Deniz Patlıcanı haberleri sayfasında Deniz Patlıcanı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 180 Deniz Patlıcanı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İZMİR'in Karaburun ilçesinde, çerçeveli trol olarak bilinen algarna yöntemiyle yasak olan deniz patlıcanı avlayanlar, balıkçıların ağlarına zarar verdi. Onlarca ağın zarar görüp kaybolduğu bölgedeki balıkçılar, algarna avcılığının engellenmesine yönelik çalışmaların artırılmasını istedi. Mordoğan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Babayiğit, "Algarnalar, deniz ekosistemine çok büyük zarar veriyor. İzmir Körfezi'nin tamamen çöl olması için uğraşıyorlar. Deniz patlıcanı tutacağız derken bizim ağlarımızı da götürüyorlar" dedi.
#İzmirİzmir'de gerçekleştirilen denetimlerde yasa dışı yollarla avlandığı belirlenen yaklaşık 2 ton deniz patlıcanı ile ‘akivades’ adı verilen kum midyesi ele geçirildi. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından deniz patlıcanları ve akivadesler yeniden denize bırakıldı.
#İzmirBalıkesir’in Ayvalık ilçesinde, deniz patlıcanı avcılığını devletin belirlediği kriterlerle deniz dibine dalış kıyafetiyle inerek yapıp, ailesinin geçimini sağlamaya çalışan bir kişi, vurgun yiyerek hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre; sabah saatlerinde 3 arkadaşıyla birlikte denize açılan Güven Akar isimli 26 yaşındaki balıkçı, dalış kıyafetlerini giyerek suyun altında deniz patlıcanı avlamaya başladı. Ayvalık’ın Altınova Mahallesi açıklarında avlanan Akar, su yüzüne çıkarken vurgun yedi. Teknedeki arkadaşları durumu fark ederek, hemen Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı’na haber vererek yardım istedi.Ayvalık Sahil Güvelik Komutanlığı bünyesindeki TCSG-8 isimli bot ile 112 Acil Yardım ekibi çok kısa sürede Altınova’nın Madra Çayı açıklarındaki tekneye ulaştıklarında vurgun yiyen talihsiz gencin hayatını kaybetmiş olduğu belirlendi.Ayvalık Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılan evli ve 2 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenilen talihsiz gencin cenazesi, savcının yaptığı ilk incelemenin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.Güven Akar’ın hayatını kaybettiğini öğrenen yakınları hastanede sinir krizleri geçirirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
#BalıkesirDenizlerde, kıyılara yakın sığ yerlerde bulunan ve toplanması yasak olan deniz patlıcanının ne olduğu merak ediliyor. Emniyet güçlerinin yaptığı operasyonlar sonrası haberlere konu olan ve vatandaşların sorguladığı deniz patlıcanının sağlık açısından birçok faydası var. Peki, deniz patlıcanı nedir? Deniz patlıcan nelere iyi gelir? Deniz patlıcanının faydaları neler?
#Deniz Patlıcanı Nedir?Şekli nedeniyle deniz patlıcanı ya da deniz hıyarı olarak adlandırılan deniz canlısının ihracatından yıllık yaklaşık 7 milyon dolar gelir elde ediliyor. Deniz patlıcanı ihracatçısı Kösel: 'Türkiye'de tüketimi olmayan bu ürün Çin mutfağında daha çok sağlıklı olduğu için tercih ediliyor' Peki Deniz Patlıcanı nedir nelere iyi gelir?
#Deniz PatlıcanıBalıkesir'in Ayvalık İlçesi’nde, toplanması yasak olan 900 kilogram deniz patlıcanı ile yakalanan 2 kişiye 1113’er lira para cezası kesildi. Öte yandan, İzmir'in Aliağa İlçesi’nde de yarım ton deniz patlıcanı ele geçirildi.
#Deniz PatlıcanıÇanakkale Boğazı'nda, kaçak olarak avlandığı belirlenen 500 kilogram deniz patlıcanı ele geçirildi.Alınanbilgiye göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı balıkçılıkve su ürünleri kontrol ekipleri, merkeze bağlı Güzelyalı köyümevkisinde, ihbar üzerine bir aracı durdurdu.Araç içerisinde yapılan incelemede, içi su dolu bidonlara konulmuş yaklaşık 500 kilogram deniz patlıcanı ele geçirildi.Henüz canlı olduklarını tespit edilen deniz patlıcanları, doğalortamıyla buluşturulması için Çanakkale İskelesi'ne getirilip denizedöküldü.
