Diş eti çekilmesi, dişleri saran diş eti dokusunun dişi veya diş kökünü açığa çıkartarak geri çekilme durumuna denir. Diş eti çekilmesi yaşandığında dişler ve diş eti çizgisi arasında "cepler" veya boşluklar oluşur. Bu boşluklara, hastalığa sebebi olabilir ve bu sayede bakteriler kolayca birikebilir. Peki Diş eti çekilmesi neden olur? Diş eti çekilmesi belirtileri
#Diş Eti Çekilmesinde Dişler Nasıl FırçalanmalıDiş eti iltihabı, Ağız ve diş yeteri kadar önem gösterilmediği takdirde meydana gelen rahatsızlıktır. Eksik ve dengesiz beslenme ve geçirilen hastalıkların ardından diş etlerinde ortaya çıkan enfeksiyonlar, diş etlerinde iltihaplanmaya sebep olabilir. Genellikle bakteriyel enfeksiyonlar nedeniyle oluşan diş eti iltihabı gingivitis olarak da isimlendirilir. Apse de bir tür iltihap olarak gösterilmektedir. Ayrıca çürük dişler ve çekilen dişler de antibiyotikle geçmeyen diş eti iltihabına neden olabilir. Diş eti iltihabına iyi gelen bitkisel ve doğal yollarla evde çözüm üretmek mümkün. Peki diş eti iltihabı evde nasıl geçer, diş eti iltihabına ne iyi gelir? Diş eti iltihabı neden olur, belirtileri nelerdir? Diş eti iltihabı ve diş ağrısına ne iyi gelir? 20'lik diş iltihabına ne iyi gelir? İşte Evde diş iltihabına iyi gelen bitkisel ve doğal çözüm önerileri..
#Diş Eti İltihabı Nasıl GeçerDiş eti kanamasının en temel sebebi diş eti iltihabıdır. Diş eti kanamasıyla karşılaştığımızda ihmal etmeden iltihabın sebeplerini araştırmamız gerekir. Eğer diş eti kanaması kronikleşip uzun süre devam ederse diş eti çekilmesi, kemik rezorpsiyonu gibi sonuçlarla karşılaşabiliriz.
#Diş EtiDiş ve diş eti problemleri estetik kaygıyı ortaya çıkarırken, sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Birçok etken ile ortaya çıkabilen diş eti çekilmesi önlem alınmazsa daha da artar. Peki diş eti çekilmesi nasıl ortaya çıkar? Diş eti çekilmesi nasıl tedavi edilir? Tüm bunları Diş Hekimi Tuba Atamözlü yanıtladı...
#Diş Eti ÇekilmesiDiş etleri, her dişi etrafı çevreleyen ve dişin görünen kısmında yer alan dişi saran pembe veya açık kırmızı renkli bir dokudur. Diş etleri kan damarları açısından zengindir ve diş köklerini korur. Diş etleri çene kemiğine yapışık olarak konumlanır. Peki diş eti çekilmesi nedir, tedavisi nasıldır?
#Diş Eti Çekilmesi NedirDiş eti kanaması, diş eti hastalığınız olduğunu gösterir. Sağlıklı diş eti ise kanamaz, dişlere sıkıca tutunmuştur ve gülkurusu, pembe renktedir. Genellikle insanın ten rengiyle uyum içinde bulunan diş eti rengindeki değişiklikler, zaman zaman hastalık belirtisi de olabiliyor. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, diş etleri hakkında bilgiler verdi…
#Diş Eti İltihabıDiş eti kanaması, diş eti hastalığınız olduğunu gösterir. Sağlıklı diş eti ise kanamaz, dişlere sıkıca tutunmuştur ve gülkurusu, pembe renktedir. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, diş taşları ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
#Diş Eti SağlığıDişler düzgün temizlenmediğinde, dişin üzerlerinde ve aralarında biriken yiyecek artıkları bakteri üremesine sebep olur. Bu bölgede oluşan mikroorganizmalar şekerli gıdaları parçalayarak asit üretirler ve bu asit diş çürümelerine ve diş eti iltihaplanmalarına yol açar. Diş eti problemlerine erken önlem alınmazsa ciddi sağlık problemleri yaratabilir.
#Diş EtiHAMİLELİK döneminde yaşanabilecek diş problemleri bebeğin gelişimini doğrudan etkileyebileceği gibi, annenin düşük yapma olasılığını da yükseltebileceği unutulmaması gereken bir gerçektir. Hamilelik öncesi anne adayının gerekli ağız ve diş tedavileri mutlaka tamamlanmalıdır. Hamilelik döneminde değişen hormon dengesi ve gelişen olağan dışı vücut fonksiyonları dolayısıyla, ağız ve diş sağlığına daha fazla özen gösterilmesi gerekmektedir.
PETA Başkanı Ingrid Newkirk, geçen hafta Hürriyet Pazar’da yayınlanan röportajında, hasta, yaşlı ve kimsenin istemediği hayvanlara barınaklarda ötanazi (uyutma) yapılmasını savunmuştu. Sözleri Türkiye’deki hayvanseverlerden büyük tepki almaya devam ediyor. Türkiye’de hukuk da, Diyanet de, vicdanlar da ağır hastalık gibi çok özel durumlar dışında hayvanların uyutulmasına karşı çıkıyor.
Diş ve ağız sağlığıyla ilgili oradan burdan duyduğumuz, kimi komik kimi "yok artık" dedirten sayısız efsane var. Bazen diş hekimlerinin önerilerinin bile önüne geçebilen bu efsaneler, diş ve ağız sağlığı üzerinde telafisi mümkün olmayan kötü etkilere yol açabiliyor. Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Ahmet Mihmanlı, bu efsaneleri paylaştı.