sonuçları kalıcı olmayabiliyor. Bu nedenle cerrahi operasyondan birkaç yıl sonra tekrar kilo almaya başlayan hastalara, tedavinin devamı olarak revizyon tedavisi uygulandığını ifade eden Doç. Dr. Kamil Gülpınar, obezite hastaları için aydınlatıcı açıklamalar yaptı.
#Tüp Mide AmeliyatıDiyabet hastalığının cerrahi yöntemlerle tedavi edilebileceğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kamil Gülpınar, diyabet cerrahisinin özellikle tip 2 diyabet rahatsızlığında en etkili tedavi yöntemi olarak kabul edildiğine dikkat çekti.
#Diyabet Cerrahisiİdeal vücut ağırlığınızın 45 kilo üzerinde iseniz morbid obezite risk grubu içindesiniz demektir. 45 kilonun üzerinde fazlası olanlar defalarca diyet ve egzersiz yapmalarına rağmen aşırı kilolarından kurtulmayı başaramıyorlarsa uzman desteği almaları gerekmektedir.
#Morbid ObezGastrik Bypass ameliyatı, morbid obez hastalarının tedavisinde kullanılan cerrahi tekniklerden biridir. Obezite tedavisinde diyetisyen eşliğinde diyet ve egzersiz yapılmasına rağmen vücut kitle indeksi 40’ın üzerinde olan ve morbid obez olarak tanımlanan hastalara uygulanan cerrahi tekniklerin başında Laparoskopik Gastrik Bypass ameliyatı gelir.
#Gastrik BypassGenel Cerrahi UzmanıDoç. Dr. Kamil Gülpınar cevaplıyor: Reflü tanısı nasıl konulur? Tedavisindeneler yapılır? Reflü tanısında endoskopi, baryumlu grafi ve bazı hastalarda24 saatlik pH monitörizasyonu dediğimiz burundan bir katater yardımıyla yemekborusuna ve mideye indirilen kataterle birlikte pH monitörizasyonu reflü tanısıkolaylıkla konulur. www.kamilgulpinar.com
#ReflüObezite cerrahisi sonrasında hastaların ameliyat sonrası ilkgün hemen yatağa alındığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kamil Gülpınar, hastanın yatağa yatırıldıktan sonraki ilk üç saat içinde mutlakaayağa kaldırılıp yürütülmesi gerektiğini belirtiyor.
#ObeziteGenel Cerrahi UzmanıDoç. Dr. Kamil Gülpınar cevaplıyor: Obezite cerrahisi kimlere uygulanır? Yöntemler nelerdir?Obezite cerrahisi vücut kitle indeksi 40’ın üzerinde olanhastalara veya vücut kitle indeksi 35-40 arasında olup şeker hastalığı, kalphastalığı gibi yandaş hastalığı olan hastalara yapılır. Bu hastaların mutlaka 2veya 3 kez ciddi diyet denemeleri olmuş olması gerekir. Bu diyet denemelerinerağmen kilo verememiş veya kiloyu vermiş ve çok hızlı bir şekilde daha çok kiloalmış hastalarda operasyon önerilmektedir. www.kamilgulpinar.com
#Morbid Obezite