#Deniz PatlıcanıUMUT Kaşan’la Vitrinde bu hafta,alternatif turizm, sualtı turizmive genel olarak turizm sektörünedair tüm sorularıma cevap veren DidimOkenos Dalış Merkezi Kurucu işletmeciDalış Eğitmeni Sinan Karabacılı ile keyiflibir röportaj gerçekleştirdik.OKENOS Dalış Merkezi Kurucu işletmeci Dalış Eğitmeni Sinan Karabacılı ileAlternatif Turizm, Sualtı Turizmi ve turizmsektörüne dair konuştuk. Okenos’un dünyaçapında bilinen bir merkez olduğunu kaydeden Karabacılı, “Bu sene 22. yıllımızdaAydın ilinin en eski faal dalış merkeziyiz.İngiltere’de Almanya’da gazete ve dergilerekonu olduk” dedi. Dalış turizminin güvenliolduğunu kaydeden Karabacılı, Didim’desualtı milli parkı yapılması gerektiğini dekaydetti. İşte o keyifli sohbetten kesitler…
#1DENİZ patlıcanlarının Çeşme ve Didim’de denetimsiz avının sakıncalarını bu köşede birkaç kez dile getirdim. Bu canlıların özellikle deniz temizliği konusundaki yararı anlatmakla bitmez. Bizde pek ekonomik değeri olmayan deniz patlıcanları Uzakdoğu’da iyi fiyata alıcı buluyor, bu yüzden de bilinçsizce avlanıyor.
#1Marmara Denizi'ndeki kirliliğe yönelik olarak kurtarma çalışmaları kapsamında bilim kurulu üyeleri tavsiyelerde bulundu. Bakan Kurum’un ilgili bürokratlara denetimlerin artırılması talimatı verdiği; “Bir afet varmış gibi gerekirse orada kamp kurun, kurallara uymayanlara göz açtırmayın” dedi.
#Murat KurumİZMİR'in Karaburun ilçesinde, çerçeveli trol olarak bilinen algarna yöntemiyle yasak olan deniz patlıcanı avlayanlar, balıkçıların ağlarına zarar verdi. Onlarca ağın zarar görüp kaybolduğu bölgedeki balıkçılar, algarna avcılığının engellenmesine yönelik çalışmaların artırılmasını istedi. Mordoğan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Babayiğit, "Algarnalar, deniz ekosistemine çok büyük zarar veriyor. İzmir Körfezi'nin tamamen çöl olması için uğraşıyorlar. Deniz patlıcanı tutacağız derken bizim ağlarımızı da götürüyorlar" dedi.
#İzmirAydın'ın Didim ilçesinde, arkadaşı Süleyman Uçar (32) ile birlikte denize açıldıktan sonra bir daha haber alınamayan Ahmet Sakak'ın (34), 3,5 yıl sonra denizin dibinde iskeleti bulundu. Deniz patlıcanı avcıları tarafından bulunan, aküye telle bağlı iskeletin Sakak'a ait olduğu yapılan DNA testiyle kesinleşirken, gözaltına alınan Uçar tutuklandı.
#Ahmet SakakMarmara Denizi’nin kâbusu olan müsilaj Balıkesir’in Erdek ilçesinde de görülüyor. Deniz salyasınden etkilenen turizmciler endişeli... İşletmeciler, müsilaj nedeniyle rezervasyon iptallerinin gerçekleştiğini söyledi. Turizmci Gürcan Kanaoğlu, ''Pandemi nedeniyle biraz geç başlayan sezonumuzda müsilaj nedeniyle tatilciler tedirgin oluyor. Yüzde 3 ile 5 arasında rezervasyon kaybı yaşadık'' dedi.
#BalıkesirYaz aylarını Çanakkale’nin turizm cenneti Bozcaada ilçesinde geçiren oyuncu Ata Demirer, Kuzey Ege Denizi’nden müsilaj görüntülerini sosyal medya hesabından, "Dünyanın en güzel denizlerinden biri Kuzey Ege Denizi'nde işte salya, müsilaj. Suyun içinde insan var, buyurun mesajıyla paylaştı. Bozcaadalı balıkçılar ise, ada çevresinde deniz üzerinde az miktarda görülse de, dipteki müsilajın yoğunluğuna dikkat çekerek, avlanamaz hale geldiklerini söyledi.
#Ata Demirerİzmir'de gerçekleştirilen denetimlerde yasa dışı yollarla avlandığı belirlenen yaklaşık 2 ton deniz patlıcanı ile ‘akivades’ adı verilen kum midyesi ele geçirildi. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından deniz patlıcanları ve akivadesler yeniden denize bırakıldı.
