Diz protezi haberleri sayfasında Diz protezi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 161 Diz protezi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Osman Lapçın, dizinde kireçlenme yaşayan hastalara seslendi. Osman Lapçın, kireçlenme hayatınızın akışını engelleyecek noktaya geldiyse ve diğer yöntemlerle bu sorun çözülmüyorsa diz protezi operasyonunun bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı. İlerleyen tekniklerle bu sürecin düşünüldüğü kadar korkulacak bir şey olmadığını ifade eden Lapçın, operasyon sonrasında ağrıların da tamamen ortadan kalktığını ifade etti.
#Diz KireçlenmesiDENİZLİ’nin Servetgazi Devlet Hastanesi’nde, diz protezi ameliyatı için yatan ve kendi kan grubu dışında başka bir gruptan kan verildiği öne sürülen Hörü Kesen (75) öldü. Sağlık Bakanlığı, iddialara ilişkin, Denizli Valiliği tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı.
#DenizliYaş aldıkça vücutta bazı değişikliklerin kaçınılmaz olduğunu dile getiren Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi Başhekimi ve Mesul Müdürü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hatice Banu Kenar, fizik tedavi ve rehabilitasyon sayesinde hem fiziksel hem de bilişsel sağlığın korunarak aktif bir yaşlılığın mümkün olduğunu belirtti.
#1Diz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriGünlük hayatta sık karşılaşılan ve yaşamı zaman zaman olumsuz etkileyen diz eklemi ağrıları hakkında bilgiler veren Ekol Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Toker, diz eklemindeki ağrıların genç ve yaşlılarda genellikle farklı sebeplerle ortaya çıktığını, gençlerde menisküs yırtığı, bağ yaralanması gibi sebepler ön planda iken yaş ilerledikçe diz kireçlenmesinin daha ön plana geçtiğini söyledi.
#1Yaşanan polemikler sonrası Kızılay'ın kan bankası stokları kritik seviyenin altına indi, pek çok tedavi aksama noktasına geldi. Kan Gönüllüleri Derneği Eski Başkanı Sema Savaş, kar amaçlı kan satışının söz konusu olamayacağını, bağışlanan kanın toplanması, saklanması, güvenlik testleri gibi işlem maliyeti nedeniyle SGK'ya faturalandırıldığını belirtti. Savaş "Bugün Kızılay'a değil herhangi bir hastaneye kanınızı bağışlasanız, onlar da bu sürecin maliyetini SGK'ya fatura etmek zorunda. Kızılay'ın kan bankası sistemi, polemiklerin dışında tutulmalı. Bu, en çok hastaları tehlikeye sokuyor" dedi.
#KızılayOrtopedi ve travmatoloji uzmanı Opr. Dr. Ruşen Demir, son 20-30 yılda tıptaki önemli ve güzel gelişmelerden birininde eklem implantları konusunda yaşandığını belirterek, özellikle diz ve kalça protezlerinin ileri derecede hareketkısıtlılığı olan, yaşam kalitesi bozulmuş, ağrılar içinde bir yaşama mahkum insanlar için hayat kurtardığını söyledi.
#1Özel Sağlık Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Yağmur Işın, tıp alanında son yeniliklerden olan robot yardımlı navigasyon cihazlarının diz ve kalça protezi ameliyatlarında başarıyla kullanıldığını ve bu yöntemin giderek yaygınlaştığını söyledi.
#İzmirPRP (Platelet Rich Plasma) tedavisi, kozmetik anlamda son yıllarda ön plana çıkan yöntemler arasında yer almaktadır. Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan PRP tedavisi, daha çok kozmetik ve anti-aging amaçlı ortaya çıkmıştır. Peki, son dönemlerde kas ve iskelet sistemi hastalıklarında da kullanılmaya başlanan PRP tedavisi nedir ve ne işe yarar? İşte, o konuda bazı bilgiler
#PrpOrtopedi Uzmanı Op. Dr. Osman Lapçın, dizinde kireçlenme yaşayan hastalara seslendi. Osman Lapçın, kireçlenme hayatınızın akışını engelleyecek noktaya geldiyse ve diğer yöntemlerle bu sorun çözülmüyorsa diz protezi operasyonunun bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı. İlerleyen tekniklerle bu sürecin düşünüldüğü kadar korkulacak bir şey olmadığını ifade eden Lapçın, operasyon sonrasında ağrıların da tamamen ortadan kalktığını ifade etti.
#Diz KireçlenmesiDiz ekleminde kireçlenme, önce merdiven inip çıkmayla başlayan, hareketle belirginleşen ağrı giderek istirahat halinde de gelişiyor. Ağrıya zamanla diz çevresinde şişlik, takılma ve kilitlenme gibi sorunlar da eşlik ediyor. Tüm bunların sonucunda hastayı her gün ağrı kesici ilaç kullanmaya zorlayan, ilerleyen zamanda sosyal yaşamdan koparabilecek kadar şiddetli hareket kısıtlılığı yaratabilen bir hastalıktır.
#KireçlenmeEklem kıkırdakları, kemik üzerini kaplayan ve eklem hareketi sırasında sürtünmeyi en aza indirmeye yarayan yapılardır. Eklem kıkırdağı sayesinde eklem hareketi sırasında ses gelmez ve kıkırdağın ağrıya duyarsız yapısı ile de zorlamalı hareketler sırasında bile harekete bağlı ağrı ve acı hissedilmez. Sürtünmeye ve ağrıya karşı son derece dayanıklı olan bu yapılarda aşınma ve ilerleyici hasar oluşma süreci başlayabilir. Bu süreç, halk arasında “eklem kireçlenmesi” olarak bilinen ve en çok diz eklemini etkileyen bir hastalıktır.
#Kıkırdak Aşınması- Hatalı antibiyotik kullanımı, dirençli bakteriler yani ‘süper mikroplar’ı çoktan yarattı bile. Sadece Avrupa ülkelerinde her yıl yaklaşık 33 bin, tüm dünyada da 700 bin kişi bu süper mikropların yol açtığı enfeksiyonlardan yaşamını kaybediyor. Sorun bu hızla büyürse 2050 yılından itibaren her yıl toplam 10 milyon kişinin dirençli bakteri enfeksiyonları nedeniyle öleceği hesaplanıyor. Bu tabloya ‘antibiyotik kıyameti’ de deniyor.
#Gazetehaberleri