Ramazan Bayramı ve 23 Nisan’ı da içine alan bir haftalık ara tatil sona erdi, 19 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için dün yeniden ders zili çaldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın pazar gününe denk gelmesi nedeniyle pek çok okulda dersler kutlamalarla başladı.
#23 NisanMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından her yaş ve seviyedeki kullanıcıların İngilizce öğrenme süreçlerini kolaylaştırmak için İngilizce dijital eğitim platformu geliştirildi. ‘Diyalekt’ isimli İngilizce eğitim platformu, seçkin dil uzmanları tarafından tasarlandı.
#ÖDSMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, her yaştan kullanıcının İngilizce öğrenimini kolaylaştırmak için tasarlanan dijital eğitim platformu 'Diyalekt'e ilişkin, "Bakın göreceksiniz; Türkiye'de yabancı dille ilgili iklim değişecek. 'Diyalekt', Türkiye'de şu anda mevcut İngilizce dijital platformların en iyisi" dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Matematik Seferberliği kapsamında Matematik Dijital Eğitim Platformu kurdu. Okul öncesinden üniversiteye tüm kademelerde matematik beceri ve yeterliklerini artırmak, öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini, öğretmenlerin ise matematik alanında mesleki gelişimlerini desteklemeyi amaçladıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “Daha kapsamlı ve sadece öğrenciye değil aynı zamanda veliye, öğretmene de hitap eden ve her geçen gün içerikleri zenginleştirilen Matematik Dijital Platformu öğrencilerimizi bekliyor” dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıMİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "'Matematik Seferberliği' kapsamında 'Matematik Dijital Platformu'nu daha önceden kamuoyuna duyurmuştuk. Bu, çok daha kapsamlı olan ve sadece öğrenciye değil; aynı zamanda veliye, öğretmene de hitap eden ve her geçen gün içerikleri zenginleştirilen 'Matematik Dijital Platformu' öğrencilerimizi bekliyor" dedi.
#Milli Eğitim BakanıMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bakanlık olarak matematikle ilgili söz konusu problemi kısa süre içerisinde gidermek için büyük çaba gösteriyoruz. Bunun ilk adımını yaz okullarıyla başlattık. Bu yaz öğrencilerimizi, çocuklarımızı yalnız bırakmadık" dedi.
#Bakan Özerİşitme engelli öğrencilere yönelik dijital bir eğitim platformu kuruldu. Platformun "orgm.meb.gov.tr/icdep" adresinde erişime açıldığını duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, platformda zenginleştirilmiş ve etkileşimli işaret dili anlatımlı kitap ve animasyonların da aralarında bulunduğu bir içeriğin yer aldığını ifade etti.
#Milli Eğitim BakanlığıTürkiye’nin en hızlı büyüyen girişimlerinden Boodio, yeni nesil dijital eğitim platformu Kolay Kampüs’te! Tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen sistemiyle okumaya hibrit bir soluk getiren Boodio uygulaması ile, okurlar bundan sonra beğendikleri kitapları ister dijital mecrada okuyacak isterse sesli olarak dinleyecekler. Beğendikleri bölümlerin altını çizip sosyal medyada paylaşabilecekler.
#Kolay KampüsZihnimiz, etrafımızdaki dünyayı sürekli olarak yorumlama ihtiyacı duyar, olaylara anlam vermeye çalışır. Bazen dünyayı doğru bir şekilde görürüz – gerçekte olduğu gibi-fakat stres anlarında zihnimizin ürünleri olan sahip olduğumuz düşünceler, başımıza gelenleri gerçekçi bir resim ile çizemez. Örneğin, öncesinde yaptığınız bir hatayı hatırlamak, kendi kendinize “Hiçbir şeyi doğru yapamıyorum ve yapamayacağım!” demenize yani aşırı genelleme yapabilmenize sebep olur.
#2021 YKSUğur Kılıç, 2 Haziran 2021 Çarşamba günü InterContinental İstanbul otelinde düzenlenen basın toplantısıyla Türkiye Hentbol Federasyonu başkanlığı için adaylığını açıkladı. Kılıç, toplantıda başlıca projelerini aktardı ve “Artık kaybedecek zamanımız yok. Önceliğimiz, camiayı tekrar bir araya getirmek. Oluşturacağımız sinerjiyle, hedefimiz Türk hentbolunun Avrupa’nın en başarılı ilk beş ülkesi içerisinde yer almasını sağlamak. Bu amaç doğrultusunda hentbol için projeleri olan herkes ile bir araya gelmeye hazırız” dedi.
#HentbolMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Dünya Bankası iş birliğiyle başlatılan "Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim Projesi" kapsamında herkesin istediği alanda eğitim alabileceği eşitlikçi, katılımcı ve kullanıcı ihtiyaçlarını dikkate alan yepyeni bir dijital eğitimin kapıları aralanıyor.
