İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, soruşturma başlatılan para sayma görüntüleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bir bakıyorsunuz böyle bir, ‘Haydi Ekrem'i nasıl alaşağı ederiz, buradan ne çıkartırız’ diyerek, seçime 20 gün kala, CHP İstanbul İl binasının satın alınması sürecinde, bir hukukçu ofisinde yapılan bir işlem üzerinden fırtına koparmaya çalışan insanların kötülükçü akılları var" ifadelerini kullandı.
#CHPDeprem toplanma alanları ya da acil durum toplanma alanları sorgulanıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem, başta Malatya, Gaziantep Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok kenti etkiledi. Bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor. Yıkıcı depremin ardından avil toplanma alanları merak ediliyor. e-Devlet ile hizmete sunulan 'Afet ve Acil Durum Toplanma Alanı Sorgulama' ekranıyla ilgili şehirdeki toplanma alanları öğrenilebiliyor. Peki deprem acil durumu toplanma alanları e-Devlet ile nasıl öğrenilir? İşte adım adım AFAD deprem toplanma alanı sorgulama...
#Deprem Toplanma AlanıMerkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde ciddi enkazlar bırakan 7,7 şiddetindeki depremin ardından deprem toplanma alanları ya da acil durum toplanma alanları merak ediliyor. Artçılar devam ederken, görevliler vatandaşları hasarlı veya hasarsız olsa da evlerine girmemeleri konusunda uyarı. Geceyi çadırlarda geçiren depremzedeler, deprem toplanma alanları için araştırmalara hız kazandırdı. Derpem bölgesi acil durum toplanma alanları e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, deprem toplanma alanları nerede, nasıl ulaşılır? Deprem Acil Durum Toplanma Alanı sorgulama (e-Devlet)
#Deprem Toplanma AlanlarıDün Kahramanmaraş merkezli 7,7 şiddetindeki depremin ardından öğle saatlerinde 7,6 büyüklüğünde ikinci büyük deprem gerçekleşmişti. Artçılar devam ederken, görevliler vatandaşları hasarlı veya hasarsız olsa da evlerine girmemeleri konusunda uyarı. Geceyi çadırlarda geçiren depremzedeler, deprem toplanma alanları için araştırmalara hız kazandırdı. Deprem bölgesi Kahramanmaraş, Kilis, Adana, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Şanlıurfa deprem toplanma alanları e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, deprem toplanma alanları nerede? İşte il il deprem toplanma alanları sorgulama ekranı...
#Deprem Toplanma AlanlarıDeprem toplanma alanları nerede, sorusu Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası merak ediliyor. Uzmanlar, artçı sarsıntılar sebebiyle depremin meydana geldiği illerde evlere girmenin riskli olduğunu vurguluyor. 7.7 şiddetindeki deprem Gaziantep, Malatya, Hatay, Adana, Mersin, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi birçok ilde hissedildi. Yaşanan deprem sonrası güvenli olarak bölge kabul edilen il, ilçe ve mahalleler deprem zedeler tarafından merak ediliyor. e-Devlet üzerinden güncel deprem alanları sorgulanabiliyor. Peki AFAD Deprem toplanma alanları nereler, nasıl sorgulanır? İşte, 2023 e-Devlet deprem toplanma alanları sorgulama
#Deprem Toplanma Alanları Sorgulamaİstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 39 ilçenin toplanma ve geçici barınma alanlarını belirledi. Bu gelişmenin ardından hangi ilçenin deprem toplanma alanlarının nerelerde yer aldığı vatandaşlarca merak ediliyor. Peki, İstanbul deprem toplanma alanları nerede?
#İBBTürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı 5 oda tarafından hazırlanan deprem raporunda, olası İstanbul depreminin 7.7 büyüklüğünde olması halinde, 625 bin insanın hayatını kaybedeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Rapora göre, en kötü senaryo 1509 yılında yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin tekrar olması. Raporda, "2016 Aralık ayında hazırlanan rapora göre 470 deprem toplanma alanı 77’ye düşmüştür, "deprem toplanma alanları ile acil ulaşım yollarının akıbeti, deprem sonrası tam bir felaketle karşı karşıya kalacağımızı göstermektedir" ifadeleri yer aldı.Elektrik Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası ve Makine Mühendisleri Odası, "İstanbul Depreme Hazır mı?" başlıklı raporu açıkladı. Beyoğlu’nda bulunan TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nda düzenlenen toplantıda deprem raporunu TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik açıkladı. Akçelik hazırlanan rapordan detaylar vererek, "Bizlerin İstanbul için tasarladığı en kötü senaryo 1509 yılında yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin tekrar olması. O dönemde İstanbul ve Galata’daki nüfus 160 bin kişi, 35 bin hane olarak ifade edildiği düşünüldüğünde bu depremde binde otuzluk bir ölüm oranı olmuş. Günümüze vurursak, İstanbul’daki nüfusun yaklaşık 20 milyon kişi olduğunu düşünürsek bu oranın aynı şekilde hasara vereceğini tespit edersek, en az 625 bin insanın hayatını kaybedeceğini öngörmekteyiz" dedi.
#HtvhaberTürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı 5 oda tarafından hazırlanan deprem raporunda, olası İstanbul depreminin 7.7 büyüklüğünde olması halinde, 625 bin insanın hayatını kaybedeceğinin tahmin edildiği belirtildi.
#İstanbul200 bin kişiyi evsiz bırakan, binlerce insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 25 yıl geçti. O dönem depremin yaralarını sarmaya uğraşırken bir yandan da olası İstanbul depremi konuşulmaya başladı. Resmi kurumlar projeler hazırlıyor, çalıştaylar düzenleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri kentsel dönüşüme odaklandı; kamu binaları, köprüler, viyadükler güçlendiriliyor. Vatandaş riskli binasını yenilesin diye mali destek kampanyaları yapılıyor. Ama dönüşüm, olması gereken hızda değil. “İstanbul depreme hazır mı, neler yapıldı, yapılmalı” diye işin uzmanlarına, yetkililere sorduk.
#Necla BayraktarDünya üzerinde eşsiz doğal güzellikler ve insanlık tarihine ışık tutan özel mekânlar, UNESCO tarafından 'Dünya Mirası Listesi’ne alınıyor. Ülkemiz de bu prestijli listeye pek çok eser ve yapıyla katkı sağlamış durumda. Biz de bu hafta uzmanlarımıza 'Ülkemizde mutlaka ziyaret edilmesi gereken UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki yerler hangileri?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden büyüleyici 10 adresi önerdiler.
#Rota