Kızılay, Hilal-i Ahmer Cemiyeti’nin hizmet ve fedakarlığının en yüksek olduğu Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşları ve Birinci Dünya Savaşı’nı içine alan 1912-1918 yılları arasında dönemin Osmanlı Gazetelerinde çıkan yardım haberlerini kitaplaştırdı. Fatih Türkmenoğlu'nun yazdığı 'Her Perşembe Saat 4’te' birbirinin içinden geçen dört ayrı hikayeden oluşuyor. İletişim tasarımcısı Murat Dağıtmaç ve Nöropsikolog Şehadet Ekmen dijital dünyanın geçmişi, şimdisi, geleceği; insanlığa getirileri, insanlıktan çaldıkları ve insan psikolojisine etkilerini her yönüyle ele alan Dijital Psikolojik Devrim raflardaki yerini aldı.
#Osmanlı Gazetelerinde Hilal-İ Ahmer CemiyetiAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Biz, kadına yönelik şiddetle kapsamlı bir mücadele yürütürken bugün ne yazık ki bu mücadelemiz ısrarla İstanbul Sözleşmesi üzerinden dar bir çerçeveye hapsediliyor. Ülke olarak, kadına yönelik şiddetle mücadelemiz tek bir sözleşme ile başlamadığı gibi ona bağlı olarak da kesintiye uğraması asla söz konusu değildir." dedi.
#Mahinur Özdemir GöktaşKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, dijital çağın yükselişi ile birlikte artan sosyal medyadaki itibar suikastına dikkat çekti. Mumcu, makalesinde itibar suikastının hedef alınan kişinin ruhsal sağlığını, kariyerini ve sosyal ilişkilerini ciddi şekilde etkileyebileceğini belirtti.
#Batuhan MumcuBildiğimiz kalıpların yıkıldığı, geleceğe farklı bir noktadan bakmak zorunda kaldığımız bir çağı yaşıyoruz. Pandemi ve onu izleyen yapay zekâ döneminin etkisiyle artık 5 yıl önce tahmin bile edemeyeceğimiz mesleklerden bahsetmeye başladık.
#Pandemi Asist YaptıGünümüzde vazgeçilemeyen bir tutku haline gelen sosyal medya; güncel gelişmelerden haberdar olma, anlık olarak bilgi paylaşımında bulunma, sanal topluluklar oluşturma ya da üye olma gibi amaçlarla sıklıkla kullanıyor. Bunun yanı sıra; iş ağını genişletme, sanal oyun oynama, profil oluşturma, film izleme, müzik dinleme, gazete okuma, iş ilanlarını takip etme ya da kişilerin ihtiyaç ve isteklerini karşılama adına alışverişte bulunmak için de sıklıkla tercih ediliyor.
#Konuk YazarUkrayna savaşı 100'üncü günü geride bıraktı. Rus topçu birlikleri nedeniyle giderek köşeye sıkışan Ukrayna ordusu, çareyi Yüksek Hareket Yetenekli Topçu Roket Sistemi'nde arıyor. ABD ise Ukrayna'nın atış menzilini iki katına çıkartacak silahı göndermek konusunda da iki arada kalmış durumda. M124 HIMARS neden bu kadar önemli?
#Ukrayna-Rusya SavaşıMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak” sözleri tartışmaları da beraberinde getirdi. Zira uzaktan eğitim, ‘eğitim eşitsizliği’ bakımından hayli eleştirildi. Uzaktan eğitim, açık öğretim modelindeki gibi yüz yüze eğitimin yerini alabilir mi? Bakan Selçuk tam olarak neyi kastetti? Uzmanlara sordum.
#YazarYılın en önemli haftalarından birine başlıyoruz. Bu hafta Satürn ile Uranüs arasında güçlü bir etkileşim olacak. Alışkanlıklardan kurtulup yeniliklere yelken açma zamanı. Hepimiz özgürlük elde etmek için önemli ve çok büyük adımlar atacağız belli ki...
#YazarEğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Mefharet Veziroğlu Çelik, pandemi sona erdiğinde bile uzaktan eğitimin hayatımızda olacağı gerçeğinden hareketle bireylerin bu açıdan maruz kaldıkları dezavantajlar konusunda önlem alınması gerektiğini belirterek, "Değişen dünyada eğitim, yalnızca okullarda uygulanır olmaktan çıkmıştır. Ayrıca, öğrenme süreçlerinde geliştirilen yenilikçi uygulamalar ile dijital platformlar, pandemi sonrasında da eğitimin bir parçası olmaya devam edecektir." dedi.
#TeknolojiÇankaya Belediyesi ‘Eşitlik ve Farkındalık Ayı’ programında, kadına şiddet ve cinsiyet eşitliği gibi konularda farkındalık yaratılacak. Bugün başlayacak program kapsamında ‘kadın’ konulu film gösterimleri, atölye çalışmaları, tiyatrolar, söyleşiler ve konserler gerçekleştirilecek.
#ÇANKAYAYarıyıl tatilinin bitmesine kısa bir süre kala iki büyük festival, çocukların neşesini yerine getirecek. Bu festivallerden ilki Geleceğimiz Çocuk Festivali diğeri ise Zorlu Sanat Festivali. Üstelik her ikisi de sadece çocuklar için değil, bu festivallerde anne babalar için de etkinlikler ve eğlence var.
#Geleceğimiz ÇocukBu yıl 2 milyondan fazla öğrenci, hedeflediği üniversiteye yerleşmenin hayaliyle sınav heyecanı yaşadı. Şimdiyse önümüzde zorlu bir tercih süreci var. Hiç şüphe yok ki, tercih döneminin en gözde bölümlerinden biri de üniversitelerin iletişim fakültelerinde yer alan ‘’Yeni Medya’’ bölümü.
#Şinasi Furkan AVCIModern üniversitenin en önemli işlevi; nitelikli bilimsel araştırmalar yapmak, eğitim-öğretim sürecini etkili bir biçimde yürütmek ve tüm bu çalışmaları toplumla bütünleştirebilmektir. Bunlardan eğitim ve öğretim sürecinin en önemli amaçlarından biri, mezunların hedeflenen bilgi ve becerilere sahip olmaları ve bunları yaşam boyu geliştirerek sürdürebilmeleridir. Yaşanan değişimler nedeniyle, artan ve çeşitlenen sorumluluklar yükseköğretim sistemini, nitelikli eğitim sunma yöntemlerini bulmaya zorluyor. Özellikle Türk üniversitelerinin…
#Eğitim2017’nin ilk pazarında Evrim Kuran’la birlikteyiz... O, gençlerle ilgili çalışan bir araştırmacı. Türkiye’de ve dünyada pek çok şirkete danışmanlık veriyor. Çeşitli ülkelerde, ‘Y jenerasyonu’nun şirketler ve sektörlerle ilgili algısını ölçen Universum’un Türkiye ve Ortadoğu çalışmalarından sorumlu. Dünya genelinde, 1.5 milyon gence ulaşan çok kapsamlı bir araştırma modelleri var. 2016’da Türkiye’de 48 bin gence ulaştılar. Elinde çarpıcı veriler var. Yeni yıla girdik ya, gençlerin durumunu konuşmak istedim Evrim’le. Gençler, gelecekten ne bekliyor? İşsiz gençler ne olacak? En büyük hayalleri ne? Umutsuzluk yaşıyorlar mı? Yeni kuşak için ‘işyeri’ nasıl bir yer?
#AYŞE ARMANNATO’da siber güvenlik elçisi olarak görev yapan Kenneth Geers, 2017’de siber savaşların hızlanacağını, sosyal medyada askeri anlamda psikolojik operasyon başlayacağını söyledi. Geers, ABD’de Nesnelerin İnterneti (IoT) üzerinden yapılan siber saldırılara da dikkat çekerek, “Tost makineleri ve mikrodalga fırınlar, yaygın kullanılan casusluk araçları olacak” dedi.
#HackTürkiye Barolar Birliği, Prof Dr Zeki Hafızoğulları ve Prof Dr Doğan Soyaslan’la, altı doçentin yer aldığı sekiz hukukçuya hazırlattığı Balyoz Davası raporunu açıkladı. 33 sayfalık raporda, 13 madde halinde, Balyoz’un dijital delillerinin sahte olduğu, mahkemenin bağımsız olmadığı, sanıkların adil yargılanma haklarının zedelendiği savunuldu.