TravelEXPO 6. Uluslararası Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı’nda konuşan Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara’nın yıllık 700 bine yaklaşan yabancı turisti misafir etmesiyle aslında potansiyelinin çok altında bir noktada olduğunu söyledi. Şahin “Bu sayıyı en kısa zamanda iki-üç milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
#Travelexpo 6. Uluslararası Ankara Turizm Ve Seyahat FuarıOlası İstanbul depremine karşı afet planı hazırlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi eserleri Mimar Sinan’ın kullandığı ‘Horasan harcı’yla güçlendirmeye başladı. Horasan harcı geçtiğimiz yıllarda çalışmaları tamamlanan Galata Kulesi’nin güçlendirilmesinde de kullanılmıştı...
#Kültür Ve Turizm BakanlığıÜlkemizde ziyaret edilmesi gereken pek çok farklı müzeler bulunmaktadır. Fethiye müzesi ise bu müzelerden birisidir. Günümüzde hala hizmet vermeye devam eden Fethiye müzesi hakkında merak edilen pek çok soru bulunmaktadır. Peki Fethiye Müzesi nerede? Fethiye Müzesi tarihçesi, eserleri, giriş ücreti ve ziyaret saatleri nelerdir? Sizlere Fethiye müzesi hakkında merak edilenleri detaylıca inceledik.
#Fethiye MüzesiBaksı Müzesi, mimari yapısıyla, bulunduğu coğrafi konumu ve içeriğiyle özel bir konuma sahiptir. Devlet desteği olmadan inşa edilen özel bir müzedir. Müze bir sergi salonundan farklı olarak bulunduğu bölgeyle direk etkileşim halindedir. Baksı Müzesi ile ilgili detaylı bilgileri sizler için derledik.
#Seyahat‘Gözlemevi’ başlıklı sergiyle Çoruh Nehri’ne bakan kıraç tepedeki Baksı Müzesi’ne konuk olan usta heykelci Osman Dinç, “Benim eserlerim aslında doğada olan şeylerin, tohumların birer soyutlaması. Biz doğanın kendisiyiz. ‘Gözlemevi’yle etrafımızda, bizi kuşatan tüm çevreye bakmış oluyoruz” diyor.
#Osman Dinçİstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin depolarındaki eserlerden bir kısmı Atatürk Havalimanı’na bir kısmı ise Maltepe’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait alana tanışarak ‘depo müzeler’ oluşturulacak. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, taşınma tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
#GazetehaberleriArkeolojik açıdan dünyanın en zengin müzelerinden olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin depolarındaki eserlerden bir kısmı Atatürk Havalimanı'na bir kısmı ise Maltepe'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait alana tanışarak 'depo müzeler' oluşturulacak.
#İstanbulArkeolojik açıdan dünyanın en zengin müzelerinden olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin depolarındaki eserlerden bir kısmı Atatürk Havalimanı'na bir kısmı ise Maltepe'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait alana tanışarak 'depo müzeler' oluşturulacak. İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde taşınma tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'mız biri Atatürk Havalimanı, bir diğeri ise Anadolu yakasında Maltepe' de olmak üzere iki alan tahsis etti ve bu iki yer en kısa zamanda depo müze olarak değerlendirilecek" dedi.
#İstanbul İl Kültür MüdürüGünümüzde saraylar, kasırlar, köşkler ve bazı müzeler uluslararası müzecilik standartlarına uygun olarak Milli Saraylar Başkanlığı idaresi altında. Milli Saraylar tanımı ilk olarak Büyük Önder Atatürk’ün kaldığı saraylar için kullanılmış. Halen Atatürk’ün anısına Dolmabahçe ve Beylerbeyi saraylarında nöbet tutan askerler var. Cumhuriyet’in ilk yıllarında çalışmaya başlayan kurum, geçmişten gelen mirasımızın gelecek nesillere aktarımında çok önemli bir görev üstleniyor. Bu hafta, İstanbulseverlerle yeniden kavuşacak olan ‘İstanbul Hakkında Her Şey’ kitabımda detaylıca bahsettiğim saray, kasır ve müzelerin bazılarını yazdım...
#YAZARBir zamanlar Dolmabahçe Sarayı skandallarla gündeme gelirdi. Gazeteci Uğur Dündar’ın 1990’lı yıllarda yayınladığı Dolmabahçe Sarayı’nın depolarındaki eserlerin içler acısı görüntüleri tüm Türkiye’nin yüreğini dağlamıştı. Şimdi ise o görüntülerden eser kalmadı.
#GazetehaberleriBayburt'ta çağdaş sanatla geleneksel el sanatlarının aynı çatı altında buluştuğu Baksı Müzesi'nde, 20 sanatçı ve tasarımcının koronavirüsle mücadelede önem taşıyan maskeleri yorumladıkları eserler, sergileniyor. Sanatçıların farklı yorumlarıyla sanat eserine çevirdiği maskeler, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.
#Baksı MüzesiÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, kayadan oyma doğal yapıların otel, depo, müze, düğün salonu olarak kullanılması durumunda uyulması gereken kurallar belirledi. Bakanlığın hazırladığı yönetmeliğe göre bu yapıların tamamı Türkiye’de ilk kez devreye giren bir denetim sistemine tabi olacak. Kayadan oyulan otel, restoran, dükkan, depo gibi yapılar üç yılda bir rutin olarak denetlenecek. İçinde riskli tadilat, onarım yapılıp yapılmadığı kontrol edilecek.
#KapadokyaRessam ve akademisyen Hüsamettin Koçan’ın 44. kişisel sergisi ‘Ayağımdaki Diken’, sanatçının memleketi Bayburt’ta kurduğu Baksı Müzesi’nde açıldı. Eserlerde, Koçan’ın çocukluğundan gelen anıların izleri görülüyor. ‘Hüsamettin Hoca’yla 1963 yılında İstanbul’a ilk kez ayak bastığı Haydarpaşa Garı’nda buluştuk; ziyaretçilerini bekleyen sergiyi konuştuk.
#Hüsamettin KoçanBayburt Baksı Müzesi’nde, ‘Bayburt ve Çevresinde Mekan Kültürel Araştırmalar Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından yürütülen ‘Baba Beni Okula Gönder’ projesini anlattı.
#Baba Beni Okula GönderBen Baksı Müzesi’ni görmek için geç kalanlardanım ne yazık ki… İlk kez 2015 yılında gitmiş ve yepyeni bir deneyim yaşayarak saat 23.00’te bir müze gezmiştim. Yanımda bu kuş uçmaz kervan geçmez yere müthiş bir proje kazandıran Hüsamettin Koçan vardı. Kısa süre önce Baksı Müzesi'ne tekrar gittim. “Sessizliğin sesi” nedir, bir kez daha hatırladım. Ruhuma işledi yine Baksı’nın huzuru, müzenin görkemli mimarisi ve içinde sakladığı etkileyici koleksiyon…
#Baksı Müzesi