#İzmirTİM Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan "Türk balığı Avrupa ülkelerinde ve dünyanın dört bir yanında 'premium' ürün olarak rağbet görüyor. Ürünlerimizin yüzde 80'e yakını AB ülkelerinde tüketiliyor. Salgın döneminde balığa talep yurt dışında da arttı. Avrupalılar bağışıklık sistemini güçlendirmek için Türk çipurası talep ediyor" dedi.
#ÇupraHalk arasında deniz hıyarı olarak bilinen deniz patlıcanının, Ege kıyılarına katkıları ve avlanmasına izni verilmesinin doğuracağı sorunlar da siyasetin konusu. İster inanın ister inanmayın, bütçe kavgaları, korona telaşı arasında bunlara da kafa yoruluyor.
#YAZARİzmit Körfezi’nde sık sık kaçak midye avcıları yakalanırken, Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi eski Başkanı Sait Ağdacı, kaçak avlanan midyelerin zehirli kimyasallar içerdiğini, midyeleri tüketmenin zaman içinde sağlık sorunları yaşanmasına neden olabileceğini söyledi.
#MidyeŞekli nedeniyle deniz patlıcanı ya da deniz hıyarı olarak adlandırılan deniz canlısı son yıllarda Türkiye’de de gelir kapısı haline geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın izin verdiği sahalarda dalgıçların topladığı deniz hıyarının en önemli özelliği deniz kirliliğini önlemesidir. Ekosistemi ve denizi en iyi temizleyen deniz hıyarlarıdır. Peki, deniz hıyarı (deniz patlıcanı) nedir, yenir mi? İşte deniz hıyarı hakkında bilinmeyenler
#Deniz Hıyarı NedirDeniz hıyarı ya da diğer bir ismiyle deniz patlıcanı, özellikle yurt dışına ihraç noktasında önemli bir ürün olması dolayısıyla pek çok kişinin dikkatini çekiyor. Çin'de oldukça fazla tüketilen bir ürün olan deniz hıyarı, ülkemizde belirli dönemlerde avlanabiliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından av yasağı kontrolüne tabi tutulan deniz hıyarı, İzmir ve Balıkesir civarında yoğun olarak yer alıyor. Peki, Türkiye ekonomisine yıllık 30 milyın dolar civarı kazanç sağlayan deniz hıyarı yenir mi ve nedir? İşte, o detaylar
#Deniz HıyarıBİR aylık kutsal Ramazan bugün sona eriyor, yarın bayram. Bugünden başlayıp dört gün sokağa çıkma kısıtlaması var. Bugün 65 yaş ve üstündekilerde 12.00-20.00 saatleri arasında dışarı çıkış izni var. Ama evlere yakın yürümek, maske takmak, sağlık uzaklığını korumak koşuluyla.
#İzmirTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Su Ürünleri Kanunu'nda yapılan değişiklikler sadece balıkları ve sucul biyoçeşitliliği değil, aynı zamanda alnının teriyle ekmeğini sudan çıkaran, kurallara uyan balıkçıların haklarını da koruyacak" dedi.
#Bekir PakdemirliBalıkesir’in Ayvalık ilçesinde, deniz patlıcanı avcılığını devletin belirlediği kriterlerle deniz dibine dalış kıyafetiyle inerek yapıp, ailesinin geçimini sağlamaya çalışan bir kişi, vurgun yiyerek hayatını kaybetti.Edinilen bilgiye göre; sabah saatlerinde 3 arkadaşıyla birlikte denize açılan Güven Akar isimli 26 yaşındaki balıkçı, dalış kıyafetlerini giyerek suyun altında deniz patlıcanı avlamaya başladı. Ayvalık’ın Altınova Mahallesi açıklarında avlanan Akar, su yüzüne çıkarken vurgun yedi. Teknedeki arkadaşları durumu fark ederek, hemen Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı’na haber vererek yardım istedi.Ayvalık Sahil Güvelik Komutanlığı bünyesindeki TCSG-8 isimli bot ile 112 Acil Yardım ekibi çok kısa sürede Altınova’nın Madra Çayı açıklarındaki tekneye ulaştıklarında vurgun yiyen talihsiz gencin hayatını kaybetmiş olduğu belirlendi.Ayvalık Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılan evli ve 2 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenilen talihsiz gencin cenazesi, savcının yaptığı ilk incelemenin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.Güven Akar’ın hayatını kaybettiğini öğrenen yakınları hastanede sinir krizleri geçirirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
#Balıkesir