#MEBEtkinlik, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin interaktif şekilde gerçekleşmesine imkân tanıyan yeni nesil dijital eğitim platformu Crowia, hizmete açıldı. Kullanıcıların arama motorlarında ya da birbirinden farklı platformlarda aradığı etkinlik, eğitim ve danışmanlık ihtiyacını tek bir platformda sunan Crowia, kullanıcılara Türkiye’nin her yerinden dilediği uzmanla yüzde 100 canlı görüşme imkânı sağlıyor. Tüm alanlardaki uzmanları tek bir platformda bir araya getiren Crowia, 300’ün üzerindeki kategorisiyle hem bireylerin hem kurumların ihtiyaçlarına yanıt veriyor.
#CrowiaDünyayı etkisi altına alan pandemi sonucu dünyanın dijitalleşme hızı artarken, eğitim alanında da dönüşüm hızla yaşanmaya başladı. Bu kapsamda Yüksek İhtisas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi de Birebir TV Dijital Eğitim Platformu ile ‘hibrit eğitim modeli’ anlaşması imzaladı.
#YÜKSEK İHTİSASMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Dünya Bankası ile yaptığımız projede, 'seç-beğen-izle' formatında, isteyen herkesin istediği alanda eğitim alabileceği, büyük bir dijital platform kuruyoruz. Bu platformla 7'den 70'e herkes, istediği yüz binlerce eğitim içeriğine kolay ve ücretsiz erişim sağlayabilecek. Eğitimlerin, Mesleki Yeterlilik Kurumundan onaylanarak sertifikalandırılabilmesi gündeme gelecek. Bu yılın eylül ayında, yani yeni eğitim-öğretim döneminde liselerdeki bazı derslerin ya da ortaokuldaki bazı seçmeli derslerin hangilerinin uzaktan verilebileceğiyle ilgili bir ön değerlendirme yapıldı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı da uzaktan eğitimle verilecek derslerin hangileri olacağına çalışıyor" dedi.
#MebUzaktan eğitim döneminde, sınavlara hazırlanan öğrencilerin ihtiyaç duyduğu eğitim ve kaynak desteğini tek platform üzerinden sağlayan Kolay Kampüs, özellikle yoğun sınav takvimindeki öğrencilere özel içeriğiyle fark yaratacak.
#HaberTürkiye'nin dijital eğitim platformu EBA'ya rağmen öğrenciler ve öğretmenlerin ders işlemek için buluştuğu zoom programına öğrenci isimleriyle dahil olan siber sapıklar öğrencilerin eğitimin almalarına engel olmuştu. Olay görüntülerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), EBA harici canlı derslere ilişkin "Öğretmenlerimiz, dersleri oluştururken bekleme odası özelliğini aktive ederek derse katılacak olan öğrencileri kontrol edip böylece sahte kimlikle derse girmeye çalışan şahısların ders ortamına katılmalarını engelleyebileceklerdir." uyarısında bulundu.
#MEBKorona virüs ile mücadele kapsamında evlerinde uzaktan eğitim alan öğrencilerin başı siber sapıklarla dertte. Türkiye'nin dijital eğitim platformu EBA'ya rağmen öğrenciler ve öğretmenlerin ders işlemek için buluştuğu zoom programına öğrenci isimleriyle dahil olan siber sapıklar öğrencilerin eğitim almalarına izin vermiyor.
#BursaEBA'ya rağmen zoom programına dadanan internet sapıkları çocukların uzaktan eğitim almalarına izin vermiyor. Zoom programına öğrencilerin isimleri ile dahil olan siber sapıklar cinsel içerikli videolar ve sesler gönderip küfür ederek öğretmenlerin ve öğrencilerin ders işlemesine izin vermiyor.
#Uzaktan Eğitimİnsanlar özgeçmişlerini hazırlarken “Okuma yazma biliyorum.” diye yazmıyor değil mi? “Bilgisayar kullanmayı biliyorum.”, “Office uygulamalarını kullanabiliyorum.” diye yazması da artık “Okuma yazmayı biliyorum.” diye yazması kadar anlamsız geliyor bana. Bugün bilgisayar işletmenliği sadece yetişkinlerin değil bence çocukların bile uzmanlığı olması gereken bir kriter haline geldi.
#Alev AkkoyunluMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Tekli eğitime geçiş ve okul öncesi eğitim hedefimiz, uzaktan eğitim, okullardaki deprem güçlendirme faaliyetleri ve meslek liselerinin atölye altyapısı gibi özel önem verdiğimiz alanlar için MEB yatırım bütçesini, 5.8 milyar liradan yüzde 94 artırarak 11.3 milyar liraya çıkartıyoruz" dedi.
#Eğitim