diş problemleri haberleri sayfasında diş problemleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1706 diş problemleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
2020’nin sonuna yaklaşırken hala dünyanın en önemli gündemi Covid-19! Salgın birinci yılını doldururken, ekonomik ve psikolojik problemleri de beraberinde getirdi. Stres nedeniyle pek çok insanın sağlığı risk altında. Periodontoloji Uzmanı Dr. Dt. Çağdaş Çağlar Laçin, pandemi döneminde koronavirüs stresinin ağız ve diş sağlığını nasıl etkilediğini anlattı.
#Diş SıkmaSosyal medyada oldukça popüler bir trend olan ağız bantları, Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon'un da bu bantları kullanmayı düşündüğünü açıklaması ile yeniden gündem oldu. Peki bu bantlar gerçekten uyukuya dalmayı ve derin uykuda kalmayı kolaylaştırıyor mu? Riskleri var mı?
#Ağız BandıUyurken ağızdan değil burundan nefes almanın daha sağlıklı olduğu, derin uykuya dalmayı kolaylaştırdığı, daha az horlamaya yardımcı olduğuna inanıldığı için pek çok insan uyurken ağız bandı kullanıyor. Sosyal medyada da oldukça popüler olan bu uygulamayı Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon da deneyeceğini açıklayınca tekrar gündeme geldi. Peki bu uygulama gerçekten işe yarıyor mu? Bu şekilde uyumak riskli mi? Uzmanlar ne diyor?
#Ağız BandıBURUN tıkanıklığının, horlama ve uyku apnesi dahil birçok uyku bozukluğuna sebep olabildiğini belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Sucubaşı, bu durumun hayatı kabusa çevirebildiğini söyledi. Sağlıklı bir yaşam ve düzenli bir uyku için burundan sağlıklı nefes almanın şart olduğunu kaydeden Sucubaşı, burunda doğuştan ya da sonradan gelişen ve burun tıkanıklığı yaratan birçok sorun olabildiğini vurguladı.
#1Pandemi süreci, hayatımızda birçok şeyin değişmesine neden oldu. Hastalıkla ilgili kaygılarımız artarken içinde bulunduğumuz sosyal ve ekonomik durum nedeni ile stres kat sayımızda ciddi oranda arttı. Buna bağlı olarak pandemi döneminde diş sıkma ve geceleri diş gıcırdatma şikâyeti ile kliniklere başvuran hasta sayısında artış oldu.
#Şenol KALYONCUKanal tedavisi, dişin canlılığını kaybettiği veya çok derin olan çürüklerde uygulanır. Diş problemleri yaşayan hastaların tedavisinde bu yöntem sık olarak tercih edilebiliyor. Peki kanal tedavisi nedir, ne kadar sürer? İşte kanal tedavisiyle ilgili merak edilenler...
#Kanal TedavisiÖZEL bir hastanenin Gastroenteroloji Bölümü'nden Doç. Dr. Yaşar Tuna, toplumda her 100 kişiden birinde ortaya çıkan buğday, arpa, yulaf ve çavdarda bulunan gluten adlı proteine hassasiyetin neden olduğu çölyak hastalığının en önemli nedenlerinin, sebze ve zeytinyağı ağırlıklı Akdeniz tipi beslenmeden uzaklaşmak ve teknolojik tohumların artması olduğunu söyledi.
#Doç. Dr. Yaşar TunaAğız ve diş problemlerinin kişiyi yalnızca fiziksel olarak değil psikolojik olarak da derinden etkilediğini söyleyen Diş Hekimi Ayça Tenli Kurt, “Ortaya çıkan ağız ve diş problemleri kişinin fiziksel görünümünü etkileyerek insanları sosyal ortamlardan uzaklaştırmaktadır" dedi, önemli bilgiler verdi.
#Diş Sağlığı2020’nin sonuna yaklaşırken hala dünyanın en önemli gündemi Covid-19! Salgın birinci yılını doldururken, ekonomik ve psikolojik problemleri de beraberinde getirdi. Stres nedeniyle pek çok insanın sağlığı risk altında. Periodontoloji Uzmanı Dr. Dt. Çağdaş Çağlar Laçin, pandemi döneminde koronavirüs stresinin ağız ve diş sağlığını nasıl etkilediğini anlattı.
#Diş SıkmaUluslararası Diyabet Vakfı'na göre dünyada 463 milyon insan diyabet hastalığı ile mücadele etmektedir. Ve diyabetin ağız kuruluğu da dahil olmak üzere bazı diş sağlığı sorunları riskini arttırdığı bilinmektedir. “Ağız kuruluğu, konuşmayı zorlaştırabilecek bir sıkıntıdan çok daha fazlasıdır” diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir, ağız kuruluğu ve tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.
#Ağız KuruluğuSerebral Palsi toplumlara göre değişmekle birlikte, her 1000 canlı doğumda 1-5 olarak bildirilmektedir. Türkiye'de serebral palsi hastalığı Ceyda Düvenci'nin kızı ile tanındı. Düvenci, tedavisi sabır isteyen Serebral Palsi CP hastası kızıyla yaşadıklarını katıldığı programlarda dile getirerek farkındalık sağladı. Peki, serebral palsi nedir? Serebral Palsinin belirtileri neler?
