Derin ven trombozu (DVT) hastalığı belirtileri uzmanların uyarısı ile gündeme geldi. Yaz aylarıyla beraber tatil sezonu açılırken, İngiliz sağlık uzmanları da bu dönemde 'sessiz katil' olarak adlandırdıkları derin ven trombozu hastalığın kalabalık alanlarda oluşabileceğini uyararak yapılması gerekenleri açıkladı. Derin ven trombozunda pıhtının kopma sonucunda hayati risk oluşturan ven trombozuna karşı Bilim insanlarına göre, yaş, vücut kitle indeksi, cerrahi öykü, hormonal sorunlar ve kanser hastaları risk altında. Peki, derin ven trombozu (DVT) nedir, tedavisi var mı? Derin ven trombozu (DVT) belirtileri nelerdir? İşte, Derin ven trombozu (DVT) hastalığı nedenleri ve belirtileri hakkında ayrıntılar.
#Derin Ven Trombozu BelirtileriTromboz, bir kan damarının kan pıhtısı nedeni ile tıkanması demektir. Pıhtı genellikle diz altında, baldır kaslarındaki toplardamarda başlar. Bu sorun, genellikle yukarıya doğru, kaşık ve uyluk toplar damarlarına ve hatta karın içinde yer alan ana toplar damara yani Vena Cava İnferior'a zaman içinde ulaşabilir. Trombüs nedir sizler için derledik.
Derin Ven Trombozu; halk arasında ''toplardamarda pıhtının oluşması'' şeklinde bilinmektedir. Bununla beraber bu durum; insan bedeninin herhangi bir yerinde ana toplardamarların pıhtı ile tıkanması olarak da tanımlanmaktadır. Derin Ven Trombozu; genel olarak 40 yaş ve üzerinde görülmekle beraber nadiren de gençlerde görülmektedir. DVT daha çok kalçanın uyluk kısmında ya da bacaklarda gelişmektedir. Peki; DVT nedir, nasıl anlaşılır? DVT neden gelişir? DVT hastaları nelere dikkat etmeli tüm detayları ile derledik.
DVT (derin ven trombozu), damarda, genellikle bacakta oluşan bir kan pıhtısıdır. Ven trombozu müdahale edilmediğinde tehlikeli olabilir. Bu nedenle belirtileri takip edip en kısa sürede uzmana danışmak ayrıca önem taşıt. Peki ven trombozu nedir, belirtileri nelerdir? İşte ven trombozu tedavisi ve detaylı bilgiler….
#Ven TrombozuTromboflebit, kalp ve akciğerler için ciddi problemlere neden olan ve ölümle sonuçlanabilecek bir hastalıktır. Sürekli doktor kontrolünde olmanızı gerektiren bu hastalığı tanımlayabilmeniz için ne olduğu, belirtileri, sebepleri ve tedavisi hakkında tüm detayları derledik.
#Tromboflebit Nedir?Johnson & Johnson'ın ürettiği Covid-19 aşısını olduktan sonra kan pıhtılaşma sorunu yaşayan 8 kişiden 7'sinin kadın olması, Covid-19 aşılarının kadın ve erkeklerde farklı etkiler yaratıp yaratmadığı sorularını da beraberinde getirdi. Biz de uzmana sorduk.
#Covid-19 Aşıları Ve Kadınlarİstenmeyen gebelikleri önlemek için en çok tercih edilen korunma yöntemleriden biri de doğum kontrol hapıdır. Doğum kontrol hapı nedir, nasıl kullanılır? Yan etkileri var mıdır? Birçok kadının merak ettiği bu soruları Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Kadiroğulları, sizler için yanıtladı.
#Doğum Kontrol HapıKadınlarda karnın alt kısmındaki toplardamarların bir hastalığı olan Pelvik Konjesyon Sendromu (PKS) toplumda sık karşılaşılan bir hastalık. Nedeni bulunamayan ve uzun süre (6 aydan fazla) kasık, alt karın ağrısı yaşayan kadınların üçte birinde tek başına veya diğer hastalıklarla birlikte PKS bulunuyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.
#Pelvik Konjesyon SendromuDoğum kontrol hapları, yüksek etkinlik ve düşük yan etkileri nedeni ile sıkça tercih edilen korunma yöntemlerinden biridir. Peki, doğum kontrol hapları nasıl kullanılır? Avantaj ve dezavantajları nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Op. Dr. Koray Özbay, doğum kontrol hapları ile ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi.
#Doğum Kontrol Hapı