Şüphesiz dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinin ve düşünürlerinin tartıştığı tek şey var: ‘Sanal’ ve ‘gerçek’ dünya arasındaki sınırın gittikçe silikleşmesi. Son zamanlarda gittikçe silikleşen bu sınırlar üzerine kafa yorarken aynı zamanda insan hayatına ve iş yapma biçimlerimize etkilerini de araştırmaya çalışıyorum.
#Teknolojiİletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye’ye karşı yürütülen dezenformasyona karşı büyük bir mücadelede veriyoruz. Türkiye markasına zarar vermek için her fırsatı değerlendiren mecra ve kesimler için de hukuki düzenlemelerimizi yapıyor, sektörün beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda mevzuat çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
#Fahrettin AltunÜlkemizde bir halk sağlığı sorunu olan kronik böbrek hastalığı riski halen yaklaşık 13 milyon kişiyi doğrudan etkilemekte. Kronik böbrek hastalığına neden olan hastalıkların başında ise obezite ile şeker ve yüksek tansiyon hastalığı geliyor. Türk Böbrek Vakfı (TBV) Kurucusu ve Genel Başkanı Timur Erk, Dünya Sağlık Örgütü’nün bir yetişkin için en fazla günlük ortalama 6 gram tuz (bir çay kaşığı), 50 gram şeker (13 küp) tüketimi önerdiğini anlatarak, “Ülkemizdeki rakamları yürüttüğümüz kampanyalar ile tuzda 18 gramdan 12 grama ancak indirebildik. Şeker de ise sınıfta kaldık. On yıl çalıştık 10 gram azaldı hala olması gerekenin üç katı şeker kullanımı var,” dedi.
#Timur ErkÜniversitelerde problem çözümü için öğrenci dekanlığı, çözüm merkezi gibi birçok seçenek olsa da, öğrenciler için en kolay çözüm sosyal medyadan geçiyor. Öğrenciler okulla ilgili sorunlarını sosyal medyadan paylaşarak çözüme ulaştırıyorlar.
#Sandalyenin ÇivisiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de 81 ilden üniversite kazanan gençlerle bir araya gelip önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya yasasıyla ilgili olarak "Bizim sosyal medyayla ilgili attığımız adım gençliğimizi çok daha huzurlu, rahat hale getirmek ve bundan sonraki süreçte kendisini tamamıyla derslerine vermesini sağlamak" ifadelerini kullandı
#Cumhurbaşkanı ErdoğanTürkiye'de İletişim Bilimleri bölümü üç üniversitede bulunmaktadır. Fotoğraf ve sinema başta olmak üzere birçok görsel medya uygulaması bölümün temel dersleri arasında yer alıyor. İletişim Bilimleri bölümü nedir, bu bölümden mezun olanlar ne iş yapar? Sizin için detaylı bir şekilde araştırdık.
#İletişim Bilimleri Bölümü Nedir?Belgesel yapımcısı Coşkun Aral, toplumun bilinçli bir şekilde çocuklaştırılarak, öğreticilikten ve sorgulayıcılıktan uzak programlara ihtiyaç duyar hale getirildiğini söyledi. Yıllarca gezi programlarının belgesel diye izlettirildiğini anlatan Aral, merak eden nesillerin özellikle kadınların üretime katılmasıyla mümkün olduğuna dikkat çekti.
#BURSAProf. Dr. Mustafa Özcan, Atatürk Eğitim Enstitüsü’nün ardından Ankara Üniversitesi’nde lisans, yüksek lisans eğitimi aldı ve Amerika’da the University Iowa’da doktorasını yaptı. Doktora tezinde öğretmen performansının artırılmasına ilişkin bir teori geliştirdi.
#ÖğretmenY Kuşağı Bilinçdışı İşveren Algısı Nöropazarlama Araştırması, gençlerin çalışmayı tercih ettiği sektörler arasında önemli bir değişim olduğunu ortaya koydu. Buna göre bir zamanlar en gözde sektör olan finansın yerini artık hızlı tüketim ürünleri ve internet servis ve içerik sağlayıcıları şirketleri aldı.
#Y KuşağıYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi’ni oluşturmadan önce çok farklı sayıların söz konusu olduğunu, şu anda tamamen anlık ve güncel verilerden oluşturulmuş istatistik sistemi sayesinde öğrenci sayılarının Mart 2014 itibariyle 5,5 milyona ulaştığını bildirerek, “2014 yılı itibariyle Türkiye’de, yükseköğretim okullaşma oranları yüzde 40-45 aralığına yükseldi. Bürüt okullaşma oranları da yüzde 80-85 aralığına çıktı” dedi.
#Yök