Ağız ve diş sağlığını korumanın en basit ve etkili yollarından biri olan diş fırçalamanın oldukça önemli olduğundan bahseden Diş Hekimi Tarcan Topçuoğlu, “Dişlerin düzenli olarak fırçalanmasıyla birçok ağız ve diş probleminin önüne geçilebilir” dedi.
#Diş Fırçalamanın ÖnemiDiş eti çekilmesi, dişleri saran diş eti dokusunun dişi veya diş kökünü açığa çıkartarak geri çekilme durumuna denir. Diş eti çekilmesi yaşandığında dişler ve diş eti çizgisi arasında "cepler" veya boşluklar oluşur. Bu boşluklara, hastalığa sebebi olabilir ve bu sayede bakteriler kolayca birikebilir. Peki Diş eti çekilmesi neden olur? Diş eti çekilmesi belirtileri
#Diş Eti Çekilmesinde Dişler Nasıl FırçalanmalıSAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU PROJESİ KAPSAMINDA, ÖĞRENCİLERİN DİŞ FIRÇALAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMELERİ, SAĞLIKLI DİŞLERE SAHİP OLMALARININ SAĞLANMASI VE AİLELERİN BİLİNÇLENDİRİLMESİ AMACIYLA İLKÖĞRETİM VE ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNE DİŞ FIRÇASI VE MACUNUNDAN OLUŞAN AĞIZ BAKIM SETLERİ HEDİYE EDİLDİ.
Sevgili Hürriyet okurları...‘Serkan Kızılbayır ile Yan Koltuk’ sohbetlerimizde kendi mesleğinde başarılı isimleri ağırlamaya devam ediyoruz. Çalışma hayatında başarılı olan her konuktan yeni bilgiler öğreniyoruz. Bu hafta Acıbadem Ankara Hastanesi doktorlarından ‘Dr. Dt. Itır Aydıntuğ’ konuğum...
#Serkan KızılbayırDiş eti iltihabı, Ağız ve diş yeteri kadar önem gösterilmediği takdirde meydana gelen rahatsızlıktır. Eksik ve dengesiz beslenme ve geçirilen hastalıkların ardından diş etlerinde ortaya çıkan enfeksiyonlar, diş etlerinde iltihaplanmaya sebep olabilir. Genellikle bakteriyel enfeksiyonlar nedeniyle oluşan diş eti iltihabı gingivitis olarak da isimlendirilir. Apse de bir tür iltihap olarak gösterilmektedir. Ayrıca çürük dişler ve çekilen dişler de antibiyotikle geçmeyen diş eti iltihabına neden olabilir. Diş eti iltihabına iyi gelen bitkisel ve doğal yollarla evde çözüm üretmek mümkün. Peki diş eti iltihabı evde nasıl geçer, diş eti iltihabına ne iyi gelir? Diş eti iltihabı neden olur, belirtileri nelerdir? Diş eti iltihabı ve diş ağrısına ne iyi gelir? 20'lik diş iltihabına ne iyi gelir? İşte Evde diş iltihabına iyi gelen bitkisel ve doğal çözüm önerileri..
#Diş Eti İltihabı Nasıl GeçerNefesin ya da ağzın kokması, sosyal bir sorun olduğu için de, bazı sağlık problemlerine işaret ettiği için de önemlidir. Bu problemi yaşayan insanlar ne kadar uğraşsalar da üstesinden gelemeyebiliyor. Sarımsak, sucuk ve soğan gibi yiyecekler de ağız kokusune neden olabiliyor. Ayrıca sabahları oluşan ağız kokusunu yanı sıra geniz akıntısı ve ağız kuruluğu da görülebiliyor. Ağız kokusu geçiren bitkisel yiyecekle ve besinlerle evde doğal yollarla çözüm üretmek mümkün. Peki ağız kokusu nasıl geçer? Evde ağız kokusuna ne iyi gelir? İşte ağız kokusunun nedenleri ve ağız kokusunu hemen geçiren öneriler...