#Ceyda Düvenci’Nin KızınınDiş çürükleri, çocuklarda en sık görülen ağız ve diş problemleri arasında yer alıyor. Ailelerin endişe konusu olan diş çürükleri için çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak büyük önem taşıyor. Fakat oldukça meraklı ve bir o kadar da inatçı olabilen çocuklara diş fırçalamak zor gelebiliyor. Diş Hekimi Aylin Hoşzeban Erdur, bebeklikten itibaren başlanması gereken diş fırçalama alışkanlığına dair ipuçları paylaşıyor.
#ÇocukYeni anne babalar, bebek bakımı ile ilgili kulaktan dolma bilgiler nedeniyle bazen tüm bildiklerini unutup panikleyebiliyorlar. Peki, bu konuda bildiklerimizin hangisi doğru hangisi yanlış? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Seda Günhar, bebek ve çocuk sağlığında doğru bilinen yanlışları anlatıyor.
#Bebek BakımıİSTANBUL'da yaklaşık 900 bin engelli yaşıyor. Bunların 120 bine yakını ise zihinsel engelli. Ancak kentte engellilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek, nöroloji, fizyoterapi gibi diş dışı pek çok branşın ve kendine özel yoğun bakım servisinin de bulunduğu bir diş hastanesi yok. Marmara Üniversitesi’nin Başıbüyük’te temeli atılan Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi içerisinde sadece engellilere hizmet verecek diş hastanesi için Devlet Planlama Teşkilatı'ndan 10 milyon TL bütçe sağlandı ancak 10 milyon TL'ye daha ihtiyaç olduğu belirtildi. Bütçe bulunursa, 8-9 ay içinde tamamlanacak hastane ile hem İstanbul, hem de çevre illerdeki engelliler, yoğun bakımı, nöroloğu, anestezisti ve engelli diş ünitesi barındıran kapsamlı diş hastanesine kavuşacak.
#İstanbulBruksizm, uyurken ya da kaygılı / gergin olunan durumlarda ortaya çıkan dişleri birbirine sürtme, gıcırdatma ve çeneyi sıkma hareketleridir. Bu hareketler dişlerde aşınma ve kırılma, çene ekleminde ağrı, baş ve kas ağrısına sebep olabilir. Ayrıca diş sıkma sürekli yaşanan baş ağrısının da sebebi olabilir. Hatta bazı durumlarda sürekli yaşanan baş ağrısının nedeni de diş sıkma olabilir. Çene ekleminin hasar görmesi nedeniyle yüz asimetrisi, ağız hareketlerinde zorlanma, çene kilitlenmesi ve yüzün alt kısmında genişleme sorunları ortaya çıkabilir.
#Bruksizm Nedir22 Aralık-21 Ocak arasında doğanlar Oğlak burcuna dahildirler. Satürn tarafından yönetilirler. Diğer burçlara göre daha otoriter, statükocu ve belirli düzene sahiptirler. Güçlü ve eğitimli bir ebeveynin kontrolünde başarılı ve özgüveni yüksek şekilde gelişimlerini sağlarlar. Bu yazımızda Oğlak burcu çocuğunun karakteristik özelliklerini bulabilirsiniz.
#Oğlak Burcu ÇocukluğuDiş Hekimi Erce Beleçoğlu, ağız ve diş sağlığına zarar veren besinler ve alışkanlıklar konusunda önemli bilgiler verdi. Ağız ve diş dokuları sadece beslenmek için değil, beden sağlığımız ve sosyal hayatımız için de çok değerlidir. Bu önemli yapıya gereken özeni göstermemi gerekir.
#Diş Bakımı“Halk arasında bilinen ‘Her hamilelik, bir dişi çürütür’, ‘Hamileyken diş hekimine gidilmez’, ‘Bebek annenin dişlerindeki kalsiyumu alır’ gibi yanlış bilgilere asla inanılmamalıdır” diyen Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Gözde Turgut, açıkladı.
#Hamilelikte Diş ÇürükleriOzon tedavisinin ciltte biriken yağ asitleri ile etkileşerek yağ zincirlerinin kırılmasına ve vücuttan atılmasına yardımcı olduğunu ifade eden Algoloji Uzmanı Doç. Dr. Nebahat Bulut, “Spor aktivitelerinde tüm organ ve kas yapılarının en üst düzeyde kanlanmasına hizmet eder. Özellikle karın kaslarının belirgin hale gelmesini ve ‘baklava karın’ olarak tabir edilen görüntüye ulaşılmasını sağlar. Selüliti de gözle görülür derecede azaltır" dedi.
#Kadınlarda Karın KasıGebelik sürecinde diş ağrısı yaşandığında ne yapılmalı? Diş ağrısı nasıl geçer? Hamilelikte diş ağrısı yaşanmaması için ne gibi önlemler alınabilir? Gebelikte diş ağrısı yaşandığında ilaç kullanılır mı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Orhan Özen aklımıza takılan soruları cevapladı.
#Diş Ağrısı ÖnlemleriBademcik ameliyatı çocuklarda genel (narkoz), erişkinlerde genel (narkoz) veya lokal (yerel) anestezi altında yapılır. Anesteziyi takiben ağız özel bir alet ile ağız açıldıktan sonra bademcikler çevredeki dokulardan sıyrılır ve bağlantı yerlerinden ayrılarak ağızdan çıkarılır. Eğer geniz eti alınması da gerekiyorsa, o da aynı esnada çıkarılır. Takiben kanama kontrolü yapılır.
#Bademcik