#Ağız KokusuDil yarası, dilde beyaz yara, ağız içi dil yarasına ne iyi gelir, dil yarası hangi vitamin eksikliğinden olur gibi sorgulamalar en çok aranan konular arasında yer alıyor. Tat alma, konuşma, çiğneme ve yutma gibi önemli fonksiyonların bir parçası olan dilde yaşanan problemler yaşam kalitesini düşüren etkenlerden biridir. Vitamin eksikliğinden ya da mikrobik nedenlerden dolayı dilde çıkan beyaz yaralar uzun süre geçmeyebilir. Peki dil yarasına ne iyi gelir, neden olur, nasıl ve kaç günde geçer? Dil yarasına evde kesin çözüm önerileri.
#Dil Yarasına Ne İyi Gelir?Günlük hayatta en sık karşılaşılan can sıkıcı problemlerden biri de geçmeyen ağız yaraları ya da bir diğer adıyla aftlar: Beyaz şekilde çıkan ağız yaraları için ne yapmalı, neden çıkar ve aftlara ne iyi gelir, bu sorundan mustarip kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, Ağız yarası (Aft) neden olur? Ağız yarasına ne iyi gelir, aft nasıl geçer? İşte ağız yaralarına karbonattan, sumağa iyi gelen bitkisel çözümler...
#Ağız Yarasına Ne İyi Gelir?Bebeklikten itibaren anne babaların çocuklarıyla ilgili en çok yakındığı konuların başında uyku problemleri ve çocukları uykuya yatırırken yaşadıkları zorluklar gelir. Çocuğunuzu yatağa götürürken pek çok problemle karşılaşabilirsiniz. Vakti geldiğinde bir türlü uyumak istemeyen ve huzursuzluk çıkaran çocuklar ebeveynleri epey zorlar. Peki, bu durumda ne yapmalı? Uyumak istemeyen çocuğa yaklaşım nasıl olmalı?
#ÇocukAğız kokusu insan ilişkilerini etkileyen önemli bir sebeptir, ağzı kokan kişiden ziyade etrafındaki insanlar daha çok rahatsız olur. Önemli bir sağlık sorunudur. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.
#Ağız Kokusuİlk diş genellikle 6. ayda çıkar. Nadir de olsa bazı bebekler bir veya iki dişle doğabilir. Süt dişleri çıkmaya başlar başlamaz ağız bakımına dikkat edilmesi gerekir. Bebeklik dönemlerinde temiz bir tülbenti ıslatarak dişlerin temizliğini sağlayabilirsiniz. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, süt dişlerinin önemini anlattı, ileriki dönemde çocukları diş fırçalamaya teşvik etmenin etkili yollarını sıraladı.
#ÇocukÇocuklarda diş çürüğüne neden olan faktörleri açıklayan Pedodonti Uzmanı Diş Hekimi Dr. Özge Bektaş, çocuk diş hekimliğinde öncelikli konunun düzenli ağız bakımı ve plak birikiminin önlenmesi ile hastalığın oluşmadan engellenmesi olduğuna vurgu yaptı.
#ÇocukAğız kuruluğu, sık karşılaşılan problemlerden biri. Bu problemin temel nedeni ise tükürük bezlerinin yeteri kadar tükürük üretip salgılayamaması. En sık görülen sebebi ise yaşlanma olarak uzmanlar tarafından bildiriliyor. Peki, ağız kuruluğu nedir? Ağız kuruluğu neden olur?
#Ağız KuruluğuAğız kuruluğu neden olur sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Ağızda yaşanan susuzluk hisse ve tat bozulmasının nedenlerinden biri olan ağız kuruluğu için yetersiz tükürük salgısı bir sebep. Peki, ağız kuruluğu neden olur?
#Ağız KuruluğuOrtodontik tedaviye (diş teli tedavisi) ne zaman başlanmalı sorusu hem ortodontistler hem de halk arasında halen süregelen tartışma konularından biridir. Diş Hekimi ve Ortodonti Uzmanı Sinem Taslan Ceylanoğlu; her birey için ortodontik tedaviye başlama yaşının farklı olabileceğini belirtti ve konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
#Ortodontik Tedavide Yeni Yaklaşımlar